tirsdag 26. oktober 2010

Oh, the pain

Forrige innlegg begynte med et sukk, og litt påfølgende klaging og velting i selvmedlidenhet. Jeg må bare beklage, men her kommer det altså mer av samme sorten.
Auuuuuuu!
Årsaken til mitt smertehyl er rett og slett nettopp smerter.
F i H (refererer til favorittbanneord) så forbannet vondt en hittil helt upåfallende nakke kan være! Pafrika våkent med et smertestønn kl 05 i morges, og siden har det igrunnen gått bratt utforbakke. Gudene vet hva jeg har drevet på med i natt, men det skal tydeligvis straffes med nakken fra helvete. Heldigvis har jeg klart å klore frem litt Paralgin Forte og en fastlege, så nå har jeg et batteri med smertestillende samt et forslag om kiropraktor!
Ain't gonna happen, det kan jeg bare si med en gang. Da skal jeg jaffal ha narkose først, og det tror jeg ikke kiropraktorer er autorisert til å gi, foreløbig.

Nuvel. Jeg gir meg nå, mens jeg fremdels er i besittelse av mitt gode humør! Haha!
Men litt deilig er det jo å være småsvimmel av god medisin, jeg må innrømme det. Og jeg har faktisk klart å hekle noen masker også. Dette, kombinert med en oppfriskende klagerunde har igrunnen bedret humøret litt. Dessuten går jeg med det superfine heklesjalet fra Wilhelmines omtrent limt fast på nakken min, og jeg er sikker på at det bidrar litt, det også. Her er fine sjalet mitt, og igjen må jeg bare få skryte av hekleferdighetene til Wilhelmine!


Jeg har by the way (jeg har så glatte og umerkelige overganger i tekstene mine...) et spørsmål om hekling, og hvem er bedre egnet til å besvare det enn alle dere håndarbeidsguruer ute i Blogglandia?
Jeg er jo en blodfersk hekler, som kun kan hekle bestemorsruter, dvs luftmasker og stavmasker. Etterhvert har jeg fått såpass mange lapper at jeg vil sy dem sammen, originalt nok!

Med mange mener jeg (litt) flere en disse, bare så det er sagt. Og da lurer jeg på, hva er best å gjøre? Hekle dem sammen, eller sy dem sammen?
Alle lappene har en lik ramme rundt seg, for at eventuelle sting ikke skal synes så godt, hvis jeg nå velger å sy. Men kanskje det blir finere å hekle? Imidlertid har noen sagt at da får man en slags kant eller forhøyning på baksiden av teppet, og det vil jeg jo slett ikke ha. Råd mottas altså med takk, og husk nå endelig å dumme svaret ned til Pafrikas heklenivå - altså det aller, aller laveste.

Så!
Da gjenstår det bare å takke greieste Namaste for den fine kirsebærawarden! Eg siar det igjen, du er bare grådig grei, og både meg og Belkinien gleder oss stort til besøk av deg i helgen! Når det gjelder kafebloggetreffet åpent for alle interesserte medbloggere, kommer meg eller Kreativ♥Impulsiv tilbake til tid og sted. Håper mange kan og vil komme!
Kirsebærinnlegget kan imidlertid ikke skrives i dag, siden jeg på ingen måte føler meg som et kirsebær på toppen av noe som helst for øyeblikket, og det tror jeg ville preget besvarelsen min i altfor negativ retning, hehe.

Men, jeg vil gjerne benytte anledningen til å svare på Giraffmammas utfordring om hva jeg lo sist av, for det skjedde nu nettopp!
Jeg lo nemlig høyt av Eple sin Eplekjekk, som spontant uttalte at BLOGG var hans minst populære ord i øyeblikket! Jeg har ingen problemer med å visualisere den scenen, og føler meg nesten litt frydefull medskyldig, siden jeg har skrytt Blogglandia opp og ned i mente ovenfor Eple, som tilslutt gav etter for bloggelysten og joinet oss. Eg skal bare hilse og si, Eplekjekken, at there is more to come!

Da takker meg og nakken for oss begge i dag, og satser på en bedre sameksistens i morgen. Og vil den ikke, så skal den, for jeg har nok medisiner til å slå ut en flodhest, så en liten puslete Pafrikanakke skal bare passe seg litt!

Avslutter med en feriebilde av meg og Belkinien. Her later jeg som om vi står og skuer ut over vårt imaginære rike, som bortsett fra en gjennomrusten traktor inneholder et småbruk, noen hester og masse masse geiter, der solen stort sett alltid skinner, og ingen har vondt i nakken.
Hei så lenge!

16 kommentarer:

 1. Du har min fulle sympati! Riktig god bedring til deg! Og gøy å høre om latter, alltid! Likte det Belkinien lo av og, det var så hjertelig morsomt :) Når det gjelder hekling, sorry, kan nada der. Men mange andre kan! Vi blogges og evnt møtes til helga ;) Ha en smertefri uke!

  SvarSlett
 2. Auuu ! Dette høres ikke godt ut . Håper det snart blir bra . Sender deg en bli frisk tanke ( kjenner du det ;) Jeg kan dessverre ikke komme med noen tips ang.hekling , men du er jo flink syns jeg ;)Herlig dette sjalet (jeg har akkurat maken , fra samme dame ). jeg må sjekke ut eple ;)

  Ønsker deg god bedring .
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 3. Huff. føler med deg. Håpa du kjem deg raskt.
  Trur det vert finast å hekle rutene saman.....
  Men dette er noko eg ikkje kan så godt.
  Ha en fin kveld
  klem

  SvarSlett
 4. God betring til deg!
  Eg har hekla saman mine bestemorlapper på lappeteppet mitt, med det vert ein kant på baksida, ja! Eg trur det vert finast å sy, men det tek sikkert lengre tid!
  Grtulerer med award :)Velfortent!

  SvarSlett
 5. Uff da, ikkje løye du e et squist kirsebær i dag stakkars :o( Ein heile haug med medlidenhet sendes din vei!!!
  Har faktisk nåke Paralgin Forte i skapet eg og, så du får gi beskjed hvis eg ska fungera som doplanger... Ja, eg blir heilt susen av dei tablettane, så det kan jo bli festlig om eg sympatisere litt med deg. Trenge ikkje vin heller då, hihi :o)

  Eg fekk faktisk ein del heklebøker i posten her ein dagen (ja, eg har bestemt meg for at det e på tide å lera seg å hekla itte mønster ;o)) Ska prøva å huska å ta de med, og hvis ikkje så ska me nok få samen bestemorsrutene dine uansett :o)

  Va merkelig å sjå bilde av deg forresten, sjøl om det barra var bakfra. Har liksom ikkje sett for meg deg med langt hår av ein elle aen grunn. Ska bli spennande å sjå deg live ja. En har jo formeiningar om kossen den andre e liksom :o) Får litt sommarfuglar i magen ved tanken jammen, men GLEDE meg!!!!

  SvarSlett
 6. Uff, stakkars deg da...jeg sender også over en "bli bedre tanke". Gjett om jeg er misunnelig på det derre bloggtreffet i helgen a...håper nakken din blir litt bedre til det da. Klem fra Wilhelmine

  SvarSlett
 7. Aua! Hmm.. Sleng innpå med tabletter så det suser, og få Admiralen til å massere deg lett (siden du er så pingle. Hehe.. ;P). Bruk det vakre sjalet så du får god varme (grattis! =D), og rull et håndkle inn mellom puta og trekket så du får en passe ergonomisk riktig nattesøvn. Sånn ca. en sånn en:

  http://www.kelkoo.no/ssc-100409823-ergonomisk-pute.html

  Håper du slipper unna med nattesøvnen, og våkner frisk og rask. krysser fingrene og ønsker deg masse god bedring. :)

  Har ingen tips om hekling dessverre, men gleder meg til å se ferdig resultat. Grattis med både kirsebær og utfordring! Det fortjener du så absolutt! Gliste godt av den kommentaren selv ja. Ser både mann og hunder titter oppgitt på meg om jeg sitter for lenge fordypt i bloggverden. ;)

  Herlig bilde av dere, og vakker traktor! Elsker rust, så den skulle jeg gjerne hatt nærkontakt med kameralinsen på. Fiin! =D

  Natti natt, og trøsteklem fra Huldra

  SvarSlett
 8. Åneia Pafrika, hva i all verden?Gudene må være gale.Hva har du gjort for å fortjene nakken fra h......?Håper det er et forbigående fenomen.Eller kanskje jeg ikke håper på noen form for bedring i det hele tatt, med tanke på Huldras avsløring ovenfor.Admiralen sier nemlig til meg at han reiser til ARENDAL når han reiser bort på jobb, nærmere bestemt EYDEHAVN.Lite visste jeg at han faktisk reiste til BERGEN og masserte Bergensdamer!Nå blir det oppvask i Andregaselleheimen, og NOEN må faktisk belage seg på å sove i garasjen i natt.
  (Men bortsett fra det, god bedring og hekle sammen rutene=litt stygg kant, men jeg synes ikke det gjør noe)
  Avmålt hilsen fra mistenksom Andregaselle

  SvarSlett
 9. -Når fikk du deg sist en skikkelig god latter?: Sitter og gliser rødmende høylydt i dette sekund. Lever på Paralgin, så jeg gir rett og slett pillerusen skylden for at jeg "ga bort" Admiralen til deg. Herremin.. Hvordan går det an å være sååå sløv? Nå er jeg veldig glad for at jeg kan skjule meg laaangt borte bak tastene. *blush*

  Tusen takk for herlig kommentar! Er jo bare i fullstendig lykkerus her. =D

  SvarSlett
 10. God morgen, stakkars deg! Bloggenakke? Nei, blogge mer hjelper sikkert :)

  Syns forresten det er smålig av Andregasellen å ikke ville låne bort Admiralen til nakken din :-D

  vanligklem + godbedringklem til deg.

  SvarSlett
 11. Håper du har medisinert nakken til lydighet nå...? Høres ikke noe kjekt ut, nei! Jeg vil benytte anledningen til selv å sukke og akke litt, og det ikke bare i sympati, jeg har også blitt syk. Igjen!! Damn it!!

  Er det ikke bare få dager siden vi synkronsyket oss sist!? Bare at du da hadde gleden av å oppholde deg i Texas og jeg i kulde og sliten sofa... Når jeg sier det sånn så synes jeg faktisk mest synd på meg nå! Spesielt med tanke på at du får tilsendt masserende menn fra medbloggere i sykepresang...(riktignok ikke senst av rettmessig eier, men dog..) Gode, fine Blogglandia!!

  Ellers så har jeg ennå ikke fått en hilsen jeg skal sende tilbake til deg fra Eplekjekk!? Vurderer sterkt å likegodt sende deg hele mannen... Ditt neste blogginnlegg kan være om din nye og plutselige bloggemannsamling!! Ja!!

  (Og jeg har ennå ikke tatt tabelettene mine... bør holde meg borte fra tastaturet i dag, merker jeg...)

  SvarSlett
 12. føler med deg, det skal du vite:) Når det gjelder vond nakke så har jeg laaaang erfaring:) Alle anbefaler kiropraktor, men nei. Ingen, og jeg mener ingen, får knekke på nakken til denne jenta:) Bare tanken gjør meg kvalm:)
  Må bare si at mannen min er god til å massere når det passer ham:) Så han er det nok ingen hjelp i, så beholder ham i Trondheim liksågodt:)
  Ser på bryktmarkedet under:) TAKK for at du tok med deg bilder hjem, sukk, sukk. Her var det maaaange godbiter:)
  Heklehjelp, hjeeeelp:)Sjalet til Wilhelmine er såå godt, har et jeg også:)
  Onsdagsgodbedringsklem til deg fra Trine:)

  SvarSlett
 13. Foler veldig med deg! Har ogsa gatt med stiv nakke et par uker og luuuurer pa om det kan vaere heklingen som er skylden? Jeg holder ogsa pa med et lignende teppe og venter na spent pa hva du far av tips pa hvordan man hekler dem sammen... Vil heller ikke ha slikt kant. Sa forresten pa Acessorize (finnes den kjeden i Norge, forresten) et panneband (!) laget av slike ruter. De var heklet sammen med luft- og fastmasker. Jeg skal prove meg frem littegrann med mindre noen kommer med et godt forslag! Nar jeg er sikker pa at det ikke er heklingen som er skylden pa min nakkevondt...

  god bedring!
  klemmmmm Mette

  SvarSlett
 14. Si meg en ting, hvordan FIKK du egentlig denne vonde nakken?Man kan jo begynne å lure.Admiralen er ikke kjent for å være hardhendt, men HVA VET VEL JEG?

  SvarSlett
 15. Uff, så kjedelig med nakken, men vi satser på at den er bra til søndag:-) Ellers skal nok vi massere deg sånn at du blir frisk og rask igjen.

  Jeg tror nok ikke jeg rekker ned til byen før kl 14 - vi må nemlig i barnehagegudstjeneste. Jepp, du leste rett... Vi har nemlig barn i menighetsbarnehage, så på søndag er det dugnad i kirken, og mor stiller med sjokoladekake og ordner til til kirkekaffe. Og jeg regner med at det ikke akkurat er unnagjort i en fei, siden det ikke akkurat var fullt på listen over foreldre som kunne bidra...

  Gleder meg veldig til å se deg live! Jeg stiller neppe i ullfiltkjole - den var litt trang - selv uten klær...

  Klem

  SvarSlett
 16. Isj da, kranglete kroppsdeler er ikke bra. Håper på plutselig bedring og fryd pluss gammen.

  Jeg har heklet to sånne tepper med bestemorruter i mitt kortheklede liv, og de sydde jeg sammen med samme garn jeg heklet med. Ble veldig fint. Sydde først sammen lange remser av ruter, og så sydde jeg deretter remsene sammen til et ferdig teppe. Og for å ta dette heeelt ned til absolut basic hekle-nivå: Remsene sys i her tilfelle sammen på LANGSIDENE! Hvis ikke får man et VELDIG langt bestemorruteskjerf. (Her forklarer jeg i tydelig påskenøtt-klartekst-stemme à la Christian Ødegård!) Hekle kant rundt til slutt. Tadaa! Detta blir knæll uansett hvilken måte du gjør det på tror jeg :-)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!