onsdag 11. august 2010

Brodert bannskap

Først av alt vil jeg si TUSEN TAKK for så hyggelige kommentarer på bloggdebuten vår! Jeg er rent overveldet, dette var knakandes kjekt for blodferske bloggere!

Været på vestlandet er fortsatt ikke noe å rope hurra for, og etter bloggoppstarten har Pafrika virkelig fått fot på håndarbeidssyslene!
Jeg pleier å turnere mellom brodering, strikking og sying, og akkurat nå er det sying (med strikking som biprosjekt foran TV'en) som er i vinden.

Broderingen går i bølger, og jeg har nettopp gjort meg ferdig med litt frisk bannskap. Brodering fikk nemlig en solid oppsving hos meg når jeg oppdaget at man slett ikke trenger å brodere verken roser eller elg i solnedgang!
Dette har resultert i noen friske kreasjoner, som jeg i all ubeskjedenhet er svært fornøyd med:

Denne var opprinnelig tiltenkt en venninne, som jeg er helt sikker på at tåler den... nesten. Uansett gjenstår montering.


Denne puten er et annet gaveprosjekt, som jeg dessverre ble så knyttet til at jeg måtte beholde selv. Dessuten, have a nice life, det kan lett tolkes i flere retninger...


Folk med ekstra godt syn vil imidlertid se at den lille knappen trøstende kan fortelle at love is all you need - som en pitteliten kompensering for de småbitre ordene foran!

Dypt inni broderingståken, var det mangt og mye som fikk smake nål og tråd her i huset. Som Belkini sa: "mamma, ikkje broder mer på klærne mine uten å spørre først!"


Grr. Okei, då. Da hadde jeg mer suksess med denne:

Et sommernett fra Ikea, med en grønn liten feminist i hjørnet! Feminisme og brodering i skjønn forening.


Resten av den broderte bannskapen min mener Belkini er litt for drøy til å legges ut på bloggen. Det er dessuten en krevende balansegang mellom å lære Belkinien at banning er stygt, samtidig som mor produserer store mengder broderte ukvemsord.


Okke som, en god dag til dere som kikker innom oss!

13 kommentarer:

 1. heisann!!
  Vannvitiig kult bloggnavn! Og veldig kul pute! Korsstingsbrodering er undervurdert, men akk så kult!! (hmmm, merker en liten hang up på ordet kult...)

  Hilsen miss moon

  SvarSlett
 2. He he he, brodering med en 'twist'.Jeg digger det. Synes Bitch in Kitchen er spesielt bra:)Det er ganske langt fra budskapene farmor pyntet sine broderte puter med:)Du er kjempeflink du, produserer som en liten fabrikk jo!Stemmer for at vi bringer korsstingene tilbake, starting now!

  SvarSlett
 3. Åååå så morsomt! Jeg er så glad i korssting. Puten var jo super, tenk å være så heldig å få en sånn i gave, men å beholde den sjøl var jo også lurt ;) Dette var en fin blogg! Jeg har brodert på jakker og bukser og vesker til ungene, det er så greit med de minste ungene, der trenger jeg ikke spørre hi hi :)

  SvarSlett
 4. Så knallbra!!!

  Like ALT du komme med eg ser eg :o)

  Og blir stadig mærr frista te å ta opp broderingskunnskapene fra barndommen. E leeenge si ja, men e vel som å sykla...?

  Finfin kveld te deg!

  SvarSlett
 5. Utrolig kule ting du lager! Nå ble jeg fristet til å stikke å kjøpe inn utstyr til å brodere med. Guri dette ville hatt vært kult å gi bort til venner til jul.

  Kommer tilbake jeg for mer inspirasjon.

  Ha en fin fin torsdag. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett
 6. For en koselig blogg du har laget deg!Velkommen til bloggbyen :)Gøyale broderier også! Jeg har aldri lært meg å brodere men burde jo begynne når man kan lage så gøye ting! Jeg har smakt litt på ordene i bloggnavnet ditt men kommer ikke på hva de betyr..Har du et barn som sier pafrika i stedet for paprika kanskje? Hva er Belkini? veldig morsomt i hvertfall :))
  Jeg har såklart lagt meg til som følger hos deg :))Ha en fin dag! klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 7. Da var det akkurat som jeg trodde hihi!! Verdens koseligste bloggnavn ble det ut av noen morsomme talefeil fra liten munn :))
  Jeg ble mildt sagt helstressa igår da feltene forsvant under fingrene på meg, men fikk roet meg. Sikkert lurt å lagre først i hvertfall, men nå er jeg en erfaring rikere :)

  SvarSlett
 8. Koselig blogg du har. Ser den er ny, velkomen til denne verden :) Koselig her. Tusen tak for koselig helsong hos meg!!! Set pris på sånne :)
  Ha en strålande helg!!
  Klem

  SvarSlett
 9. "Bitch in kitchen" - FANTASTISK !!! Kjenner jeg snart på hive meg på denne broderings trenden :-)

  SvarSlett
 10. Takk for koseleg helsing inne hjå meg - og velkommen til bloggeland! Her er det kjekt ser du - kjekkare enn å berre lesa! Gøye broderier du lagar - diggar små ord her og der - og blir det litt småfrekt er det desto herligare..;-)

  Kor på vestlandet bur du da?

  Klem

  SvarSlett
 11. Meg igjen ja, men har nemlig ein "Viktig melding"!:

  Eg invitere te BLOGGTREFF (på kort varsel)! ;o)

  Hadde vore sååå gøy om me kunne fått te å treffast!!!

  Spre budskapet :o)

  http://kreativimpulsiv.blogspot.com/2010/08/bloggtreff-pa-kort-varsel.html

  SvarSlett
 12. Hahaha! Det var du som hadde den med Bitch in the kitchen ;) Var nemleg innom her ein gong for ei stund sidan, og tenkte at ein sånn passar jo meg!Men so kom det noko i veien og eg fekk ikkje kommentert innlegget då ;)) Velkommen som følger med meg, kjekt! Følger deg også:)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!