fredag 24. september 2010

I heklehimmelen!

Pafrika har kjent på bloggebehovet i flere dager nå - men jobb og lesing og tusen andre stort sett kjedelige ting har rett og slett kontinuerlig stukket kjepper i hjulene for meg. Når det ikke engang er tid til Blogglandia, er det på tide å revurdere tempoet, spør du meg!

Men la meg presisere at jeg slett ikke bare har lagt på sofaen og sett på Gilmore Girls, selv om det har fristet veldig.
Dessverre og langtifra! Litt av bloggetiden har imidlertid gått med til læring av ny ferdighet. Pafrika har jo sutret og beklaget seg på blogger over det ganske Blogglandia over sine manglende hekleferdigheter. Sett på alt det fine heldige mennesker som kan hekle, faktisk hekler. Gledet meg til å bli en av dere!
Det er selvsagt ikke bare i Blogglandia jeg har beklaget meg, jeg har også benyttet andre sosiale medier (Facebook, for det meste) og god gammeldags person-til-person syting. Og jeg konstanterer igjen - klaging lønner seg i lengden!

Omsider var det nemlig en grådig grei dame som tok ansvar, og inviterte meg og Belkininen med flere på både middag og heklekurs!
Lykkelig fårikålmett tok jeg plass i sofaen, og etter tett oppfølging og oppmuntrende tilrop klarte jeg omsider å produsere ...dette:

Nei, jeg var heller ikke særlig imponert.
Den skulle være firkantet, men noe har tydeligvis gått fryktelig galt et sted på veien. Pafrika noterte seg imidlertid gode forslag til eventuelle bruksområder - for eksempel som gryteklut til Mr. Pafrika, hm? Made with love.

Nuvel, etter te og deilig kaka gjorde jeg et nytt forsøk. Det gikk litt bedre:
Njaaa. Syntes fortsatt ikke jeg var helt der, liksom. Vel hjemme bar det derfor strake veien til sofaen, etter at alle barn-, hus- og hunderelaterte plikter var delegert til Mr Pafrika.
Det kan ha falt ord som gå vekk! Eg må øve, ellers glemmer eg det! Synes også jeg hørte noen mumle ja, nå har vi det gående igjen, men det kan ha vært innbilning, og jeg tok uansett ingen notis av det.


Vel, dyp konsentrasjon og barsk familieavvisning gav resultater!

Eg e stolt og kry! Og klarte selvsagt ikke gi meg der, til tross for smale øyne og vond verking i heklemuskler som hittil har nytt en makelig tilværelse:

GU
, kor gøy det e å hekle! Jeg måtte omtrent dra meg selv etter håret i seng, men i dag er jeg klar for nye runder med nålen! Vi pakker nemlig folk og dyr og hekletingene for en tur på Landet. Der er det sol, og kanskje en kantarell eller to? De skal få stå i fred for meg iallefall, jeg skal nemlig.... jepp, hekle!

Fin helg til alle som stikker innom!

18 kommentarer:

 1. Heisan!!! Velkommen inn til hekleverdenen!!! Håper du får mye herlige heklestunder:DDDDDDD Klemz

  SvarSlett
 2. Resultatet ble jo superdupert etter hvert. Før vi vet ordet av det har du heklet firkanter nok til et digert hekleteppe. Jeg bøyer meg i støvet for ypperlig innsats.....

  Må vel til pers jeg også etter hvert. Det er vel ikke sååå vanskelig, har bestemt meg for det.

  God helg til deg og dine med klem fra Trine:))

  SvarSlett
 3. Det må eg si; du IMPONERER! Jammen er du lettlært! Her hopper vi rett i det, og går i gang med bestemorsruter! Blir slett ikke overrasket om du har heklet lapper nok til et helt teppe i løpet av helgen:-) GU, kor flink du er!

  Kos deg på hyttetur - og med heklenål!
  Klem

  SvarSlett
 4. Så artig! Dette blir bra! Plutselig har du et helt teppe:)

  God helg til deg og:)

  SvarSlett
 5. Er teppet ferdig???? Dette har jo gatt med lynets hastighet! Flinke deg og velkommen til hekleverden... den er litt mer min verden enn strikkeverden. ;-)

  ha en flott tur pa landet!

  klem mette

  SvarSlett
 6. Oi, gratulerer med nyervervede hekleferdigheter!! Så flott det ble, bra du er sta og ikke ga opp med en gang! :-)

  SvarSlett
 7. uha ja og når man først har lært det, så er det rigtigt rigtigt svært at stoppe igen.. ;)
  Go week... :)

  SvarSlett
 8. Hei du ;) Dama kan jo å hekle også ;) Veldig fine mønster :) Jeg har heklet en gang i mitt liv , og det var en liten blomst i forrige helg :) Det var jo gøy ! Har lånt meg ei heklebok , så nå blir det mere ;)

  Kos deg i kveld :)
  God klem :)

  SvarSlett
 9. Hei, endelig er du tilbake...også har du lært deg å hekle i mellomtiden også, det er bare til å ta av seg hatten...for du er kjempeflink, oldemorsrutene er superfine. Skal bare love deg at jeg har sagt mange mindre pene ord over mine egene hekleprosjekter opp igjennom tiden...jeg har en kjempefin bok om hekling, som Bente Myhrer og Lilly Secilie Brandal har skrevet, den er liksom litt abc for dem som vil lære seg å hekle...ha en god helg til deg og Belkini.

  SvarSlett
 10. Velkommen til heklehimmelen, avdeling "Oss som aldri trodde vi skulle klare det...!" Her er det god å være kan du tro:)

  SvarSlett
 11. Ja, ikke sant det er gøy!?! Du har jo lært deg det kjempe raskt, og kan til og med hekle bestemorsruter! Det er jo kjempebra!
  Jeg kan hekle, men bare frihånd..men det er utrolig hvor mye gøy man kan hekle allikevel :)

  Ha en super helg! (Du får tøye litt på heklemusklene innimellom ;) )

  Hilsen Spirello

  SvarSlett
 12. Hekling er veldig artig! Og alt man kan lage, da gitt; ingen grenser! Keep it going - og du har en bolero eller sengeteppe, sånn før du vet ordet av det.

  SvarSlett
 13. Stilig! Du har grepet nå. Jeg satt ved siden av ei i lunchen i dag som heklet skjørt. Så jeg gjorde det aller enkleste, jeg bare bestilte av henne ;)

  SvarSlett
 14. Jeg heier på deg! Detta går vegen. Jeg måtte ha fire kvelder med heklebok og MYE banning før jeg fikk det til.

  SvarSlett
 15. Syns du er sikkelig flink med heklenåla. skulle ønske eg fekk det til også. HAr så lyst å lage meg eit pledd i bestemorsruter. Men det skal bli. En dag :)
  Ha ei fin helg vidare
  Klem

  SvarSlett
 16. Det jeg beundrer mer enn noe, er din evne til å fortsette, selv om utgangspunktet ikke utløste de store hurraropene.

  Før du vet ordet av det, er du blitt en skikkelig superhekler.

  Men - ikke glem oss i bloggeverdenen.

  Klem

  SvarSlett
 17. Sjå der ja! Bestemorsrute! hekle er kjekt, fekk heilt dilla eg også når eg lærte det!

  SvarSlett
 18. Flott Pafrika!Hekling er et ekte husmorsyssel!Stående applaus fra gasellene:)
  Du må jo finne din egen heklenisje, jeg foreslår litt sånn dirty hekling for deg.Litt frekke, men subtile hekleprosjekter.I linje med broderingsstilen din mener jeg:)
  Og når det gjelder mannen jeg nevner i innlegget mitt, så er det ikke Admiralen altså.Han har heldigvis vært inne i bildet i over ti år.Men det er en annen mann som til tider har kommentert hos Gasellene, men nå finner jeg ham ikke igjen.Han er en svensk dude, med en slags hage/roseblogg.Vet ikke hvor det ble av ham, kanskje han fikk nok av gaseller?Ikke alle som takler gaseller over langen:)
  God natt fra Ellen Andregasellen:)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!