tirsdag 3. mai 2011

I Figgjohimmelen

Pafrika unner seg laange bloggepauser for tiden. Pauser fra både det ene og andre, når sant skal sies. Jeg må jo pause for to, må vite! Hvilket bringer meg over til et ektefølt tusen takk for fine kommentarer på forrige innlegg. Dere er jammen greie!

Jeg føler meg i sannhet grådig heldig for tiden, og det ser jammen ut til å smitte over på flere områder. Bruktkuppområdet for eksempel, der har jeg svingt meg i det siste. Første fantastiske kupp ut er dette:


Oh joy! 21 - enogtyve - Daisy deler! Klart beste loppiskupp hittil.SE på dette. Gu, kor fornøyd eg e!Koppene hadde jeg fra før. Ensomme, små Daisy-koppene, helt uten familie. Tenk så glade de er nå, en helt ny storfamilie!


Da jeg ankom åstedet, stod en gal dame og vurderte å kjøpe dem. Gal, fordi hun sa til kjæresten sin "... eg vet no ikkje helt...det e jo ikkje et komplett sett... det er jo bare syv middagstallerkener..." Perler for svin, eg vet! Heldigvis fikk jeg gannet henne bort, eventuelt syntes hun ikke 21 Figgjodeler var verdt å bruke 150 kr på! I kid you not, 150 kr for hele herligheten! Det er ingen overdrivelse å si at jeg grebbet fatene, hev 150 kr på disken og løp ut av hele loppisen. Avsluttet med en ørliten seiersdans på parkeringsplassen, kun for å bekrefte hvor åndsfrisk jeg er.

Vel hjemme var det selvsagt klart for fotografering, samt skamlys skryting. Men egentlig, hvisket en liten stemme fra et vesen på ene skulderen, til forveksling lik dem man kan se hos Donald, egentlig er det jo Eple som samler på Daisy, og har gjort det i mange år.
Vel.
Grei som jeg utvilsomt og ubeskjedent vil påstå at jeg er, donerte jeg rett og slett en liten del til henne. Som hun igjen grebbet og løp avgårde med, vi kjenner jo begge igjen en gal dame når vi ser en.

Denne akutte gavmildheten ser imidlertid ut å ha gjort underverker for karmaen min i det siste. For seg hva jeg kuppet på Fretex bare dager etterpå:


12 + 10 nydelige suppe- og dessertskåler fra Stavangerflint!


Nå eksisterer det en salig blandings av alt mulig i tallerkener i heimen, men så lenge de er helt fantastik fine alle ihop er jo det bare en sann glede! Kan jeg ha pådratt meg en aldri så liten servise-besettelse, tro? Det var iallefall en fryd å bosse siste rest av TilBords tallerkenene i elendig kvalitet. Har forresten hatt suppe til middag to dager på rad, det er ikke tull engang. De må jo brukes, fine fatene! I morgen må vi kjøpe is eller noe, så vi kan teste ut dessertskålene. Jepp, man må jo bare ta imot gledene livet deler ut, i alle størrelser. Ta dem og løp, spør du meg!


Fine dager, alle samlere der ute!

15 kommentarer:

 1. Så fine, og litt av noen kupp!!! Jeg hadde nok også tatt en liten seiersdans på loppisparkeringsplassen :)
  Og så tror jeg det går et stk veldig glad og fornøyd Eple rudt å smiler over Pafrikas gavmildhet:)

  Gratulerer så masse meg babymage:) Så spennende det blir!!! Lykke til med de siste månedene:) klæm:)

  SvarSlett
 2. Herligheten, for noen kupp da!! Og at du donerte bort deler av Daisy... Du må da være usedvanlig raus og godhjerta:-) Sånt gjør underverker for karmaen, må vite. Du blir nok noe flott og fint i ditt neste liv:-) Kos dere med suppe og is i flott servise fremover!
  Klem, Elin

  SvarSlett
 3. Hohoho, du e barra best snuppa! :o)

  Det var jammen meg kupp ja!
  Et kraftig drag av service-besettelse på meg og i helga. Trym blei faktisk sur på meg då han såg kor masse eg hadde handla... Det e hans ansvar å ta ut av oppvaskemaskinen, og han slite med å finne plass må veta ;o)

  Eg overbeviste meg sjøl om at eg kunne bruke de te å lage stettefat og sånt te å selge på markedet. Kim trur eg at eg lure da? ;o)

  Jepp, eg e et svakt menneskebarn som slite med å gå fra flotte kupp ;o) Nå må det seriøs prioritering te her, ein aen dag :o)

  Og du; sjølsagt må du pause for 2, veldig fornuftig.

  SvarSlett
 4. Hei Pafrika!

  Jeg må bare kommentere at det er helt sinnsykt at du sakk av gårde med den Daisy-haugen for den nette sum at 150 flis. Jeg samler sjæl, og det er langt mellom funnene. Jeg blir misunnelig langt inni margen.

  Heldigste loppejegern så langt denne våren;)

  Hilsen en Linnosaur, som skal lete etter Daisy på Ekebergmarkedet denne helgen, dog til 150kr pr. del tenker jeg..

  SvarSlett
 5. Så snill du er Pafrika, tipper Eple er glad, ja. Jammen har du gjort noen fine kupp, for det er som Linnosaur sier, på Ekebergmarkedet er nok den prisen pr. del. I 'den store opprydningen' i heimen for tiden har jeg funnet ut at jeg dropper loppisene i år - jeg har visst litt fra før.....

  SvarSlett
 6. Så heldig! :) Og så sjenerøs! :) Ein får som regel godgjersle for slik gjevmildheit, så gratulerer med både Figgjo og Stavanger flint, og ikkje minst ei veldig glad venninne - og det er vel igrunnen den gjevaste premien :)
  Nyt retrokuppa dine :)
  Mvh, Kristin

  SvarSlett
 7. Eg e veeeldig spent på det som giraffmamma perla te deg forresten. Syns eg du burde vise fram ;o)

  Ha ein fiiiiin dag snupps!

  SvarSlett
 8. JUHHUUUUUUUUUUUU!!!! (Jeg løper fremdeles i ring og jubler!!!!!)

  SvarSlett
 9. Det var da voldsomt til hell!! Så fantastisk;-)) Vakre begge mønstrene synes jeg, så jeg forstår godt at dere spiser suppe flere dager på rad!

  Selv er jeg ikke så veldig erfaren bruktshopper, men har store, skumle planer om å opparbeide meg kompetanse på det området i nærmeste fremtid. Problemet er vel at Revisoren har begynt å si at for hver ting som kommer inn i huset må en annen ut...

  SvarSlett
 10. :) så gøy å finne deler til det du samler på. Og begynne og samle på noe nytt er også gøy he he. Jeg har gitt vekk siste uken jeg, fretex trengte vel litt påfyll nå.
  Håper du har fin form!

  SvarSlett
 11. Ja, is må dere ha og resten av dagens måltider med den skjønne Daisy!

  Heldig er du, og det er deg sikkert vel forunt!

  Når har du forresten termin?

  Te - svart te? Nei, det kan du ha for meg - jeg er ikke engang så voksen blitt....
  Men i min desperasjon har jeg gjort noe så sinnsykt som begynne "å bruke" Pepsi Max i hverdagen - som om det er noe sunnere.... Det beste ville jo vært avhold, men hvem har vel viljestyrke til det.

  SvarSlett
 12. Vi har lett sååå lenge etter Daisysettet på loppiser og brukt rundt omkring. Svigers har det på hytta og vi ville overraske de med flere deler. Vi kasta tilslutt inn håndkledet og kjøpte det på Finn. Nå husker ikke jeg antall deler altså, men vi betalte en del tusen for det. Hærregud at hun bærta i det hele tatt vurderte å IKKE kjøpe det!! Det må være sjebnen! Masse grattis! Fin hælg! :) Klæm

  SvarSlett
 13. Skulle ønske jeg var på dette loppemarkedet før deg :-) Jeg samler også på "Daisy".... Dypt missundelig!!!

  Gi for all del beskjed dersom du ønsker å selge noe av det. Det er det jo stor sjangse for....

  www.enenklerehverdag.blogspot.com

  SvarSlett
 14. Hohoho, jeg hanka inn 34 nye deler av Daisy på Ekebergmarkedet! Ikke til å tro. Jeg måtte opp i 600kr for det, men likevel. En sabla god pris.

  Tror jeg blei så misunnelig på ditt Daisy-funn at jeg ble hørt av høyere makter. Nå er jeg skikkelig ute etter kaffikanna/tekanna/vannmugga!

  SvarSlett
 15. Innom for å si at jeg ønsker deg en deilig 17. mai!
  Mamma og pappa har masse Daisy i kjøkkenskapene. Me like, min barndom. ;-)

  Alt godt fra Eirin. ;-)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!