lørdag 4. september 2010

Terassen er beiset og beseiret!

Jepp - det e med stolthet og glede jeg kan meddele at i slaget om terassen var det Pafrika som trosset både værguder og dommedagsprofetier (fra en viss fargehandler) og gikk av med en strålende seier!

Ja, no e eg glad, altså!

Planen var jo allerede spikret da jeg skrev forrige innlegg her, men samme kveld fikk jeg en utrolig god ide for å maksimalisere beiseforholdene! Jeg tenkte litt på nattedoggen nemlig - hva gjør den?
Jo den kommer og legger seg på alle overflater, slik at alt blir vått... Hm. Men hva om noe ligger oppå overflatene, og blir vått istedenfor?!

En usvikelig logikk, spør du meg. Dermed var det altså ikke bare Belkinien som ble pakket godt inn den kvelden:

I valget mellom rykter om sviktende mental helse og beiseklar terasse, gikk sistnevnte av med en soleklar (haha!) seier. Og jeg ble belønnet - morgenen etter stod jeg nemlig opp til våte tepper - og under, utrolig nok - tørre terassebord!

Resten vil jeg si gikk som en lek. Jeg måtte blande ut beisen med en litt hvitaktig jeg hadde stående for å få nok, og resultatet ble slett ikke verst! Selvsagt måtte prosessen bloggifiseres og dokumenteres for all ettertid, for dette har vært lang dags ferd mot beiset terasse.

Litt spennende var det mot slutten av beisingen, for det var ikke mange milliliterne igjen i spannet når siste planken ble dekket. Her er det ferdige resultatet, og jeg har full fortsåelse for at dere muligens snart er like lei beisegnålet mitt som en viss malebutikk, men jeg lover, nå er det snart over!

Som dere ser av bildet, sjelden og deilig sol i Bergen! Og i skrivende stund er det gått 24 timer fra avsluttet beising, så nå kan regnet bare komme.
Det gjør det nok også, tolker jeg skyene over her riktig.

Snart skal den rosa benken, fine gamle blå hagekommoden og alle krukkene på plass igjen, og gresset skal få reise seg der møblene har stått, slik at det kan klippes. Jepp, estetikken skal være hjertelig velkommen tilbake!

Jeg tok meg en runde for å klippe vekk alt det visne på rosene, og avslutter med et bilde helt fri for både beising og terasse

Helt til slutt må jeg si tusen takk for all oppmuntring og vittige kommentarer!
Jeg føler virkelig at vi har stått sammen både mot værguder og grettent malebutikkpersonell - og se, det hjalp!

Strålende helg til dere alle!

15 kommentarer:

 1. Så lur du er! Det hadde jeg aldri kommet på. Kjempefin farge på beisen forresten! Og så deilig med alt som er gjort:-) Nå skal vi egentlig ikke beise terrassen før til neste år, men jeg kjenner jo at jeg får litt lyst til å plage en viss fargehandel med noen beise - terassen - spørsmål allerede, hi, hi:-)

  Så flotte roser du har!
  Ha en fin lørdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hyggelig å høre at du vant over været, beisen og mannfolka:DDD

  SvarSlett
 3. hei på dere!
  Fy f... så fin verandaen er med den nye beisen sin. Og du er da bra kreativ som fant på å legge tekstiler utover om natta. Noen og enhver hadde vel spekulert ved det synet.
  Jeg har vært på loppemarked idag, 2 stk, og har gjort maaaaange kupp. Jeg er overlykkelig faktisk. Kjenner på mange måter at det er litt "feil" å bli så opptatt av ting. Men "skitt au", æ like folk og æ.
  Ha ei kjempehelg med den nye verandaen og hverandre. Klem fra Trine

  SvarSlett
 4. JA !! Hurra :) Hun har fått beiset terrassen sin :)Å så fin den ble ;) Jeg synes du hadde en knakende løsning på natteduggen ;) Bra jobba :)

  Ha en fin helg videre :)

  SvarSlett
 5. Nå blei eg jammen imponert av den kreative løysninga di!! Og så virka det tydeligvis og :o)

  Hadde nok lurt hadde eg vore naboane ja, tihi ;o) Det var nå jammen godt at terassebeistet endelig blei besira da!!
  Ka blir neste utfordringen mon tru...?

  Forsto du nåke av mailen min forreste? ;o)

  Superfin helg te deg og dine, og så håpe eg jammen litle Belkinien blir friske snart!

  Blei glad for at dåkke blei glad for at eg blei glad forresten! Og sånt fortsette det å multiplisera seg :o)

  SvarSlett
 6. Hei, og gratulerer med nybeiset terrasse :))Løsningen din virket tydeligvis! Gud som jeg kjenner igjen denne situasjonen. Vi har et evig terrasseprosjekt pågående vi også. Vi mangler ikke beis, men rekkverk. Alt gikk fort og strålende og optimismen var på topp om at dette prosjektet kom til å gå fort og smertefritt i mål, men da Kardemommemannen brukte hele friuke til å "planlegge# hvordan rekkverket skulle bygges, skjønte jeg at rekkverket kommer til å glimre med sitt fravær i dette året i hvertfall hrmff!! :))
  Godt å lese at andre ikke får gjort alt på dagen heller hihi!! Nydelig skap du har pusset opp og malt forresten. Porselensknappen var så nydelig! Sitter her med kaffekoppen, men skal snart avgårde i bursdag. Ha en fin søndag dere :))klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 7. For et flott resultat da! Og denne helga kan du beise og beise dagen lang i Bergen, det er jo et knallvær!

  SvarSlett
 8. Sweet relief og hallelujah, det var da godt å høre!Nå kan både terassen og regnværet ha det så godt, for du gikk definitivt av med seieren i dette heatet.
  Kanskje det var regndansen vår som gjorde utslaget?Får håpe vi ikke sendte regnet til en eller annen stakkar som skulle ha kakeselskap i hagen akkurat den dagen.Utvannet kaffe er intet å trakte etter.
  Ha en strålende søndagskveld begge to:)

  SvarSlett
 9. Kanskje jeg skal bruke ideen din med tepper jeg også, for nå har jeg utsatt beisingen litt for lenge.
  For det er alltid en rekke andre prosjekter som er så mye mer morsomme.

  Verandaen din ble riktig så fin, og det er sikkert deilig å være ferdig.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 10. Hahaha, nå lo eg HØGT av kommentarern din, som resulterte i ein hund som skvatt og såg forbausa på meg med dei uskyldige brune auene :o) Og då lo eg jammen litt mærr eg og :o) Når eg då tar turen inn te Gasellene, så ler eg endå mærr av kommentaren din der... Du e barra gooooood snuppa!!!!

  Egentlig natt, men måtte barra få sagt det. Og du; det ser jammen meg ut så det faktisk e så mange som e innom bloggane våras. Blei overraska eg jaffal, men veldig glad for at det ikkje var meg...
  Har vore og sett på sexy Varg Veum på kino, så då va eg klar for å tåla det mesta da. Hadde ikkje vore krise om eg hadde kommt inn på bloggen for nedslåande tebakemeldingar med andre ord ;o) Det så e litt mærr krise e at eg blei påminnte om at eg trenge ein mann!! Helst ein sånn så han! ;o)

  SvarSlett
 11. Hehehehehehe. Må si jeg ikke helt så den komme, nei ;) Gleder meg til å følge med dere i bloggeland.

  Her er det knallforskjølelse på sofaen som gjelder og hjemme fra jobb. Hele familien. Hvile litt nå.

  SvarSlett
 12. Yes-du, 1-0 til deg.. Du beseiret sur malemann, og en vrien terasse, så da er det vel beina på bordet til våren igjen da! ;O)

  Hilsen en som er ute hver dag å tørker av duggen fra rekverket, i håp om et nytt strøk før duggen sniker seg innpå igjen. Hadde nesten vært bedre om det høljet ned, da hadde jeg ikke hatt forventninger til maling engeng, men bare nesten altså... Klem..

  SvarSlett
 13. Det er kreative og smarte jenta si det! Jeg må si at jeg tenkte først; Jammen legger du håndkler der som blir våte, så blir jo sikkert planken våt også daa.. Men nei da. Min teori var heldigvis feil, og kampen din ble vunnet. Juhu! =D
  Lekker farge ja. Har gått og siklet på den til både hagemøbler og gulv både her og der, men det ble det ingen tid til i år.


  Kooos deg på høstfine dager på ny terasse. :)

  SvarSlett
 14. Så genial løsning! Jeg burde fulgt dine beisetriks og beiset terrassen nå som solen skinne som den aldri har skinnet(skint/skunnet/skin...??) før i sommerbergen.

  hmm..må sjekke værvarsel.kanskje vi kan klare det i helgen.

  god kveld til deg!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!