fredag 22. oktober 2010

Texanske bruktkupp

Sukk.
Det er snø, kaldt og riktignok fredag, men siden Pafrika har jobbehelg hjelper sistnevnte så altfor lite. Mens andre kan drikke vin og være lenge oppe i kveld, må Pafrika legge seg tidlig og stille klokken på ugudelige 05.45.
Ja, jeg drukner nesten i selvmedlidenhet akkurat nå. Og merkelig nok, når man er selvmedlidende hjelper det utrolig lite med påminnelser om hvor heldig man egentlig er; frisk, har familie og venner, nettopp vært på lang ferie og blablablablabla.
I tillegg til å være selvmedlidende, blir man dermed også påført merkelappen utakknemmelig. Og det er en merkelapp som både klør og stikker, så den trenger jeg slettes ikke. Iallefall ikke nå.

Men det er ikke fullt så ille hvis det er meg selv som prøver å få meg på bedre tanker. Derfor har jeg gått gjennom bildene fra USA besøket, og kan med en gang bare beklage ovenfor dem som trodde USAmaset omsider var over.
Jeg tror likevel mange i Blogglandia, og kanskje bare dere i Blogglandia, vil være i stand til å gjenkjenne det lille støtet av pur lykke jeg kjente når jeg oppdaget en åpen bruktsjappe, på landsbygden i Texas!

I kid you not!
Luling, heter dette gudsforlatte stedet. Skjønt gudsforlatt er vel kanskje det siste det er ...
Her er bruktsjappen, og som dere kan se, har den mye å by på!
Ååååh! Tenkte Pafrika, hvorfor har jeg ingen container??? Eneste måten å få godsakene med seg hjem til Norge var via knipsing. Grei som jeg er, spurte jeg faktisk om lov først.La oss sukke unisont dere:
Sukk!Jeg hadde gått amok på handling av gamle fine tremøbler hadde dette vært i gamlelandet. Som nest beste alternativ, fikk isteden disse seks små skålene bli med meg hjem, for den nette sum av 2, 5 $ pr stk.
Tenk
hva disse skålene kunne fortalt, hvis skåler kunne snakke! Om gamle texanske koner og landsbylivet i Luling!

Tja, de kunne kanskje fortalt at denne byen ikke er så nøye på hvordan maten serveres?
Kanskje skålene slett ikke er brukt, siden kutymen ser ut til å være å spise rett av gråpapiret?
Det skyldes nok neppe kun den noe rustikke serveringen, men maten var iallefall kjempegod. Som sagt, you'll never leave Texas hungry!

Før vi dro rakk jeg å kjøpe enda en liten Texas suvenir.
Found something you couldn't live without, did ya?
sa frekkasen i sjappen jeg faktisk betalte 20 $ for denne pittelitt blodharrye puten, men jeg lot bare som om jeg ikke forstod.
Her hjemme har den fått et godt hjem, i fine loppisstolen min:
Her liker Mr Pafrika å sitte når han ser på monsterkrabbenes liv og levnet, men han må selvsagt flytte puten først. Akkurat nå er han imidlertid i Tyskland, så TV stolen står og vansmekter, stakkar.
Jeg ser nemlig Gilmore Girls fra sofaen
, og i dag har jeg kjøpt hele første sesong!
Hurra for at det søren meg skal bli litt helg på en stakkars Pafrika også!

Fin fredag til alle som stikker innom!

21 kommentarer:

 1. FOR et fantastisk bruktmarked. Helt tydelig alt for få "bolig pluss"-lesende mennesker som bor der...
  Ellers stor medlidenhet for mye jobbing. God helg - likevel!

  SvarSlett
 2. Hei på deg, skålene du har kjøpt er jo de SØTESTE. Uff, dumt det derre med container da...vi burde bare ha spleiset på en stor bloggecontainer vet du og shoppet rundt på resales verden rundt;-)) Ha en fin helg Pafrika og Belkini. Kos fra Wilhelmine.

  SvarSlett
 3. Wow, for et bruktmarked! Skålene du kjøpte var kjempesøte, da!
  Kul pute også!

  God helg!

  SvarSlett
 4. For eit artig innlegg. Og for ein fantastisk butikk du har vore på!!! Ja den som kunne ha handla der.... sukk....

  Å ja det var de tøflene :) Ja dei har eg strikka sjølv. Strikka slike etter bestilling om du er intrisert. Dei er faktisk ganske så populære :) Veldig go og varme og grei å ha med i veska :)Og ja, det var mine bein som var modellane på bildet :) hehe... Ønska deg ei god helg
  Klem

  SvarSlett
 5. Kanskje ikke så lurt å legge inn en kommentar nå- da jeg er en av de heldige som har brukt fredagen til å tylle i meg uante mengder med vin og dermed kanskje ikke er fullt så stø på tastaturet og uttalen nå som jeg innbiller meg...? Men det er vel mulig å slette dette imorgen tidlig om det skulle vise seg å være en alt for ustødig og usammenhengende kommentar? Ja- satser på det! :-)

  Tuuusen takk for fin Amerikapresang- selvsagt unngikk den skader da jeg trynte i snøen i går... man har da #næringsvett". Gaven ble holdt høyt og trygt over hodet idet jeg overraskende og plutselig spiste snø...

  Ha en Ok jobbehelg (vet det ikke er troverdig å ønske deg en fortryllende vakt...)

  SvarSlett
 6. Jaaa! Jeg sukket faktisk stort før jeg leste oppfordringen om det unisone, så her ble det en liten latter etterfulgt av sukket. Så masse jeg kunne tenkt meg å kastet kofferten med klærne for der ja. *sukk*
  Puten var knalltøff! Liker ting med en bittesmule harryfaktor. Bor jo tross alt i det som betegnes som cowboyhuset her i dalen (villmarkspanel, masse kjærrehjul osv.). Dig it!

  Akkurat nå følte jeg meg faktisk litt heldig, som slipper å stå opp så tidlig. Råtassen har det som deg annenhver uke(bare enda litt tidligere), så han har en streng leggetid til klokken ti. Vi har fått helt dilla på serien "Chuck",og noen kvelder må jeg stå med streng mine og sende han i seng. ;)

  Håper du får noen fine dager og en god helg på tross av tidlige oppturer. Bare å komme og hilse på alle de nuuuudelige dyra en gang vet du. ;)

  SvarSlett
 7. Litt lite blogglesing her på noen dager, så jeg har ikke fått med meg at dere er hjemme igjen. Velkommen tilbake til fedrelandet etter en minnerik ferie!

  He, he, nei, det er ikke lett for andre og hjelpe når en er i det selvmedlidende hjørnet, men det går heldigvis over. Jeg veit jo lite om hva slags jobb du har, men jeg synes ofte det er litt kjipt og "vente på" helgevaktene, men når en først er på jobb er det jo heilt fint. Og hvis en har sånn passe mye å gjøre, en ting av gangen, gjerne på rad, så går jo dagen fort og stort sett godt.

  Dette var kun ment som en liten (?) betraktning, og for all del inget forsøk på å få deg på bedre tanker. Dessuten ligger du forhåpentlig "i bingen" nå og ser ikke dette før etter lørdagens jobb;-)

  Fantastisk bruktbutikk - kjedelig med de små koffertene...

  Jeg hører du har jobbehelg når Namaste skal ha bloggtreff, du kan ikke bytte da? Hadde vært artig å treffe deg også! Det var litt langt til Bergen for en kafétur med dere!
  Vel, det er vel lov å prøve å se gode løsninger på slike utfordringer for andre vel!?!

  Lang hilsen dette, men kort sagt GOD (arbeids-)HELG!

  Mvh Elisabeth "Rockefår"

  SvarSlett
 8. Hei, henger meg på og velter meg også i selvmedlidenhet; skal på jobb om 10 min. Men, jippi, jeg er hjemme i 7-tiden og kan fortsette vindrikkingen fra i går(og, ja, jeg ER takknemlig for at jeg ihvertfall har en jobb, en frisk kropp, tak over hodet osvosv).

  Bruktbutikken var bare Vidunderfantastisk! Vurderer å legge neste års ferie til Luling :)

  Go`lørdag og klem fra meg :)

  SvarSlett
 9. Må visst revurdere mitt inntrykk om at alt er glorete "over there", for dette var jo riktig smakfullt og flott! Masse som kunne fått blitt med i kofferten min:-) Morsom pute du fant. Passet jo perfekt i go´stolen til Mr Pafrika:-)
  Synd jeg ikke kan sende nordlendingen i bruktsjapper når han er i Texas, han synes jo nesten alt sånt bare er skrot... Men han er ihvertfall flink til å shoppe med seg klær og sko, både til mor og barn - det skal han. Så mer enn det kan man vel strengt tatt ikke forvente...

  Ha en fin helg!

  Klem

  SvarSlett
 10. Hehehe... ja, en kontainer hadde nok gjort seg. Puta var fin den. Enig i at selgeren var frekk!

  ha en fiiin jobbehelg!
  klem Mette

  SvarSlett
 11. Så er du tilbage , det var osse på tide !!!!

  Klem Vilma

  SvarSlett
 12. OMG and Lord Jesus!!!

  Kunne skreve ei side med kommentar her, men får spare litt på kruttet te neste helg ;o)

  Eg seie; Stakkars jobbedama, jippi for bruktmarked, ujippi for altfor liten koffert, sukk + + +

  Seie og OMG for Russel Crowe og jippi for mental alder på 14,5 ;o)
  Har allerede ein del samtaleemner å utforska ser eg, tihi :o)

  GLEDE MEG!!!!!

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Har lest igjennom mange av de siste innleggene dine nå, og du skriver så innmari bra!!!

  SvarSlett
 15. Hvordan tror du det hadde gått med kortet hvis du hadde hatt en container? Kanskje du hadde vært i Texas fortsatt.

  Skålene var nydelige, og det er alltid morro å få noe med seg hjem etter en så spesiell ferie.

  Klem

  SvarSlett
 16. Jeg kom faktisk med et lite sukk her - selv om jeg ikke er på jakt etter noe som helst. Til bruktmarked å være, ser dette ut til å være av ypperste klasse. Fin-fine skåler. Harry-kul pute. Nais!

  SvarSlett
 17. Denne bruktbutikken så jo helt fantastisk ut!Synd du ikke hadde en container tilgjengelig hihi!! jeg tenker ofte at jeg skulle hatt containere både her og der når jeg er på loppejakt, men huset vårt er altså ikke så stort, så det er nok like greit at jeg ikke har container jeg heller hihi!! Ser ut til at dere har hatt en flott tur i hvertfall. jeg har aldri vært i USA, men tar gjerne turen over en gang. Ha en fin kommende uke! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 18. Fantastisk butikk ja! Må inrømme at eg ikkje har tid å lese alt.. Etter veninnehelg traff kvardagen meg med eit smell! Kontaktmøter++ Måtte berre ha meg ei lita runde her inne før eg jobbar litt til. Her inne hjå deg er det alltid så kjekt.:o)
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 19. Jeg føyer meg til på det unisone sukket og sukker et sånt laaaaaangt tragisk sukk.Mulig at jeg kommer for sent til det unisone bruktbutikksukket, men jeg lar det stå til.For jeg mener, fytterakkern!Det er dårlig gjort at de har så fine ting når de bare trenger gråpapir.
  Nå er det mandag, så jeg trenger ikke å synes synd på deg for det der med jobbehelgen lenger, men jeg slenger avgårde litt sympati allikevel sånn for sikkerhets skyld.Jaså, du er på sesong 1 av G-Girls?Hmm, ser nå at den forkortelsen ikke er helt heldig.Det høres ut som en sånn film som ikke akkurat leies ut på videosjappa for å si det sånn.Nok om det.
  Vi blogges snart:)
  Nå skal jeg køye, god natt herfra - Admiralen hilser:)

  SvarSlett
 20. Oj oj så mye flott det var der da! Har du lagt om aksenten nå? Litt sånn texas sleng? Howdy? :) Det får jeg vel sjekke ut til helgen? Når og hvor?
  Jeg er med :) Bare på sesong 1? Din heldiggris, du har så mye kjekt foran deg, skulle ønske det var meg, men sukk, har sett alle.... :( Vil ha mer! Vi blogges!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!