tirsdag 7. september 2010

Deilig, deilig skulking!

Pafrika liker å tenke at alle mennesker er født med unike talenter. Noen nyttige, noen mindre nyttige, men dog, talenter.
Jeg tror jeg har et talent for å sove. Jeg kan nemlig sovne veldig fort, og nesten hvor som helst. Er jeg glad og lykkelig - sovner uten problemer. Trist og tråkig - sover meg vekk fra elendigheten, og sovner om mulig enda raskere.
Nå er det selvsagt, også for et naturtalent som meg, noen skjær i sjøen på vei til drømmeland. Snorking for eksempel. Det verste med snorking er at den utløser irritasjon. Og irritasjon er en av søvnens verste fiender. Det er helt umulig å sove når det syder og koker innvendig, og bobler og surkler ved siden av. Grr.

Nuvel.
Noe jeg tydeligvis ikke har så stort talent for, er å holde meg til saken og å fatte meg i korthet. Alt talentpratet skulle nemlig lede til et av mine andre talent, som fritt får utfolde seg i dette øyeblikk - nemlig skulking!

Å, jeg elsker skulking!
Skulking er ikke bare å ha fri - å nei, det er så mye mer enn det! Skulking forutsetter nemlig at en skulle vært et annet sted, eller gjort noe annet - men det gjør/er man ikke, og dermed har man fått litt ekstra tid som man ellers ikke ville hatt!
Dere er med, ja? Selvsagt må skulkingen ofte innarbeides igjen senere, noe som igjen tar tid fra noe annet. Men da kan for eksempel dette annet være noe man har lite lyst til å gjøre, som å støvsuge eller å pante flasker eller andre urkjedelige ting. Dermed har man en vinn-vinn situasjon, spør du meg! Først ren og uforfalsket skulkeglede, og så glede over skulking av kjedelige ting, i tillegg til deilig god samvittighet fordi man tross alt får arbeidet (det en skulket, altså) gjort!

Ja, jeg er nok en fryd å bo med!

Så, i dette øyeblikk bedriver jeg altså skulking. Mmmmmm, anbefales! Jeg benyttet anledningen til å vise litt bilder av den fine....jepp, terassen min! Men ikke et ord om beising, det lover jeg.
Den fine hagekommoden under er egentlig nabokåna sin, men i fosterhjem hos meg på ubestemt tid. Det er en veldig fin løsning når en har fine ting, for liten plass, vansker med å kvitte seg med ting og greie naboer!

Tilbake til skulking, så la meg ile til med å informere om at det ikke er jobb jeg skulker, når jeg nå tusler rundt og gjør fint lite en vanlig tirsdags formiddag. Nei, jeg skulker studier, og det går bare ut over meg selv, det kan jeg forsikre om. Og så går det nok litt utover støvsugingen, men det tar den nok med stoisk ro, for det er den så vant til.


Ytre omstendigheter gjør at denne skulkesekvensen dessverre går mot slutten. Men før jeg tvinges til å gjøre litt nytte for meg igjen, vil jeg anbefale alle som er innom her å gå strake veien videre til Namaste sin blogg Kreativ♥Impulsiv. Hun lyser ut en helt spesiell bloggaward i dag, og det blir spennende å se hvor den ender opp. Dessuten er det maaange andre grunner til å besøke Kreativ♥Impulsiv - stikk innom og se selv!

15 kommentarer:

 1. Hi, hi, du skriver så utrolig vittig! Alltid en fryd å lese innleggene dine:-)
  Skulking er deilig hvis man klarer å riste av seg den dårlige samvittigheten.
  Jeg må innrømme at jeg sterkt vurderte å skulke et kurs i dag, men ombestemte meg og hev meg på sykkelen og syklet fra Skjold til byen, bare for å finne ut at kurset var NESTE tirsdag! Skulle ønske jeg hadde skulket!

  Nydelig kommode du har fått omsorgsoverdragelse for. Får håpe det blir permanent:-)

  Ha en deilig skulkedag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Tihi, deilig skulking og deilig terasse :o)

  Litt skulking her og egentlig, for eg e på jobb, men måtte barra innom for å sjå om Andregasellen hadde fått med seg Awarden. Blei plutselig litt bekymra for at hu sku bli flau elle nåke...

  Når eg ser at du og har lagt ut innlegg, så "måtte" eg jo barra innom deg og! Du e jo liksom den som e "på sida" for meg, så eg måtte liksom nevna deg og sjøl om det e Andregasellen sin Award ;o)

  Og så ser eg jammen at snuppå har forstått forklaringen og funne ut av kobling og linking!! Gøy! Og at eg sku bli den fysste linken var då intet aent enn ei ære! :o)

  Ha ein deilig skulkedag videre, med GOD samvittighet!! ;o)

  SvarSlett
 3. Å jeg kjenner til det, skulking ;) etter å ha studert i mange år så er jeg blitt god på å lage meg noen pauser og finne på noe annet....mimre mimre ;) kos deg!

  SvarSlett
 4. Du valgte en fin dag å skulke på ja,nyt an, snart kommer regnet... Men det gjør ingenting, for da slipper jeg å male rekverk.. :O)

  SvarSlett
 5. Skulking er sunt innimellom, vi trenger ikke være så flinke piker bestandig. I dag skal jeg skulke trening inne og gå tur i sommersola!!!
  terassen ble kjempefin, du har det trivelig der ute, ser jeg.
  Fin tirsdag!
  Hilsen Trine

  SvarSlett
 6. Hahahaha , du har gjort det igen - fået latteren frem :-)) I danmark kalder vi det fænomen du beskriver så herligt for : Overspringshandlinger.

  Snorken og Skulking - jeg er total flink til begge dele :-))

  Skulke hilsen og ZZZzzzzzZZZZz Vilma

  SvarSlett
 7. Skulk med stil!!(men uten å havne i så mye trøbbel som han Matthew Broderick den gangen) Jeg ELSKET å skulke i studietiden, og gjorde det så ofte jeg hadde mulighet.Admiralen og jeg var skulkeeksperter.Vi sto opp gørrtidlig og spiste frokost og skulle være flinke og gå på lesesalen - men så endte det alltid med at vi gikk og la oss igjen isteden.Da vi våknet i 12-tiden var det tid for å spise lunsjmatpakka.Man kan trygt si at vi ikke hadde den ultimate studieprogresjonen.Men vi kom oss igjennom studiene begge to gett, det ble skippertaksmetoden som reddet oss på hver eksamen:)
  Koselig at du nevner Namaste, jeg slutter meg til anbefalingen om å stikke innom bloggen hennes!!Jeg satt her på kjøkkenet og tørket tårene i sted da jeg leste award-innlegget hennes.Jeg ble helt målløs en stund også, og det skjer aldeles ikke ofte.Hun er jammen noe for seg selv!!
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 8. Herlig med skulking ;) Det er vel ingen som tar skade av det en gang i blant :) Koselig det var på terrassen din :)

  Ha en solfylt tirsdagskveld :)

  SvarSlett
 9. Hihi! Eg er altfor lite flink til å skulke! Men er blitt mykje flinkare til å gje blaffen i diverse....

  SvarSlett
 10. Hei, så flott blogg du har. Jeg har smilt meg gjennom det siste innlegget og kjenner meg godt igjen...sånn som nå feks...nå skulker jeg...og jeg er jo så flink til det, jeg klarer å la ALT bare ligge i ro...en helt fantastisk egenskap, bortsett fra når fredagen kommer og jeg er helt hysterisk over allt jeg ikke har gjort...nettopp på grunn av skulking;-))Kikk gjerne inn til min blogg om du vil, legger du igjen en kommentar blir jeg hoppende glad. Jeg er nyinnflytter i Blogglandia og har allerede fått så mange flotte "naboer". Jeg legger meg til som følger av bloggen din også, for dette var jo så flott lesing...Wilhelmines

  SvarSlett
 11. Du skrive morsomt! :-) Tror nesten eg må legga meg te som følgar! Ha ein flott dag!

  SvarSlett
 12. Jippi!!!!
  Der kan eg endelig gratulera deg skikkelig med sååååååååååååå velfortjent nestemann på Awardlista!! Eg blei så glad!!! Blei tipsa av Adregasellen på forhånd og gleda meg te dåkke sku få veta det :o)

  Eg skreiv te Andregasellen at det nok kom te å værr ei glad mor og datter i Bergensområdet i dag, og det fekk eg vel rett i tenke eg ;o)

  Må sei eg blei rørt av at du kunne tenkt deg å senda den i retur te meg, men det hadde jo blitt litt for "teit", tihi :o) En kan jo liksom ikkje få "sin egen" Award, men tanken var god!
  Vente spent på kim du velge som din etterfølgar!

  SvarSlett
 13. Heisann Pafrika og Belkini, takker for hyggelig kommentar hos oss!Så bra at dere satt pris på awarden, den er ytterst velfortjent!
  Siden du sier det så bra så bruker jeg ditt uttrykk; bloggen deres har en spesiell plass i bloggehjertet mitt ja:D
  Ha en strålende kveld, god natt til Belkinien - og jeg vil naturligvis følge spent med på hvem som får awarden av dere:)
  Klem herfra:)

  SvarSlett
 14. Her var det kjekt å være!!! Du skriver utrolig godt:) Veldig godt å få bekreftet en gang for alle at skulking og soving ER talenter! Det er noe jeg sporenstreks skal føre inn på CV'en min under "andre talenter". Takk :)

  Følger nok med videre her, tenker jeg:)

  SvarSlett
 15. Gratulere m den fine awarden fra Gasellene!:) Veldig kjekke blogg dåkker har her:) å veldi fine kommode, ville og meldt meg opp som fosterforeldre for sånne ting hadde d gått ein plass;)
  Klem June:)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!