torsdag 2. september 2010

Å beise eller å ikke beise?

Her i det Pafrikaske hjem - eller nærmere bestemt hage - er det et prosjekt som formelig skriker etter å bli sluttført. Og for en gangs skyld er det ikke undertegnede det står på - jeg verker etter å komme i gang, for å slippe å se ut på dette hver j... dagHunden ligger ikke alltid der, men ellers har dette begredelige synet møtt meg hver enda dag i snart fire uker. Og hvorfor? Jo, fordi det tydeligvis er helt forbanna umulig å få 24 timers oppholdvær i denne byen.
Grr.

Hver dag det har vært såpass med sol at jeg tenker terassen muligens er beiseklar igjen, springer jeg optimistisk og samvittighetsfullt ut med plastbit og teip for å ta den forskriftsmessige fukttesten.
Den har ofte skuffet meg.

Testen består i (dette er informasjon fra høyeste malerhold, og malere skal neimen ikke ha på seg at de tar lett på faget sitt) å teipe en plastbit til terassen, passe på at det er helt tett, og vente i spenning noen timer for å se om det har dannet seg dugg på plasten.
Det har det som oftest.

I påvente av det hittil alltid doggete resultatet, ringer jeg min nærmeste malingsbutikk, som allerede er begynt å bli drita lei meg, I assume. Samtalen forløper gjerne slik:

Pafika: - hei, det er meg med terassen igjen

Sur malemann:- å. Hei, ja.

P: -tror du jeg kan beise i dag, hvis plasttesten er tørr?

SM: - det er risikabelt.

P: - ja, men på time-for-time varselet på yr har de meldt opphold til kl 19 i kveld, og da har jo beisen 7,5 time på seg. Tror du ikke det holder?

SM: - nei.

P: - er du helt sikker? Hva er det verste som kan skje, da?

SM: - det blir stygt og skjoldete (tenker: også har vi det gående med deg på telefonen igjen). Det beste er nok å vente til våren.

P: Men det vil jeg ikke. Dessuten, nå er det jo allerede veldig stygt og skjoldete, siden jeg allerede har beiset og vasket av igjen en gang. Det blir sikkert ikke verre enn det, tror du?

SM: - vet ikkje.

P: - greit. Jaja, takk for hjelpen. Snakkes i morgen

SM: - (sukk)

Greit, de er lei meg, men jeg er faktisk ganske så drita lei de også. Synes de er ganske mutte blitt etterhvert, og veldig negativt innstilt til min optimistiske holdning til påkrevde tørketid.

Så i dag har jeg gjort noe lurt! I påvente av at plastbiten jeg nettopp klistret ut skal skinne duggfri mot meg om en times tid, har jeg ringt en annen fargehandel! Der snakket jeg leeenge med en kjempehyggelig gammel mann (som jobbet der, håper jeg), som ikke var på langt nær så firkantet angående tørketid, og heller ikke så risikoorientert som disse unge jyplingene i butikk 1. Han mente at hvis jeg begynner en time før solen kommer på terassen i morgen, så tørker det fint til kvelden. Og med tørr (nok) terasse mener han at det ikke er synlige dammer på den.
Haha! Endelig litt medgang her. I morgen skal forelesning skulkes, og terassen beises for siste gang, hvis alle gode makter kan bidra bare ørlite granne.

Den lille stemmen i hodet mitt som sier at den gamle mannen bare hjelper meg i å lure meg selv, får bare fortsette å gnåle - eg tar sjansen!

Pliii- hiii - hiiis ikke la meg måtte står ute å skure terassebeisen av igjen to ganger samme sommer! Sist gang syntes Belkinien så synd i sin frådende mor som spylte og bannet og freste der ute, at hun faktisk tok seg en kost og kom ut og hjalp til. Som en bonus lærte hun imidlertid mange nye stygge ord.

Er det noen av dere der ute som kan en antiregndans eller lignende, er morgendagen dagen for å ta seg en svingom!

Fin, varm og solfyllt ettermiddag til oss alle!

12 kommentarer:

 1. Det får da være måte på hvor sær en terasse skal være, den får vel nøye seg med et par timers tørk!Og hvis den på død og liv må være helt tørr før du beiser, så gå over en gang med hårfønern og be den om å holde kjeft.Sånne terasser kan være i overkant pertentlige og krevende.
  Jeg holder med den gamle og hyggelige mannen jeg, for jeg holder alltid med den fagmannen som byr på den enkleste løsningen.Ellers kan du jo gjøre sånn som jeg alltid gjør, ikke spør bare gjør.Det funker ikke alltid like bra, men veldig ofte går det bra.
  Lykke til med beisingen, jeg skal ta en regndans med det samme sånn at alt regnet kommer hit til Halden. Naboene synes jeg er gal fra før, så en regndans fra eller til spiller ingen trille.
  Ha en strålende dag:)

  SvarSlett
 2. Hallo Pafrika ! Ellers går det bra ;) ( Humrer for meg selv ;)Nei ikke hør på unge ypplinger , de gamle er eldst ! Her i huset maler vi ute bare det er oppholds ;) Stå på du Pafrika , så blir det så bra :)

  Lykke til med beisinga !!
  Klæm fra mæ :)

  SvarSlett
 3. Hahaha, ler for meg sjøl her eg sitte :o)
  Du skuffe aldri du snuppelure!!

  Den fukttesten var jammen nytt for meg, men eg legge vel ikkje alltid så vekt på optimale verforhold heller da, for her på vestlandet e det nå visst nesten aldri det. Her i sommar observerte eg jammen meg nåken så malte med liv og lyst på huset sitt ca 1 time itte det hadde regna og himmelen fremdeles var grå...

  Det var mitt argument når eg sku hjelpa venninna mi å male leiligheten utvendig, så den så sto og malte i duskregn va meg. Ser fint ut har eg fått tilbakemelding om i ittetid ;o)
  Så lenge det ikkje e klissbløtt så e det nok ikkje så farlig tenke eg. Og maleprodukter nå te dags e vel suverene itte så eg har forstått...?

  Ha ei superduper dag videre med eller uten beising!

  Og så flott at du ville værr med å støtta bokmerkeprosjektet! Ikkje overraskande snuppa ;o)

  SvarSlett
 4. Hallois!!!! Beise??? tja , her i heimen beiser vi ikke utemøbler eller plattinger. De får eldes slik de vil, og jeg syntes det er flott. Men vi har en vegg eller to på huset som trenger et strøk eller to. Men dersom man skal måtte vente 7-8 timer, så får man da aldri gjort det. Du får bytte beisen, og finne en som tørker fortere. Mye fortere:DDDDD Lykke til:DD Klemz

  SvarSlett
 5. Hei og hopp! Itj gi dæ, sier vi i Trøndelag.
  Her oppe regner det jevnt over, og vi må jo også beise og male både hus og terasser. Dette går bra. Familien lurer på hva som skjer når jeg har latterutbrudd ved PC`n mens jeg leser innlegget ditt. Gjenkjennelsesfaktoren er stor i det du skriver.
  Krysser fingre og tær og kommer med muntre tilrop.

  SvarSlett
 6. He, he, ingen tvil om hvilken by du bor i:-) Vi holder på å bygge terrasse (ferdig om en ukes tid), så vi slipper å tenke på beising før til neste år, og da skal det selvfølgelig være sol hele tiden. Nå er det jo meldt go´vær til og med søndag, så i morgen er det bare å svinge kosten:-)

  Du har vel ikke tilfeldigvis Steen Hansen som nærmeste malebutikk??

  SvarSlett
 7. Beise?, Skit i det, snart kommer snøen, den dekker både rot, krukker, hund og terassegulvet.. Men må du, så bare kjør på,snøen dekker det jo også vist det ikke blir bra :O)
  Tror du jeg kunne fått jobb som "svare på telefonen og gi supergode (drittdårlige)råd når beisetrengte damer ringer om råd" hos den nærmeste malerbutikken i nærheten av deg...

  SÅÅÅ, da sier jeg LYKKETIL og er veldig glad det ikke er meg, jeg maler rekkverket på terassen til mørket tar meg og hodelykten må på... Så hvem er jeg til å si hva som er lurt..

  Klem :O)

  SvarSlett
 8. Eg må le:-) Så det var Steen Hansen?? Ingen skal beskylde de for å boble over av entusiasme... Var der i forgårs ( på den som ligger på Skjold, er der ganske ofte...), og til og med min kjære reagerte på kundebehandlingen. Det er ikkje snakk om å dra på smilebåndet! Og så er de så utrolig arrogant belærende, og sånt blir eg grådig irritert av!

  Hjertet har jeg laget selv. Veldig enkelt og greit når sømmen er på utsiden:-) Ikke noe vanskelig å få til.

  SvarSlett
 9. Rakk akkurat å male rekkverket mellom to regnbyger i sommar. Kjekt at du vil følge bloggen min, eg er med deg også. Likte godt bitch in the kitchen broderiet! Lo meg skakk fyrste gongen eg såg sånn broderi :)

  SvarSlett
 10. He he he, jeg ler av toving og rødvin:D Høres ut som et prakteksemplar av en mann spør du meg!
  Og så må jeg jo bare si tusen takk for fine komplimenter, og dessuten; right back at ya!!Du er et herlig tilskudd til bloggelandet!Det er koselig å blogge altså, og ganske vanedannende:)
  Håper det ble tørke i høljebyen i dag sånn at du fikk beiset.
  Jeg danset en regndans sammen med jentene i hagen før de la seg, men den frekke solen bare fortsatte å skinne.Dessuten fikk naboen bare bekreftet sine mistanker om oss, for han hadde bestemt seg for å gå på taket akkurat da for å sjekke takpappen sin sammen med en håndtverker-dude.På den måten fikk han jo god utsikt til galskapen(Helt sant altså, selv om det kanskje høres ut som en oppdiktet anekdote).
  Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
 11. Hehe nei det skal jammen meg ikke være lett.
  Lykke til med beisingen, jeg krysser fingrene for deg!

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 12. Hærligenminhet!!!!
  Kjekkaste overraskelsen eg kunne fått!
  Rørt og uhyre glad, sitte eg her og smile :o)

  Kjenne eg får lyst å senda pakker rundt i heile Blogglandia, for guhu for ein glede å få! :o)
  Eg forstår det nå ;o)

  NAMASTE!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!