mandag 9. august 2010

Strikk og Stratos

Akk ja.
Plutselig satt jeg her i sofaen og faktisk...kjedet meg?! I sommerferien? Men det er rart med det, 14 grader og regn kan bli noe kjedsommelig i lengden, selv om det er ferietid, gitt. Det har faktisk vært såpass mye dårlig vær i sommer at jeg har sett meg nødt til å hente frem kånemoren i meg. Hun viste seg å være et riktig så hyggelig bekjentskap, og sammen har vi satt i gang flere sy- og strikkeprosjekter.

Jeg liker godt å lage ting, men nivået pleier å være litt varierende. Denne sommeren ser det imidlertid ut til at meg og symaskinen har våpenhvile, og jeg har fådd sydd både puter, babyteppe, lappetepper og et lite dukkesengesett. Ikke det mest avanserte, men det er viktig å sette seg realistiske mål. Babyteppet er sydd sammen av det stoffkurven hadde av rester, og broderier av bebisen sitt navn pluss en liten rosa engel er sydd på. Jeg glemte imidlertid å kontrollvaske stoffene først, og får heller satse på at bebisen er av det renslige og ikke-gulpende slaget.Her hadde jeg kry og fornøyd tenkt å vise et bildet av vidunderet (teppet, ikke bebisen), men selvsagt ligger bildet på den andre pc'en. Jeg kompenserer med et litt mindre imponerende skrytebilde av den nymalte benken min (Belkini valgte fargen) med nysydd sitteunderlag. Jeg tror jeg rakk minst en halvtime med tedrikking og boklesing sittende på nysydd teppe før regnet kom, og det var en deilig følelse!

Nå kjenner jeg at jeg ikke kjeder meg lenger i det hele tatt! Jeg og min indre kånemor skal jammen ta frem tøffelspøtet, koke te og hente litt kald Stratos fra kjøleskapet. Spøtet skal, ferdig strikket og tovet, bli det yngre søskenparet til disse to, som allerede er rimelig utgåtte:Belkini sitter godt plantet foran TV'en, med nachos på fanget og tyggisen trygt plassert midt i pannen. Kanskje jeg skal slenge et spøt bort i kroken til henne også, hun ser ut til å trenge sunne fritidssysler!

6 kommentarer:

 1. Hei hei, og tusen takk for fantastisk kjekk kommentar i bloggen. Innimellom vert eg aldeles tom for idèar å blogge om, alt verkar liksom for trivielt og teit å skrive om. Er inni ein slik periode nå, men kjenner at bloggemodusen er på veg på plass igjen. Så snart kjem det nok innlegg om heimedyrka squashar, heklatepper og syprosjekt ;) Tusen takk igjen, eg vart sååå glad. Gledar meg til å følge med her inne også. Diger klem frå Linda

  SvarSlett
 2. Hei!Dere har en sånn 'humreblogg', jeg knegger mer og mer jo lenger ned i innlegget jeg kommer.Og da mener jeg at jeg ler altså, ikke at jeg knegger på hestevis.Jeg vet ikke om Gaseller knegger, men det er vel heller tvilsomt.Når jeg tenker etter så er det lite med oss bloggegasellene som minner om de ekte gasellene som grasiøst springer rundt på slettene i varmere strøk.Vi er nemlig verken langbeinte eller stillfarne og sky.Håper ikke bloggpolitiet oppdager dette, kanskje de pålegger oss å endre bloggnavn til Flodhestene eller noe sånt.Morosam blogg dere har, jeg følger dere sporenstreks videre!God natt fra Andregasellen!

  SvarSlett
 3. God morgen til dere begge:)Jeg måtte bare stikke innom for å si at du ikke har brutt med 'Skikk og bruk for bloggere 101' ved å legge deg til som følger hos oss:D Alle bloggere vil jo gjerne ha følgere, så det er snarere et kompliment!Skjønner imidlertid godt at du trår forsiktig rundt her, jeg var også litt skvetten den første tiden jeg blogget.
  Bare spør hvis det er noe du lurer på! Etter noen måneders blogging begynner jeg å bli ganske kjent med terrenget;)
  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 4. Hei!!! Takk for besøk!! Og velkommen igjen!!! Hekling på høyt nivå???? For mange år siden gikk jeg på et kveldskurs på høgskolen i østfold. Vi var noen damer som satt og skravla, slik vi damer ofte gjør. en av damene strikket samtidig. Ja, det kan jeg også, om det er rett frem og tilbake. Damen strikket Aran mønster, altså sånne kompliserte fletter. Jeg kan også dette, om jeg sitter alene og konsentrerer meg. Og dama var stokk blind......... Klemz Hjertedama/ Grethe

  SvarSlett
 5. Slenge meg med Andregasellen, og blir med deg videre :o)

  Like stilen din og glede meg te å følga med fortsettelsen!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med ny blogg. Da ble været i sommer til nytte for noen. Jeg er veldig glad i alle slags blogger og spesielt slike blogger som er innom alt fra hverdagslige sysler, hobby, unger til interiør. Her kommer jeg garantert tilbake. Jeg har lagt meg til som følger jeg.

  Ha en nydelig dag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!