onsdag 29. september 2010

Hellooooo Texas!

I Pafrikaheimen er det relativt hektisk aktivitet for tiden. Årsaken til at det styres enda mer enn vanlig, er nemlig at vi skal ut på reise! På lørdag allerede, drar vi til den greieste svigerinnen og tanten og søsteren, som bor i Texas for tiden! Det betyr jo at vi også må til Texas - hurra!
Tre uker i sol og varme, det kan Pafrikaene like!
Hittil har denne familien hold feriereisene innenfor Europa, og dermed også hatt relativt korte flyturer. Nå skal vi tilbringe 10 timer på amerikaflyet, og det synes Pafrika egentlig er i drøyeste laget. Litt kjedelig, rett og slett, og kanskje pittelittegranne ekkelt?
For tenk hvis jeg får veldig lyst å gå av underveis?? Slik driver Pafrika og plager seg selv før flyreiser, hver enda gang. Mr Pafrika beroliger meg med at jeg sikkert ikke får lyst å gå av underveis, heller tvert i mot. Haha. Det hjelper ikke.
Men så, dere, fikk jeg en aldeles strålende ide. Jeg er jo hooked on hekling, og kan jo hekle meg gjennom hele flyreisen! Tenk alt jeg får heklet! I tillegg kommer jeg til å bli klassisk betinget til å like flyturer, og flyturer er jeg altså i utgangspunktet ikke overbegeistret for. En vinn-vinn situasjon her, med andre ord.

Helt til jeg begynte å tenke. For hekling involverer jo unektelig en heklenål. Som tross alt er en slags nål, i hvertfall i navnet. Og av stål. Og vi snakker tross alt om Amerika, som jeg mistenker fortsatt å være litt skjelven etter nine-eleven (ofte forsnakker jeg meg her, og sier seven-eleven istedenfor. Det er ikke meningen, og jeg mener på ingen måte å tøyse med terror!)

Hos meg ringte det nå en bjelle iallefall, riktignok ingenting mot hvordan alarmen i sikkerhetskontrollen kommer til å ringe. Kanskje jeg er paranoid, og i tillegg projiserer jeg mine paranoide tendenser over på USA sine sikkerhetsvakter. Jeg vet ikke, men det jeg vet er at jeg hadde trivdes særdeles dårlig kledd i en orange sekk på Guantanamo.
Sukk.

What to do?

Min far rådet meg til å finne en heklenål i hardplast. Da må jeg finne opp en først tror jeg, og det rekker jeg neppe før lørdag. Dessuten kan man vel gjøre ganske mye ugang med en slik en også, om en har tilbøyeligheter til terror? Et annet forslag var en heklenål i tre, som jeg kunne stappe i håret og kalle en hårnål. Jeg har mer tro på det, men har aldri sett heklenåler i tre. Har dere?
Jeg kan sikkert stappe den vanlige heklenålen i håret også, men jeg er redd jeg får et forklaringsproblem når det piper i sikkerhetskontrollen, og jeg må strippe helt ned til hårnålen. Det unner jeg verken meg selv eller mine medreisende.

Sukk igjen. Jeg tror jeg lander på et helt åpenlyst forsøk med hekletøy og -nål i håndbagasjen, og pakker en reservenål i kofferten. Jeg får se det som en solid bonus hvis jeg plutselig befinner meg lykkelig heklende over Atlanteren, i stedenfor angstfull og neglebitende.

Nuja, tiden vil vise. Jeg regner nå med å ende i Texas til slutt, okke som. Hvis den nyinnkjøpte kofferten min også ender i Texas, sammen med resten av gjengen og deres kofferter, vil jeg si ferien i stor grad er i boks!

Jeg har tatt et bilde av den nye kofferten, jeg. Ikke fordi den er så fin, men fordi jeg har kjøpt den i dag! Jeg er særs fornøyd, fordi jeg egentlig hadde resignert og satt kursen mot svindyr veske- og koffertbutikk, da jeg plutselig la merke til OBS hypermarked, intet mindre. Selvsagt hadde de kofferter, kunne damen i OBS hypermarked kundeinformasjondisk, værsågod, fortelle meg, rett til høyre for skoene.
Rett til høyre for skoene stod en annen koffertkjøper, og drev en stakkars coopmann til vannvidd med utallige spørsmål om hjukvalitet på de ulike koffertene, triller de lett, bråker de, er det best med to hjul, eller bør en ha fire osv osv i det ueeendelige.
Coop-mannen hadde flekkete malingbukser og en skrutrekker i hånden, og prøvde seg gjentatte ganger med et eehh... jeg hører egentlig ikke til på denne avdelingen, skal jeg prøve å finne.... Han kom ikke lenger, før koffertdamen var i gang igjen.

Jeg skjønte raskt at coopmannen begynte å gå tom for krefter, og at her var der hver kvinne for seg. Jeg grep derfor resolutt den største kofferten og satte kursen mot kassen. Her er vidunderet, for size matters når det kommer til kofferter!
Hunden tok også en sjekk, og virket totalt likegyldig. Men eg e fornøyd, og gleder meg til å pakke sommerklærne!

Og med dette må jeg nesten si so long, og ikke glem meg på tre små uker, folkens!
Nå kan det jo hende de har både internett og datamaskiner der borte i junaiten, og hvis disse blir gjort tilgjengelige for meg, skal jeg jo såklart rapportere underveis!

Da gjenstår det bare å si riktig god høst til alle dere som stikker innom. Sommeren, her kommer Pafrikaene!

18 kommentarer:

 1. Hei! Heklenåler i tre finnes, og jeg mener at jeg har hørt at noen fikk ha med strikkepinner av tre på flytur, og da bør jo heklenål være lov også...

  Jeg syns absolutt du kan improvisere litt frihåndshekling med de to masketypene du kan :) Tror ikke jeg kan så mange flere, egentlig, men kan man øke og minske kan man hekle mye gøy. (Ikke så godt forklart, men jeg vet ike hvordan jeg skal forklare det bedre..kan ikke heklespråk, jeg)

  Så heldige dere er som skal på en så spennende reise! Jeg ønsker dere en fantastisk tur! (Med eller uten hekletøy i håndbagasjen ;)

  SvarSlett
 2. Hahaha, fantastisk! Jeg har til og med klart å vrenge ut av meg twentyfour-seven i stedet for nine-eleven....

  Riktig god tur til cowboy-staten med riktig så fin koffert. Får du ikke hekle ombord på flyet får du tigge om en valium. Bare å hyle "er det en lege ombord??"

  SvarSlett
 3. Hahaha, eg tenkte faktisk at du jo måtte hekla på flyet, og der kom det ja :o)

  Det finnes heklenåler i både tre og plast (trur faktisk eg hadde satsa på plast), og det vil du nok finna i ein garnbutikk tenke eg. Eg vil imidlertid anbefala deg å hekla i bomullsgarn. Det e møkje lettare å hekla med (fant eg ut i sommar, for eg har liksom hekla i ull eg). Gjesdal Bomull Sport på Sparkjøp e billig og bra visst. Dessuten blir det jo ikkje så varmt i varmen (når evt teppet begynne å bli stort tenke eg :o))

  Texas faktisk!!! Sååå gøy! Litt misunnelig, men det ska eg takle. Værre blir det om me må klare oss i 3 veker uten deg!!!! Du må nok pakke pc, ta med ledningen te kamera og underette underveis. Ellers blir det så trist for oss andre meine eg :o(

  Når dåkke komme him får du holda av ei helg te meg, for eg har verkelig lyst å komma på besøk. Vin og hekling e attraksjoner som holde i massevis for meg ;o)

  SvarSlett
 4. Texas! Det må eg seie var sprekt! Mange gode råd om heklekrok her! Håpar at hekleutstyret kjem igjennom kontrollen.
  God tur!
  Vi ventar på morsomme blogginnlegg.

  SvarSlett
 5. Joda, heklenåler i tre finnes - i fleng. Både i bambus og i plywood. Garnbutikker har de :-) (og det finnes i plast også, men det er ikke like vanlig som i tre).
  Go' tur

  SvarSlett
 6. Heklenål er jo lov på innenriks, men det har jo plutselig blitt så vanskelig å reise til USA med spesielle koffertlåser og pass og alt det der. ☺ God tur med din nye, fine koffert!

  SvarSlett
 7. Hello lady...Texas...det er jo til å bli syk av misunnelse...men så fantastisk gøy for dere. Det kommer jo til å bli såå spennende, mine døttre har bodd et år i sørstatene, hvor de gikk på high school og jeg var på besøk...og for å si det rett ut...USA er tøfft!! Så mye rart å se og så mye god mat...kos dere masse, men glem ikke kamera nå da...for dette må blogges om asså. Når det gjelder heklenål, så heklet jeg meg selv igjenom turen "over there", de gikk helt fint...heklenål og garn gikk rett igjenom sikkerhetskontrol og flycabin så det suste. Så det kommer nok til å gå bra, jeg hadde en stålpinne også til og med;-)) Det er jo også ofte en egen liten dvd på hvert sete, det var sååååå mange filmer å velge i mellom, så selv heklingen måtte vente pga feelgoodfilmer...ååå så heldige dere er...kos dere masse. NB! Husk og spise på noe som heter "cheesecake factory" og "max brenner" om det er i nærheten...max brenner er en egen sjokoladefabrikk restaurant...Wilhelmines.

  SvarSlett
 8. Masse masse god tur!
  Så deilig å reise bort om høsten,
  kos dere!
  Og du blir ikke glemt her i bloggland vet du ;)

  SvarSlett
 9. Å fyttekatta så heldig du er, til cowboyland no mitt i inngangen til den mørke, våte tiden her i Bergen, du går jo glipp av alt regnet, eller kanskje vi kan stoppe det og spare det til du kommer hjem igjen,det var en god ide:O)

  Men snill som jeg er, og setter andre sin glede over min misunnelse, så ønsker jeg dere en STRÅLENDE TUR..

  Klem Linda

  SvarSlett
 10. Texas, baby!!! Den kofferten var det jo god size på! Faktsisk så god at jeg tror det er plass til en liten Svimelaura oppi der sammen med truser og sokker og heklepinner. Jeg gjør ikke spesielt ut av meg og er grei og pottetrent å ha med på tur. Eneste som er viktig å huske er å få meg med tilbake, slike ting kan jeg fort glemme selv...

  Kos dere i bøtter og lass og vi her i bloggelandet (hvor solen alltid skinner og gradestokken alltid er over 25) venter spent på reiserapport fra den reisende familien Pafrika!

  SvarSlett
 11. Y'all going to Texas?Så dritkuult!Åh, det skulle vært meg.Hadde begynt å lade opp med sørstatsaksent på forhånd jeg da, det hadde nok tatt helt av.Jeg begynner med 'flødeboller' og 'davs' bare jeg skal en todagers til Køben, men dette er jo SELVESTE Texas!Yihaa!
  Heldige heldiggriser så heldige dere er.Håper du får muligheten til å connecte til VerdensVeven der nede, sånn at du kan sende reiserapporter!Det hadde vært råkuult!Tenk på alt det kuule dere kommer til å se a, fyttetexas.
  Bloggelandet glemmer ikke Pafrika og Belkini selv om de er i The Land Of The Free And The Home Of The Brave.Hils alle hillbillies fra oss her i Noruega og si at vi liker han der Obama.Tenk om du ser George Bush a?Hva skal du si da?
  Heklenål i plast er bra, bare ikke hekle for stramt da.For da knekker de.
  Ha en strålende tur!!!!!!

  SvarSlett
 12. Jeg vil bare ønske dere en riktig så fin tur, blir kjekt å høre om den når du får anledning!

  Det høres jo rett og slett herlig ut med sommertøy og ferie!

  God tur!!!!!

  SvarSlett
 13. Heldige Pafrika !! Så herlig da ;) Ja det finnes heklenåler i tre , det er lov å prøve se i vertfall ;)Hi hi, hoff tenk om du hadde blitt stemplet som terrorist for ei heklenål ;) Ønsker dere 3 flotte uker i "junaintnblæs " ( som vi sier i trøndelag ) Den som venter på noe godt , venter ikke forgjeves :)Venter på deg jeg :)

  Ha en fin dag :)
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 14. A, sa herlig! Ha en riktig god tur! Ja, ta med gode kofferter - men ta de med tomme og la det vaere masse plass i dem til all handlingen! ;-)

  klem mette

  SvarSlett
 15. wow, så heldige dere er som har slekt over there. Kos dere:) Og kom hjem med mye mer bagasje enn da dere dro:)

  Vi blogges!

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 16. Tusen millioner takk for veldig koselig kommentar, og takk i like måte :-)

  Men altså, Wow! Texas!!!. Ja, da FORLANGER jeg et saftig blogginnlegg når dere har landet i fedrelandet igjen. Og ta godt vare på deg selv. Tenk om du reiste dit som Pafrikaner og vendte tilbake som Pamerikaner!!! Skummel tanke...

  God 10-timers hekletur, og kos dere masse, alle sammen :-)

  SvarSlett
 17. Heia! Eg oppdaga plutseleg ei koseleg helsing på bloggen min :-) Du, alpakka kan ein seie er søskenbarnet til lamaen, men har ei heilt anna ull eller fiber som det heiter :-) Så deå veit du det. God tur då!!! Er ikkje misunneleg faktisk, for snart skal eg, prinsessa og to filletantene henna på besøk til RICE i Danmark, og gler oss osm ungar på julekvelden :-) Håper du får med det heklenål :-)

  mvh AIna på Hakallegarden

  SvarSlett
 18. HEI PÅ DEG, DU ER VINNER AV MIN GIWEAWAY!!! Ta kontakt med meg på mail når du kommer hjem fra junaiten, så jeg kan få din adresse...så kommer sjalet i posten til deg;_)) Håper du har hatt det fint på turen, skal bli spennende å lese innlegg fra "over there". Klem fra Wilhelmine.

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!