mandag 30. august 2010

Før og etter

En vakker dag for maaange år siden fant Pafrika noen fine gamle nattbord på landet, som bestefar i sin tid hadde laget.
Kjempefine, hvis jeg maler dem hvite, tenkte hun.
Årene gikk, hele syv (!) av dem, faktisk, for Pafrika er ikke den som nødvendigvis rir samme dagen (eller året) hun saler!
(Vel, som gammel hestejente må jeg faktisk innrømme at det gjør jeg jo selvsagt, men altså ikke i overført betydning)
Årene kom og gikk altså, helt til en dag lille Belkinien omsider vant frem med bloggegnålet sitt, og Pafrika gav etter med et "Okei då, men dette blir mest ditt prosjekt, eg tror ikkje blogging e nåkke for meg"

Resten er, som noen vet, historie. Belkinien ble vennlig, men bestemt, skjøvet ut i bloggperiferien av sin mor, Den Hekta Bloggeren. Tidligere kjent som Den Motvillige Bloggeren.

Dette har generert mang en kvalitetsstund med pc'en og kameraet. Faktisk også med Belkinien, de gangene hun har fått være mer direkte involvert. Ikke så veldig ofte.
Men i tillegg har det faktisk også blitt generert en viss virkelyst. Jeg har tidligere helt klart vært kanonbra på planlegging, og elendig på utførelse. Ikke fordi det ikke blir bra når jeg først kommer i gang, men fordi jeg ofte rett og slett ikke kommer i gang. Men etter syv små år, har jeg altså både kommet i gang med og sluttført nattbordprosjektet mitt! Og derfor gleder jeg meg, stolt og kry, til å vise før og etter bildene mine!
Som dere ser, har det vært noen kreative små krapyl på ferde her, og det gjorde nedpussingsjobben litt vanskeligere enn strengt tatt nødvendig. Pafrika ble ikke så blid når dette ble oppdaget, og Belkinien gjorde lurt i å ligge lavt en liten stund der.

"Stikkar ut litt eg, mamma"

Nuvel.
Jeg pusset og pusset (og bannet kanskje pittelitt), og Belkinien gjorde en storartet innsats på første lag med grunning, så alt er tilgitt og vel så det!
Deretter fulgte tre (!) strøk med hvit emaljelakk (ja, det synes jeg faktisk var litt mye, og det var en hard prøve for tålmodet å vente 12 timer mellom hvert strøk)
Resultatet er jeg strålende fornøyd med, selv om jeg ser at noe av krapylvirksomheten faktisk såvidt fortsatt er synlig!
Det hjelper dessverre ikke å kjefte og smelle på meg selv for slett pusse-og-grunnings-arbeid, eller på små krapyl for forlengst foreldede synder, så jeg løser det hele med å gi Mr. Pafrika det styggeste nattbordet. En løsning alle er fornøyd med, for Mr. Pafrika har litt dårlig syn, i tillegg til at han gir totalt beng i litt ikke-perfekt finish.

Og slik endte altså bestos selvsnekrede nattbord opp:

Jeg har imidlertid tydeligvis vært bevisstløs i opptil flere gjerningsøyeblikk her, og glemt å sparkle hullene etter de gamle beslagene. Er det mulig, tenker dere kanskje, og det gjør jammen jeg også. Men jeg velger å kalle det rustikt, eventuellt shabby chick og la det stå til, rett og slett.

Jeg er spesielt fornøyd med de kjempefine rosehåndtakene i keramikk! Når nattbordene nå er vel plassert ved sengen, kan en formelig se idyllen bre seg i soverommet. Her skal det soves aldeles fortreffelig, tenker jeg! Kanskje drikkes litt vann også, muligheten er ihvertfall til stede!

Fin mandag til alle som titter innom!
Selv nyter jeg den luksus å slippe å lage middag i dag, Mr. Pafrika er langt avgårde på en vidde i hutaheiti, og Belkinien spiser middag hos en veninne. Min middag er inntatt i sofaen, og bestod av foccacia fra Godt Brød og iiiskald boksecola, min guilty pleasure her i livet.

Hei så lenge!

18 kommentarer:

 1. Hi, hi, jeg må bare smile når jeg leser innleggene dine - du skriver så knakende godt og morsomt:-) Herlig!

  Nattbordene ble jo kjempefine! Litt merker hist og pist hører med. Man må da se at de faktisk er gamle. Bare sjarmerende det:-) Og for noen flotte håndtak!! Hvor fant du de??

  Synes du kan være godt fornøyd med deg selv for vel utført arbeid. Jeg sitter fremdeles her og tenker på malingen jeg burde kjøpt...(og alt jeg skulle malt)

  Ha en strålende uke!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei og hopp!!!! Det er sånn med blogging: Man blir hekta, avhengig og kreativ:DDDDDD De nattbordene ble skit lekre, syntes jeg. Og knottene nydelige:DDD Jeg spør som Barbro: Hvor får JEG tak i sånne?????? klemz

  SvarSlett
 3. Tusen takk for herlig skryt, både Barbro og Hjertedama!
  Håndtakene er kjøpt på Kremmerhuset, til den latterlige prisen av kr 29, - pr stk! Så og si gitt bort, og veldig fine! De har mange forskjellige varianter, her er det bare å løpe og kjøpe!

  SvarSlett
 4. Hallais Pafrika og Belkini!
  Jeg slenger med Belkinien på hallaisen enn så lenge, for hun er jo tross alt årsaken til at du er her:)Det var jo bra at Belkini dyttet deg ut i bloggeverden da Pafrika, for ellers hadde jeg aldri fått lest de vittige innleggene dine!
  Kan relatere til bloggegalskap, det er ganske vanedannende.Jeg bruker vanvittig mye tid foran PC-en etter at bloggingen begynte.Vi gasellene er jo ganske nye bloggere vettu, starta bare i april.Men vi ble fort avhengige!Jeg får bloggeabstinenser etter en dag jeg!Kanskje vi får sånne avrusningsklinikker rundt i landet etter hvert, med gruppeterapi og isolat og yoga?
  AB (Anonyme Bloggere)
  Hei alle sammen, jeg heter Pafrika (HEI PAFRIKA)
  Jeg har ikke blogget på 34 dager (applaus)
  Ha en strålende mandag du også!!!

  SvarSlett
 5. Wow, dei blei jammen flotte!!!
  Og så ekstra kjekt når det e bestefar så har laga de da ♥

  Må sei meg enig i at blogginga har økt virkelysta! Det er nok grunnen te at eg te tider kan framstå som litt vel "overstrømmande" tenke eg ;o) E sååå takknemlige for det puffet eg har fått te å få gjort ting :o)

  Må samtidig sei meg enig med Andregasellen og... Hadde nok blitt tatt opp i AB eg og, hihi :o)

  Dåkke e jammen meg flinke te å få sagt det begge 2 - favorittbloggejentene mine!

  SvarSlett
 6. Det hjelper absolutt på virkelysten at det skal blogges om ;)
  Nattbordene kan du være godt fornøyd med, fiiine!

  SvarSlett
 7. Jeg synes de ble fine da, du klarte jo dette veldig bra :)
  Klem Martemora

  SvarSlett
 8. Fine nattbord med enda finer historie. Lekkert med høyglanshvitt.
  Du kan med stort smil si deg fornøyd med prosjektet!
  Tusen takk for fin hilsning inne hos meg, jeg setter stor pris på det.

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 9. For noen fantastisk fine nattbord det ble! Artig at de endelig kom til sitt rette, fordi du blogger. Haha :) De hadde jo sin sjarm med ded gamle grønne skrifta også da :)
  Og tusen takk for hyggelig hilsen hos meg. Og nå fant jeg deg også! Glimrende.
  Vi blogges!

  SvarSlett
 10. Hei :) Og gratulerer med er kjempefint nattbord :)De kjeramikkknottene kjøpte ei venninne av meg på kremerhuset her forleden ,søte :)Må bare le av Andregassellen :) Ja jeg føler det samme , hei jeg heter Skjerstad og har ikke blogget på en halv dag He He :)

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 11. Heisann på dere begge to..

  Du verden for en artig blogg, jeg følte meg som hjemme her med en gang, så jeg flytter likegodt inn som følger :O)
  Så tusen takk for at du var innom hos meg..
  Gleder meg til neste innlegg allerede..
  Så må jeg jo ikke glemme å si at nattbordene var kjempe fine, og at broderiene dine er helt knall.. ME LIKE...

  Klem til dere fra Linda..

  SvarSlett
 12. Hahaha, ja det ser nå visst ut te at me hadde blitt ein gjeng i BA :o)

  Eg ser at det blir vanskelig å følga lika godt med på alle bloggane som eg kunne tenkt meg. En må jo liksom få satt ut i livet alle dessa tingene en blir inspirert te og... ;o)
  Men eg ser jo at det blinke seg ut nåken favoritter ittekvart, så kanskje tidsforbruket minke ittekvart...? Kanskje eg klare å bli lika strenge med meg sjøl så du...

  Eg trur forresten at en kan spraye det meste og det e jo det så e såååå fantastisk!! Du får spør Mumsi hvis det e nåke du lure på (hu lage jo til og med bilder med spraylakk!!! Imponert!)

  Og takk for koselig kommentar da, søte du :o)
  Eg blir jo litt reven med, og vil så gjerna dela gledene :o) Og så fortjene dåkke jo skryt og da ;o)

  SvarSlett
 13. Hei på deg Pafrika :)
  Hyggelig at du vil følge meg for andre gang :) :) Men du har ikke " ristet deg på" ennå ;) Ikke enkelt for oss som er hekta , går litt fort i svingene ;) HI HI !

  Klem

  SvarSlett
 14. Heisan..

  Så kosleig det var her hos deg! Så flott du har pusset opp nattbordet ditt, rosehåndtaket var virkelig prikken over i'en...

  Takk for kjempekoselig hilsen hos meg, stor klem

  SvarSlett
 15. Jaaaa :) Hun ble min følger :) Tusen takk !!! Hilsen medlem av AB

  Klæm fra mæ :)

  SvarSlett
 16. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Du har en utrolig underholdende og informativ måte å skrive på, synes jeg. Nattbordet på bildet er superfint, måtte le da jeg så førbildet. Det er så typisk "barnete". Legger meg selvsagt til som følger hos deg.(hvis jeg ikke har gjort det før da)Ha en kjempekveld begge 2. Klem

  SvarSlett
 17. Tihi, har nå visst tenkt litt sjøl at eg kanskje e litt vel møkje inne og kommentere her sjå deg, så eg vett ikkje kim så e mest gjenganger ;o)

  Det e ingen eg sette mærr pris på som gjenganger enn deg, for du har ein så god utstråling og varme at du lyse opp øvealt. Eg glede meg til og med øve kommentarene du legge igjen sjå andre, for du har ein evne te å få kvar og ein av oss te å føla oss spesielle. Og med din harlige humor sjarmere du oss alle i senk. Du e rett og slett god!!

  Så Namaste av heila mitt hjerta te heila ditt hjerta :o)

  SvarSlett
 18. Godt det er andre her ute i Blogglandia som også har endel dørstokkmil å spasere før ting blir gjort - eller som du sier det: "kanonbra på planlegging og elendig på utførelse". Den var god!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!