søndag 10. oktober 2010

Pafrikaene gjoer Florida

Pafrikaene har hatt en saerdelse travel uke i Amerika, og maa si seg straalende fornoyed med oppholdet hittil. Den greieste svigerinnen, som har et veldig avbalansert forhold til sin nyinnkjoepte GPS, har tatt oss med til Orlando, Florida, og ikke mindre enn tre fornoeyelsesparker: Universals Studios, Universal Adventures og Disney World's Magic Kingdom.
Svigermor, som av uviss grunn stort sett holder seg 2o meter bak oss andre, har regnet ut at vi har tilbragt 24 timer i fornoeyelsesparker paa 3 dager. Ferie er ikke bare bare, altsaa!

Et hoeydepunkt for Pafrika var besoeket til Harry Potter land.
Harry Potter boekene aapnet doeren til fantasyland for Pafrika, og siden har jeg aldri sett meg tilbake! Det er mye god fantasylitteratur der ute, men det er soeren meg mye elendig ogsaa. I skrivende stund har jeg imidlertid nettopp avsluttet Hunger Games triologien, svaert, svaert begiestret! Jada, det er YA litteratur, men jeg er uansett ikke saa veldig moden, saa det gaar fint. Eventyr passer dessuten for alle aldre.

Nuvel, det var et sidespor. Pafrika frydet seg altsaa stort i Harry Potter land, og tok selvsagt turen til Hogsmead:


Please respect the spell limits.
Loving it!Vi stakk innom Hogwarts ogsaa:Det er mye himmel her, og det skyldes at jeg matte sikte ganske hoeyt for aa unngaa aa faa en million andre turister med paa bildet. Muggels overalt, det passer seg ikke rundt Hogwarts, synes jeg.

The Wizarding World of Harry Potter var, som alle andre land i Universalparkene, spekket med rollercoasters. Men siden Pafrika ikke ser vitsen med aa bli vettaskremt uten at det er helt noedvendig, holdt jeg meg trygt paa bakken, nippende til litt butterbeer, mens resten gav seg doedsdriftene i vold.
Nuvel, eventuelle skader vil nok imidlertid anses som selvforskyldte, for Amerika skal ikke ha paa seg at det tar lett paa sikkerheten:

Som under dette besoeket til NASA:Tuller! For vi er ikke i NASA, neida, vi blir her med noed og neppe klarert for et saktegaaende tog. Og for aa gjoere deet helt klart hvordan man ikke skal oppfoere seg i vognene:

Jepp, USA tar fornoyelser paa alvor.
Neste gang dere ser folk hengende, slengende, rullende og snublende rundt paa et vanlig norsk (oesteuropeisk blir vel mer riktig aa si, kanskje) tivoli, kan dere nok med sikkerhet anta at de er amerikanere. Som ikke er sikkerhetsbriefet paa forhaand, kanskje til og med med tilboyeligheter til et snev av motionsickness.

Naa venter poolen og solen paa Pafrika, men foer jeg avslutter kan jeg jo infomere dem som eventuelt lurer paa hvordan det gikk med hekle-hele-veien-til-USA prosjektet mitt?
Vel, heklenaal i tre ble innkjoept (tusen takk for alle tipsene jeg fikk om dette!) og bragt med helt ombord paa amerikaflyet, uten problemer av noen slag.
Det ble imidlertid ikke tid til hekling.
Belkinien er nemlig alvorlig plaget med reisesyke, og foer denne lange reisen hadde vi derfor faatt resept paa reisesykeplaster. For sikkerhets skyld proevde vi dette ut noen dager foer avreise, fordi det er graadig dumt aa oppdage bivirkninger i luftrommet mellom Europa og USA.

Nettopp, GRAADIG DUMT er det!
For der, hoeyt oppe mellom skyene, slo bivirkningene til med full kraft.
Belkinien ble rett og slett kraftig hallusinert og forvirret, og saa baade stjerneskudd, katter, hus og biler rundt omkring paa flyet. Samtidig lurte hun paa hvorfor vi matte sitte saa lenge paa denne bussen, det var jo tross alt loerdag, og skolefri!
Groess og gru. Vi ler av det naa, og det har unektelig generert mange goye interne spoeker hos Pafrikaene, men det var saerdeles lite morsomt naar det stod paa! Selv hadde Belkinien det heldigvis ganske saa fornoyelig under trip'en sin, og jeg er veldig glad for at hun hadde hyggelige hallusinasjoner, tross alt.
Nei, jeg kan virkelig paa ingen maate anbefale reisesykeplaster. Kvalme og oppkast er langt aa foretrekke fremfor en naerpsykotisk niaaring, saerlig paa en 10-timers flytur. Vi noterer oss at dette medikamentet proever vi aldri, aldri igjen.
Men kanskje vi kan faa en god pris for de resterende plastrene... ? ;)

Fine hoestdager til dere i Blogglandia, der solen (stort sett alltid) skinner! Jeg har nok savnet dere litt. Jeg savner ogsaa veldig de tre siste bokstavene i alfabetet vaart! De er ikke oppskrytte, og vi bruker dem mye mer enn vi tror, skal jeg si dere!

17 kommentarer:

 1. Du og du så stas det var å høre fra deg!!! Kanskje jeg kan kjøpe de resterende plastrene! Så blir kankskje flyttevasken noe mer fornøyelig?

  SvarSlett
 2. Så artig med et reisebrev !! 24 timer på fornøyelsesparker høres jo helt fornøyelig ut ;) Stakkar lille Belkinien da , gi henne en klem fra meg :) Kos dere resten av ferien også :)

  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 3. Huff, så skremmende for dere med Belkiniens reaksjon på plasteret. Hvis jeg var garantert kule hallusinasjoner skulle jeg gjerne kjøpt restplasteret. Da kunne jeg bare takle influensaen med et smil om munnen :)

  Koselig med reisebrev helt fra Amerika, håper resten av ferien deres blir fantastisk!

  SvarSlett
 4. Wauw, jeg vil også til Hogsmeade og Hogwarts. Er vildt misundelig!

  Lyder fantastisk med ferie i Amerika :)

  SvarSlett
 5. Der var du, ja! For en fantastisk tur! Har vaert i Florida flere ganger, men ser jo at na ma det planlegges ny tur! Ingen spok med slik ferie - man skal vaere i god form, ja! ;-)

  Skjonner ogsa ditt lille pip om de manglende bokstavene... savner dem, jeg ogsa...!

  De plastrene kan du sikkert fa gooood pris for - sa lenge du garanterer morsomme sidevirkninger ;-)

  ha en fiiiin mandag!
  klem mette

  SvarSlett
 6. Hærligenminhet!!!
  Ein av bivirkningene med rydding e tydeligvis at det går an å gå glipp av et Pafrika-innlegg!
  Et aldeles perfekt et sådan, som sedvanlig :o)
  Godt å hørra livstegn, for eg savne dåkke faktisk!

  Såååå kjekt at dåkke kose dåkke, den merkverdige flyturen te tross. Enig angående Harry Potter (leste de fysste for 12-13 år si, før de egentlig var blitt særlig kjent :o))

  Nå ska eg faktisk klippe stoff te å sy puta, for eg ska på et alsdri så lite sykurs i kveld faktisk :o)

  Håpe du blir snart frisk du bestaste Pafrika!!!!!

  SvarSlett
 7. Hei på deg. Så fint med reisebrev fra Florida. Uff, det hørtes ikke godt ut for lille Belkinien, det var nok litt av en tur for alle parter kan jeg tenke meg. Jeg ønsker dere en god tur videre. Jeg vet ikke om du har fått med deg at du var vinner av min GIVEAWAY på det heklede sjalet, du kan jo bare ta kontakt med meg på mail når du kommer hjem. Min mail er:
  ni-ma-as@online.no Send meg adressen din, så får du en pakke i posten når dere kommer hjem. Stor norsk klem til dere "over there" hilsen Wilhelmines blogg.

  SvarSlett
 8. Nice to hear from you:-)
  Høres ut som dere har det fint "over there". Tipper Belkinien er fornøyd med fornøyelsesparkene.
  Ekkelt med bivirkningene av plasteret. Huff og huff! Godt at man kan spøke med det i ettertid:-)

  Det hadde vært stor stas å møte deg og Namaste!! Kos deg videre!

  Klem

  SvarSlett
 9. Heeei! SÅ fint med innlegg fraFLORIDA! Ahh dere må kose dere mengder, og nyte ALT dere kan. Litt misunnelig her jeg sitter å fryser i stua.
  Kjenner meg godt igjen med strevet å ikke ha æ, ø, å taster. Har mobil uten dem noe som har endt opp med at jeg hater å skrive tekstmeldinger. Ja vi bruker dem MYE mer enn vi tror.
  Ha en flott uke videre og lykke til med reisen hjemmover. Stakars lille Belkini, reisesyke kjenner jeg så altfor godt til. Mumsi blir kvalm av bare å gå forbi en buss..iiishj.

  Mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 10. Det er alltid så kjekt å lese dine innlegg. Høyrest ut som de har det supert i Florida.:) Vi driv å drøymer om ein tur "over there" for å besøke vertsfamilien min, som eg var hos for snart 20 år sidan. Vi har vel funne ut at vi ventar til minstemora er litt større. Men gleder meg stort! Uff det må vere forferdelig med ein sånn reaksjon på reisesjukeplasteret! Lukke til med heimresa.:)
  Kjekt at du ville vere med på blogglotteriet mitt!
  Ha ein fin dag.:)

  SvarSlett
 11. Åh Pafrikaen, så godt å høre fra deg da!Vi var nesten litt redde for at Texas hadde spist deg helt opp!Men isteden har Texas gjort deg syk.Teite Texas.Bloggelandet er ikke det samme uten deg Pafrika, så jeg håper Texas har tenkt til å sende deg hjem igjen snart.
  Hallusinasjoner av reiseplaster?Har aldri hørt på maken.Det må jeg prøve.Jeg er jo en stor gaselle, kanskje det blir morsomt med en liten tripp?Nei, bestest å la være tror jeg.Stakkars Belkinien da!Jeg hadde nok fått litt panikk jeg også hadde det vært en av mine jenter....ikke morsomt.
  Tusen takk for sympatien, jeg sender massevis tilbake over Atlantern!!God bedring!!!Og flere Texas-innlegg takk, reisebrev er det beste jeg vet:)
  Host host og klem klem

  SvarSlett
 12. Hello!
  Ser og leser at dere har en fantastsik tur "over there". Har vært der et par ganger myself, men aldri i Florida! Den ene gangen bodde jeg 500 m unna Disney World(LA), uten å besøke parken. Nesten litt flaut å innrømme det, men jeg var der på en messe og det ble aldri tid til det!

  Ønsker deg en fortsatt fin ferie!

  klem

  SvarSlett
 13. :) Godt å høre at dere har det bra! Er spent på å høre hvordan butterbeer virkelig smaker.

  Uffameg. Stakkar Belkinien. Det hørtse jo veldig komisk ut, men kanskje ikke så gøy da det stod på.

  Og når det gjelder Arne og Carlos; jeg kan gjerne dele dem med deg asså. Liker å tror at jeg kjenner dem personlig, så som jeg liker å tro at jeg aldeles ikke er noen muggle!

  Ha det en fortsatt fin tur!

  klæm

  SvarSlett
 14. Nå forstår jeg hvorfor du har kommentert med andre varianter av æ. ø og å ;).

  Poolen og solen - jada ;). Noen som har ordnet seg ;). KOOOOS vettet av dere resten av oppholdet - og så får vi satse på en hallusinasjonsfri tilbakereise - selv om sånt kan være ganske morsomt å tulle om i etterkant. Jeg har en nesten tilsvarende episode - om meg selv - etter å ha fått slik likegladsprøyte 12 år gammel før en blindtarmoperasjon. Morfin - da blir man relativt sorgfri og svevende ;). Det les fortsatt av det som kom ut av munnen min.

  Hei og hopp ;)!

  SvarSlett
 15. He he morsomt med reisebrev, nesten som om du skriver på et annet språk med alle krumspring her og der uten æ ø å, et skikkelig reisebrev blir det på den måten, det høres bare så proft ut!
  Og gøy å lese om alt som skjer på denne saerdeles lange reisen og alt dere finner på :)
  Skal legge meg på minnet reiseplaster bivirkninger, greit å vite. Og Harry Potter, oj oj! Godt at dere koser dere. Skriv mer fra den ukjente verden :) Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 16. Hvad du ønsker , skal du måske få , hihi.
  Og forsat god ferie , klem til den lille , :-)

  See ya :-)

  SvarSlett
 17. Hei der,

  Som vanlig skriver du utrolig morsomt ;)

  Lo høyt av beskrivelsen av Belkinis trip – men skjønner godt at det ikke var artig å oppleve det for dere.

  Hadde en noe slitsom opplevelse på vei hjem fra Bangkok en gang – hadde tatt et par sovetablett (kjøpt i Bangkok etter anbefaling av en legekompis) for å få turen til å gå raskt, men mens Andregasellen sov søt uten noe hjelp (vel kanskje noe vin) var jeg lys våken og ”lett” stressa over alle lyder og bevegelser – og svette som etter en spinning time og om ikke det var nok - Paranoid som f.

  Etter dette ene forsøk har jeg ikke prøvd igjen - holder meg nå til naturlige produkter (mao vin). Det funker for meg – men jeg er usikker på virkningen for resten av flyet for jeg har en mistanke om at det kan lede til noe overdrevet høy snorking… heldigvis får man ørepropper på fly, men ihht til Andregasellen så er de nødvendigvis ikke nok. Har følt noe bikk…

  Håper dere får en stråelde ferie og at turen hjem går bedre ;)

  Admiralen

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!