søndag 22. august 2010

Ønskes: m²

Pafrika er grådig glad i fine ting.
Jeg er spesielt svak for farget glass fra Øst Europa, uten at jeg dermed diskriminerer glass fra andre kanter av verden. Jeg har nemlig noen veldig fine glass fra - av alle steder - Legoland.
Midt i hjertet av Cowboyland i Legoland ligger nemlig en snedig liten butikk, som gjør sitt for at mødre ikke skal forlate åstedet kun med legostash. Der kjøpte jeg disse fine og ganske små skjøre skapningene her:
Disse har helt frem til forrige ukes loppiskupp fått stått og blomstret i en hylle, helt for seg selv. Men så kom jo de fine Fretex glassene/skålene/beholderne fra forrige innlegg, og dermed måtte det ryddes plass i hyllen. Dette fungerer såpass dårlig at det ikke er egnet for bloggifisering. Og dermed er vi ved sakens kjerne: ønsker flere m² - og i mellomtiden: kor skal ting stå???

Når man til stadighet (eller en sjelden gang, slik som stort sett er tilfelle hos meg) gjør fantastiske kupp, så er jo det stor stas - men det genererer unektelig et oppbevaringsproblem. Iallefall i det Pafrikaske hjem, som allerede huser 11 (!) hvite Billyhyller, hvorav syv er utstyrt med ekstra hylle for å rekke opp til taket. Og dette på ikke så altfor mange kvadratmeter, heller. Nå skal det sies at alle 11 ikke er fyllt med loppisfunn, gudbedre. Det hadde tatt seg ut.

Nei, det er ikke et STORT problem. Men det er likevel et litt irriterende moment i hverdagen. Omtrent på linje med at det alltid henger klær på trappestolpen i gangen, og at det ofte er mye synlig rot i de tidligere nevnte Billyhyller.

Det er dessuten litt hardt for et samlerhjerte og måtte ha alle fine ting i mørke skap. Da får jeg jo aldri sett dem! Det er nemlig alt for sjelden at jeg tar meg enogtyve bittesmå glass med vin istedenfor bare tre vanlige.

Akk ja. Jeg skulle ønske jeg hadde en luddig løsning her, i det minste et lite brodert forslag. Det eneste jeg kommer på er å referere til denne klassikeren igjen:For strengt tatt, eg e jo enig.
Men likevel, jeg må spørre - hvordan løses dette ute i Blogglandia?
Kaster dere fine ting, bare fordi dere finne noen enda finere?
På den andre siden, det kan jo kanskje forklare hvorfor jeg en sjelden gang skyter gullfuglen på loppis, så ikke slutt med det!

Dette er kanskje et litt voksent tema. Belkinien mener ingen verdens ting om det. "Mamma, gu kor kjedelig". Hun er vel i seng, lykkelig uvitende om voksenlivets utfordringer på oppbevaringsfronten. Enn så lenge.

10 kommentarer:

 1. Hi, hi, du skriver så herlig:-) Dessverre så lider jeg samme skjebne som deg, og uansett hvor mye jeg rydder og gir vekk, så er det alltid manko på oppbevaringsplass her i huset. Så jeg venter spent på om det er noen som har noen supertips. De hadde vært kjærkomment:-)

  SvarSlett
 2. Hmmm for en vanskelig problemstilling!
  Jeg har blitt en racer på å rydde plass til mye rart, og også blitt litt bittelitt flinkere til å gå fra ting som strengt talt ikke er sååååå nødvendige for mitt velvære ;) Jeg gir til fretex og i samme slengen tar jeg en runde og rasker med meg noe nytt....Det går ikke helt opp, ennå.. Men til slutt blir det jo så mange kupp og fine greier at det flommer over, løsningen er nok ikke mer plass. Løsningen er system ;)

  SvarSlett
 3. Ja, nå vente eg jammen i spenning på om det komme nåken forslag her så kan hjelpa meg...
  Med ein liten leilighet, så begynne det å nærma seg krise her... :o(

  Når mamma såg shoppingresultatet fra Danmark så rista hu oppgitt på håvet: "Kor ska DU få plass te alt detta da?!?! Du e klar øve at du MÅ hiva nåke?"
  Ønske meg DESPERAT mærr m2!!!

  Seriøse opprydning må altså te her i heimen, men ikkje i dag... Litt for vellykka fest i går ja... :o)

  Synd at du ikkje får mulighet te å bli med på bloggtreff, men plutselig treffes me likavel ;o)
  Men ikkje bekymra deg for "stalking"tendenser si eg vett adressa di nå, hihi :o)

  Ha ein superduper kveld videre, og eg syns ikkje detta va kjedelig å skriva om... ;o)

  SvarSlett
 4. He he he, en vanlig problemstilling for oss loppisgale damer.Jeg har kommet frem til et slags byttesystem, man må ha et skap til alle man ikke har plass til i hyllene.Problemet er bare at jeg egentlig ikke har nok skapplass heller, hmm.Hvis man kjøper en sånn bod på Plantasjen kanskje?Til slutt blir jeg bare en sånn gal samledame som hele nabolaget hvisker om, og som må få hjelp fra Hilde Hummelvold.
  Jeg skal følge med her jeg, og se om noen har en annen løsning enn det.
  Ha en strålende søndagskveld:)

  SvarSlett
 5. Utruleg artig blogg du har. Eg kosar meg og humrar når eg les den.:) Eg har dessverre ikkje svar på dette, til det er eg altfor glad i å ta vare på ting... Men som ei over her trur eg det er lurt å vurdere nøye kor mykje ein treng og må ha det ein finn. Skal tru om eg klarer å leve etter det rådet når eg skal til København neste helg....
  God natt til deg!

  SvarSlett
 6. Overskudsdeling , jeg giver ud til højre og venstre , og vupti , så er der plads igen :-))


  Tjuhej og skumbananer

  SvarSlett
 7. Jeg har stor ryddesjau 2 ganger i året , da kaster jeg ,og drar på gjenbruk med det . Men det er jo ganske komisk da at gjenbruk er favoritt butikken min ;)

  Ha en fin mandag :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for særdeles hyggelig kommentar! Og ordet vittig inngår i denne damens vokabular og - eg e´jo bergenser eg og:-)

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 9. Hei du!

  Eg er visst litt treg med å svare på spm for tida.. Jo, litt magi brukar eg alltid i bildebehandling..:-) Men det hjelper òg å bruke gratis og enkle Picasa-programmet! Og der finn du den søte vesle svart/kvitt-men la litt farge vere igjen - redskapen! Me like!!

  Bergen er byen ja - så artig at du òg er herifrå!

  Klem frå meg

  SvarSlett
 10. så nydelig, og superfine glass!!!! hilsen belkini!!!!!!!!11

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!