tirsdag 19. oktober 2010

Utfordrer! Kåm igjæen! - med viktig tilføyning!

Hjemme igjen!
Pafrikaene har storkost seg borte i junaiten, og kom hjem med både fulle kofferter, mager og hoder. You'll never leave Texas hungry, sies det nemlig over there, og det har vi nå erfart.
Fy søren, de kan koke der borte, og det er ikke noen puslete porsjoner de opererer med heller. Det kan bli hardt å konventere til det Pafrikaske kjøkken.
Men det er likevel så godt å komme hjem! Særlig etter 14 timer på reise. Denne gangen droppet vi alle hallusinogener på forhånd, og ble belønnet med en helt klar og orientert Belkini hele veien hjem. Litt oppkast ble det imidlertid. Noko for noko. Det førte igjen til litt sympatioppkast fra Pafrika. Skulle bare mangle at jeg ikke lider litt jeg også, med tanke på de elendige reisesyke-genene jeg har sendt videre. Mr Pafrika er lykkelig forskånet fra denslags, og når han ikke holder spyposer eller tørker diskret opp etter oss, koser han seg med triple porsjoner av all den gøye flymaten. Han kom hjem ekstra mett, med andre ord.

En annen årsak til at hjemkomsten ble ekstra gjev, er hun her:


Fineste lille vofselofsen!

Det var et gjensyn som varmet langt inn i hjerterøttene. Selv om jeg egentlig er en katteperson, gjør jeg et unntak for den fineste hunden i verden. Helt objektivt.

Nuvel. Det jeg egentlig skulle med dette innlegget (her tar jeg absolutt selvkritikk på at innleggene mine blir lengre og lengre, for jeg har en tendens til å skrive meg inn på sideveier og langt bort fra det opprinnelige poenget. Det skal jeg skjerpe meg på) var å svare på utfordringen jeg fikk av Wilhelmine.

Jeg må innrømme at dette med utfordringer er noe helt nytt for meg, men det virker å være slik at man svarer på noen spørsmål, og så sender disse videre til andre bloggere ut fra ulike kriterier. Denne gangen skal jeg sende videre til 6 blogger jeg ofte leser. Jeg ser imidlertid at mange av dem allerede har fått utfordringen. Det ser altså ut til at meg og Wilhelmine og flere med har ganske lik bloggesmak! Så what to do? Jeg prøver derfor å utelate dem jeg ser allerede har fått den. Men husk altså, om ikke nevnt, aldeles ikke glemt! Skulle disse likevel allerede være utfordret opp og ned i mente, får de isåfall kun ta som et kompliment!


Utfordringen lyder som følger:

1.
What is your favorite word?
Hm. Det var grådig vanskelig. Kanksje jeg rett og slett skal velge meg grådig? Det er et veldig bra bergenskuttrykk, og de liker jeg godt. Som undikk og strømpikk og sånt, og mast istedenfor mistet. Gu, det irriterer mange, skal jeg si dere. Men jeg går for grådig i dag, altså.

2. What is your least favorite word?
Det er enkelt. Gruppearbeid. Eller presentasjon? Eller gruppepresentasjon? Misliker alle like intenst, så det får bli det første som falt meg inn. Altså gruppearbeid. det er sikkert mange studenter som kan kjenne seg igjen her. Vi burde forene oss og få en slutt på elendighet. Ja til retten til å få studere i fred! Men nok om det.

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally?
Bøker, for det meste. Det er få ting (altså bortsett fra levende mennesker) som gjør meg like lykkelig som en god bok. Den kan jeg bare gå inn i, og smelle døren igjen etter meg, så er jeg borte fra verden en stund. Fantastisk. Andre bloggere inspirerer meg med det de tenker og lager. Jeg liker meg så godt i Blogglandia!

4. What turns you off?
Treighet. Latskap, dessverre også min egen. Og en klassisk husmor-turn-off: roting når jeg nettopp har ryddet! Helv..., altså!

5. What is your favorite curse word?
Ja, her er det bare å kjøre på. Liker både faen og helvete, og skal jeg skikkelig fleske til bruker jeg gjerne å kombinere dem, med en i i mellom. Neida, helst ikke foran barn og eldre. Hvis banning bare er en del av dagligtalen, mister det hele effekten. Det må spares litt på, slik at det river når det trengst. Håhå, jeg har myye mer på lager.

6. What sound or noise do you love?

Når det brenner i ovnen, regner mot ruten, og sånne deilige blobb-blobb-blobb lyder som akvarier noenganger lager. Mmmm!

7. What sound or noise do you hate?
Vifter og alt som durer. Den høyfrekvente, vonde og ekle lyden av en batterilader som står i kontakten, uten at telefonen er plugget i. Varmepumpe! Det kunne jeg aldri hatt!

8. What profession other than your own would you like to attempt?
Drive med dyr. Drive kafe, kanskje? Men ikke lage maten. Noe jeg kan styre og bestemme over helt selv, mmm. Selvsagt med ansatte som gjør de kjedelige tingene ;) Ok, jeg vil egentlig være Lorelai i Gilmore Girls.

9. What profession would you not like to do?
Hadde ikke trivdes som kontrollør av ett eller annet slag, eller vokter.

10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
"Tuller! Rett ned igjen til alle du bryr deg om, frisk og fin med blanke ark og nye sjanser".


Jepp, slik tenker altså jeg! Og sender utfordringen videre til:

 • Gasellene
 • Serendipity
 • Barbros Lille Atelier
 • Tevangas Teselskap
 • Med Et Lekent Sinn
 • Råckefår
Ja, eg prøvar meg på en 7 ' er også, for da bli hun så glad. Min egen lille
 • Belkini!
(Kreativ♥Impulsiv, Skjerstad, gult hus i svingen og enda noen flere; jeg ditcher dere bare fordi dere ikke skal bli altfor utfordret, stakkars!)

Da får vi se da, om noen plukker opp dette! Fin tirsdag til alle sammen, okke som! Jeg feirer min med jet-lag. Bare fordi det er utrolig gøy å skryte over jet-lag, det er liksom utrolig mye kulere enn bare jeg har sover så dårlig i natt.


Her må jeg ile til med en viktig tilføyning!

Jeg har nemlig en nyoppdaget blogg som jeg har grådig lyst å sende utfordringen videre til, selv om jeg nå sikkert bryter alle utfordringsregler herfra og til evigheten.
Men det er det isåfall verdt! For bloggen Eple fortjener både en utfordring, og en god velkomst i Blogglandia, blodfersk og nyutsprungen som den er. Eple er nemlig den vittigste og greieste jeg kjenner, og det skinner tydelig gjennom på bloggen hennes. Jepp, eg e inhabil, men her spiller det faktisk ingen rolle, for jeg har evig rett!

Så Eple, det er bare å kvesse tastaturet!
Alle andre - besøk Eple, dokkar kommar ikkje til å angre!

Fin onsdagskveld til alle i hop!

15 kommentarer:

 1. Det var jo sjølsagt den BESTE tolkningen!
  Har litt forskjellig utfordringer eg sku tatt eg, og så dukke det alltid opp nåke aent...

  G å ha dåkke tebake i gamlelandet! Jet Lag og all slags. Reisesjuke suge da!! Huffamegen :o(

  Nei, nå får dåkke barra pleia den litt, så dåkke blir klar for besøk ;o)
  Eg har nåken skjema å fylla ut, og det trur eg jammen eg nåke av det værsta eg vett...

  So long Darlings!

  SvarSlett
 2. Hei og velkommen hjem :) Herighet for en flytur . Sikkert godt å lande på norsk jord ;) Borte bra hjemme best ;) Herlig tolking av utfordringen !

  Ha en fin kveld :)
  Klæmme å æ :)

  SvarSlett
 3. Jet lag er kult.... Not! Melder meg inn i foreningen mot gruppearbeid, endeleg ein person som meinar det same som meg der!! Kunne eigentleg skrive ein monolog mot gruppearbeid her i kommentaren, men skal spara deg for det;) Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 4. Velkommen hjem! Grådig kjekt at du har kommet hem igjen:-)

  Takk for utfordringen! Ser jo at jeg egentlig stort sett kunne kopiert svarene dine, he, he, men jeg får vel prøve å finne opp kruttet selv. Like fornøyelig lesing som dine blir det neppe...

  SvarSlett
 5. He he jeg vil og være Lorelai ;) sees om to uker!

  SvarSlett
 6. "Eg mast" :( ikke glad i!
  Har et spørsmål til deg på bloggen min, et lite lite spørsmål ;)
  Og her i huset har jeg og tenåringen sett alle Gilmore Girls minst en gang!

  SvarSlett
 7. Hei, hærlig blogg du har. ELSKER humoren din! Kommer til å besøke deg ofte!

  SvarSlett
 8. Er det virkelig slik jeg skal få vite at du er kommet hjem fra USA?? Etter å ha vært såååå veldig lenge vekke?

  Blogglandia har overtatt din kjærleik skjønnar eg...... HM? Endelig godt Edward ga et livs(?)tegn fra seg..

  ;-)

  SvarSlett
 9. JIPPI- Min aller første følger!! Og det er intet mindre enn verdens beste blogger... HURRA!!

  My work here is done!!
  (Føler det er lurt å legge om til internasjonalt målføre her siden du sikkert er blitt så vant til denslags snakk i det siste...)

  SvarSlett
 10. Hallais!
  Velkommen tilbake til moderlandet, det er jammen godt å ha dere trygt tilbake!Nå har du sikkert forstått at det er best å holde seg hjemme?I utlandet er alt så utenlandsk.Dessuten snakker alle i utlandet utenlandsk, bortsett fra på Kanariøyene da, der alle kan svensk - som jo nesten er norsk.'Hor mår do, ja ja tjäka kjottbollar' (imiterer Gran-Canarisk kelner).
  Nok om det.Nå er dere heime igjen, og godt er det!
  Over til utfordringen!Herlig innsikt i hvem Pafrika er, og i så måte må jeg spørre: er vi i slekt mon tro?Langt langt ute?Hmm.Jeg digger nemlig bøker.Jeg spiser bøker.Noen ganger krim, noen ganger Mykle eller Kielland.
  Og så var det Lorelai da....Jeg står kanskje i fare for å freake ut hele Bloggelandet når jeg innrømmer at jeg har sett hele Gilmore Girls-serien 6 ganger.DVD-boksene begynner rett å slett å gå opp i liminga.Jeg bare elsker den serien.Jeg liker egentlig ikke så mange sånne TV-serier, men DEN liker jeg.Velartikulert humor.Gotta love it.
  Vi tar naturligvis utfordringen!Men før vi publiserer noe må jeg ta en runde med Førstegasellen, hun kommer på besøk i morgen og da blir vi nok enige om hvordan vi skal dele på å svare:)
  Finfin kveld til dere!

  SvarSlett
 11. Heia! Du er så flink til å skrive og artikulere deg. Dine ord inspirerer og treffer. Må ha vært litt av en opplevelse AMERIKA. Dit har jeg alltid villet dra, om ikke mer NÅ!
  Så gøy med utfordring. Tusen takk. Og så fint å komme litt "under huden" på deg. Alltid spennende å komme litt nærmere bloggeren..

  God uke til deg, me bloggast!

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 12. Hei og hå!!! Jeg skal ta utfordringen, veit du:) Ingenting er bedre enn en ny unnskyldning til å være her i Bloggelandet i stedenfor virkeligheten:)

  OG du, takk for tipset! Epla var jo bare en fryd av en blogg, me like!

  SvarSlett
 13. Velkommen hjem! Jeg var redd for at jeg skulle få alvorlige abstinenser når du skulle være borte så lenge, så det var godt at du postet noen innlegg fra "over there". Jeg har allerede fått utfordringen fra Wilhelmines, og tar dobbeltutfordringen akkurat som du skrev, som et stort kompliment :-)

  Og jeg hater også gruppearbeid. Skjønner ikke vitsen assa... Nå skal jeg selvfølgelig stikke innom Epla. Har faktisk vært der for en stund siden, men da var det bare to innlegg der, så nå blir det skøy å se hva hun har bedrevet i mellomtiden.

  Klem

  SvarSlett
 14. Velkommen hjem. Lange flyturer kan være en stor påkjenning.

  Litt av en utfordring du fikk i fanget, men du har løst den glimrende.

  Håper du ikke blir sinna når jeg sender min underskrift til dette med veldig lange innlegg.

  Klem

  SvarSlett
 15. Jet lag er kjipt å ha, men et kult ord. Mye kulere enn vårt kjedelige og lite beskrivende "reisesyke". Blæh..

  Skjønne Golden sin! Snille øyne på den der. :)

  Bra løsning på utfordringen. Ser den har reist litt rundt i det siste ja, og den er faktisk en av de morsomme. Spennende å bli litt mer kjent med bloggere på flere plan, så denne var fin ja. :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!