søndag 24. april 2011

En lykkelig Pafrika

Denne påsken har vært superfin. Været har i stor grad bidratt, men andre og viktigere ting har gjort sitt til lykke langt utover det vanlige for pafrikagjengen.

Jepp, det var teaseren, før vi begynner med et lite påskesammendrag.
Meg og Belkinien pakket påskemotivasjon og skiklær for familiepåske i Sunnfjord, mens flinke Mr Pafrika malte gulv i heimen. Jeg er svært begeistret for Mr Pafrika akkurat nå, for når vi kom hjem i går viste det seg at han hadde malt ett gulv mer enn planlagt! Malingsveien er tydeligvis en meget farbar vei til Pafrikas hjerte, og nå er jeg rent soft og forelsket her jeg sitter. Vel, iallefall grådig fornøyd. Må nok tvinge på dere et før og etter bilde:


En gang hvite tregulv, med tiden degenerert til noe som ikke engang kan passere som shabby chic. Heller shabby shit. Disse ble malt i 2004, og 7 år kan bokstavlig talt sette sine spor. For ikke å snakke om stier.


Men nå! Ah, hvilken hvitmalt fryd og glede! Vi er klar for 7 nye år, minst. Hurra for Mr Pafrika som tok tak i elendigheten!


Dette kom altså meg og Belkinien hjem til, i tillegg til nymalt kjøkkengulv. Ikke rart jeg flesker til med lasagne og nybakt olivenbrød til middag i dag, mens mr Pafrika får sitte gledesstrålende og virkeløs foran Top Gear (ok, etter han hadde lagd lasagnen. Men jeg har bakt brødene, og det er helt sant). Mens han har kost seg i lett oljemalingsrus, er dette noe av det meg og Belkinien har bedrevet i mellomtiden:


Mesket oss på kafe i Førde. Mormor spanderte!


Spilt badmington med onkelhunden, siden vår egen ikke er i nærheten av å gidde denslags. Eventuelt er litt smartere.


...lest i solen...


... og flydd helikopter fra amerikatanten....

...blant annet. Alt dette har vært vel og bra, og godt egnet til å få frem hverdagslykken. Men i dag våger jeg meg på å dele en enda større lykke. Denne lykken:


En svært etterlengtet liten jente og lillesøster, som vi gleder oss til å bli kjent med om en tre måneders tid. Takknemmelige, heldige og lykkelige oss!



Fine dager med sukker på!

torsdag 14. april 2011

Påskeplaner

Påsken nærmer seg med stormskritt, og Pafrika ser ut på regnet.
Prøver å skrape sammen litt påskemotivasjon.
Det blir kjempegøy! Skiturer, appelsin og kvikklunsj. Eller regn og atter regn, avbrutt av perioder med tung tåke. Iallefall der meg og Belkinien har tenkt oss, nemlig til tjukkeste Sunnfjord. Vi skal på Landet, mens heldige Mr Pafrika får være hjemme og male gulvene. Værmeldingene tatt i betraktning, er det faktisk litt uklart hvem av oss som er den heldigste.

Men, som den positive gladjenten jeg er, velger jeg å fokusere på mulighetene. Masse deilig påskekrim, for anledningen nydelig dandert i siste veskekreasjon fra Namaste, tilfeldig plassert ved nyinnkjøpte gule ranukler. Blomstene tar jeg vel kanskje ikke med meg, men dog.


Detta blir bra!


Andre kjekke ting å gjøre på Landet, er å ha fint vær. Da kan tilværelsen fort se slik ut:

En lykkelig Pafrika jubler over sjeldent godvær på Landet.


Atter kjekke på Landet - aktiviteter er skattejakt. Land-loftet for eksempel, det skjuler både gull og gråstein:

Gull PÅ gråstein, haha! Dette er fra siste skattejakt på Landet, helt sant!


På loftet er det alltid gøy å snoke, og selv om jeg saumfarer det ved hvert Landet-besøk, er det alltid noe nytt å finne. Og kanskje gi en omgang med spraymaling. Gjerne ta med hjem. Til Mr Pafrikas store glede.

Fin gammel barneseng, og intet mindre enn gullbrokade-gardiner!


Landlivets gleder. Akkurat slik var det å besøke bestemor som liten! Bortsett fra solen. Og kaninene. Og sommerfuglen, og prestekragene.


Sukk! Man kan få nostalgikick av mindre. Nå gleder jeg meg litt til jul igjen.



Enda mer gull på gråstein. Moahahaha!


Det skal ikke mangle på redskaper hvis jeg får et lite hekle- eller broderingskick heller. Bestemor sitt syskrin inneholder både heklenåler og broderisaks, og en boks med hittil hemmelig innhold. Siden den har vist seg umulig å åpne, velger jeg inntil videre å stole på at den kun inneholder knappenåler. Legger man imidlertidig listen lavt nok, kan boksens innhold lett kalles et påskemysterium.

Jepp, nå gleder jeg meg til påskeferie! Innimellom skattejaktingen regner jeg med det blir en hel del Monopol (Belkinien insisterer), langsoving om morgenene, og masse, masse sjokolade. Kanskje et arrangert besøk av Påskeharen. Mer kan man egentlig ikke kreve av en påske! Og da gjenstår bare å ønske

god påske til dere som er innom!

torsdag 7. april 2011

Ta den award og la den vandre

Eg e klar. Te, check. Sjokolade, check. Noe å melde,che... nei, ikke så sikker der. Men en skal ikke la seg stanse av uviktige detaljer. I dag har jeg bare lyst å skrive. Noe. Da passer det jo fint å begynne med å takke for en fin award jeg fikk hin dagen, av bloggene Potlå og Kaisas mamma. Alle awarder er kjekke å få, men denne hadde ingen "fortell om deg selv" forpliktelser knyttet til seg, og det er jo helt i orden, det også!



Liebster blogg tenker jeg vi kaller den for enkelthets skyld, og den krever ikke mer enn å være en skikkelig fin anerkjennelse, som man kan gi videre til 5 blogger med følgere under 100. En snaisen vri, og mine fem er som følger:

  • Tevangas Teselskap. Hun har jeg awardet før tror jeg, men ingen grunn til å ikke gjøre det igjen. Hun skriver godt og morsomt, og tar fine bilder. Ta en kopp te hos Tevanga! (haha!)
  • Rockefår. Hun har jeg også awardet før, men som nevnt over osv. Meg og Rockefåren deler samme last her i livet, og vi vet å glede oss over den også. Mmmm! Ellers er det så fin tone i Rockefårbloggen, dessuten er hun grådig flink å sy og designe og sånt. Ta en tur innom! (hadde lyst å skrive noe med å rocke hos rockefår... men lot det i blødmenes navn (nesten) være"!)
  • From not to hot. Har jeg ikke nettopp awardet henne, eller var det en utfordring? Husker ikke, men her kommer isåfall mer. From not to hot skriver om mye forskjellig, med utgangspunktet er oppfiksing av gamle møbler. Innimellom mener hun litt om krig og fred og religion og sånt også, det liker vi.
  • Giraffmamma. En av de få bloggerne jeg har truffet live, nettopp på grunn av Blogglandia! Det var grådig kjekt, og en dag om ikke så lenge har iallefall jeg tenkt at vi skal ta den kaffen vi har snakket om en stund nå. Giraffmamma liker giraffer (bombe) og barn og sånt, og skriver fine tekster om det, blant annet. Fine bilder tar hun også.
  • Belkinien. Min egen lille Belkini, som selvsagt er den aller beste jenten i hele verden! Belkinien har et anseelig antall følgere synes jeg, særlig med tanke på at det går noen uker eller måneder mellom hvert innlegg. For ikke å snakke om at hun er svært sparsom med å kommentere hos andre. Derfor sender jeg samtidig en stor takk til dere som stikker innom og kommenterer hos henne. Belkinien blir så glad, og det blir jeg også. Dere er greie!

værsågod, liebster medbloggere!


Jeg er godt i gang med takking nå, og hiver derfor med et tusen takk til Namaste, for denne fine og selvsydde vesken jeg vant i et lotteri, som en av Knittys følger. Bildene er selvsagt arrangert!

....og hadde jeg nå klart å vise bildene, hadde det vært optimalt. Men når jeg skal lime dem inn, blir teksten over blå, og slettet i innlimingsprosessen. Uansett hvor mange finurlige måter jeg prøver å lime inn på. Hvorfor skjer dette???En ond, og helsikens forbannet irriterende sirkel jeg har havnet i her. Faaaens drit! Uansett, det er en fin veske, og påskekrimmen jeg lett og ledig hadde arrangert oppi vesken, har jeg også troen på. PC'en derimot, har ingen tillit for øyeblikket.

Vel. Ingen flere bilder skal limes inn i dag, har PC'en bestemt. Nå er jeg litt sur, for jeg hadde planlagt en pen liten kavalkade av nyeste bruktkupp, etter at takksigelser var avlevert. Men lenger kommer jeg tydeligvis ikke nå, og må derfor pent takke for meg. Jeg vurderer å ringe it-supporten på jobb, men noe i meg holder igjen, og det er jeg egentlig glad for. De kan sikkert ingenting om bloggetrøbbel, heller, for ikke å snakke om hvor forsvinnende lite de sannsynligvis interesserer seg for den slags. Dermed trekker Pafrika og påskekrimmen seg tilbake for litt kvalitetstid i sofaen, og satser på at grusomme mord setter bloggetrøbbel i perspektiv.


Grr.