mandag 27. september 2010

Gøy på Landet

Sent i går kveld returnerte Pafrikaene heim att, etter en strålende helg på Landet.
Landet er grådig fint synes vi, og Pafrika har faktisk odel på Landet - hadde det ikke vært for at gårdsdrift er avviklet og markene solgt for lenge siden. Okke som, jeg titulerer meg som odelsejente hver gang muligheten oppstår - som nå, for eksempel.


Her er Landet, og Belkinien sin håndJeg har også odel på spøkelset på arken


Jeg gikk glipp av en hel del loppis grunnet odelsbesøket i helgen, men på en måte har jeg nesten vært på loppis i eget hus - jeg kom iallefall hjem med flere kupp!
Oppildnet av alle spraymalingsinnleggene både hos Kreativ ♥ Impulsiv og Med et lekent sinn, var jeg ved ankomst Landet tungt bevæpnet med spraybokser. Etter å ha lekt oss litt på diverse gjerdestolper og gitt sauene litt frisk gatekunst å forlyste seg med, gikk meg og Belkinien til aksjon. Denne stolen gravde Pafrikapappa frem fra kjelleren, hoderystende over at datter overhodet overveide å ta den innomdørs.

Men etter en runde med sandpapir (takk, pappa) og spraymaling...


....grådig fin, spør du meg! Belkinien fikk også svingt seg med sprayboksene, men det vil hun nok vise på sin egen blogg.
Hver gang vi er på Landet, pleier jeg å gå på oppdagelsesferd på loft og i kjeller, og utrolig nok finner jeg noe hver gang. Igjen trådde pappa tjenestevillig til, og se hva han fant frem helt på eget initiativ:


Tre fine fat ble det! Mener jeg hørte Mr Pafrika stønne og sukke i bakgrunnen over hvor mange fat en familie på tre egentlig trenger, men som vanlig tok jeg ingen notis av det.
Etter ytterligere snoking, kom pappa frem med disse også:

Jeg tror jeg må begynne å ta pappa med meg på loppis. Mr Pafrika mumlet også her noe om hvor mange bokser trenger egentlig osv osv, selvsagt helt fånyttes. Disse kan for eksempel benyttes som oppbevaring av allslags smått, slik som dette jeg fant i bestemors gamle syskrin:
Jeg burde dra oftere på Landet!

Innimellom spraymaling og loft- og kjellerkupping fikk jeg presset inn noen turer i skog og mark. Her er flere generasjoner Pafrika ute og tusler:
...men noen lurer kanskje på om jeg ikke har heklet noe? Var heklelykken kun et kort blaff?
På ingen måte! Når jeg ikke har lusket rundt i skuffer og skap, spraymalt i øst og vest og tråkket rundt i skog og mark, har heklenålen så og si vært rødglødende:
10 (ti!) ruter har jeg nå, og begynnende senebetennelsen i ene hånden.
Meg og min mor har imidlertid en diskusjon gående, nemlig om hva som er forsiden og baksiden på hekletøy? Ingen av oss er erfarne heklere, med andre ord.
Er baksiden der som trådene henger ut, slik at forsiden er det som vises på bildet over? Eller bryr vi oss ikke om for- og bakside i hekleland? Håper noen av dere heklere der ute kan bistå her. Jeg mener at det vi ser på den gule og grønne lappen over her, er forsiden... men hva vet jeg?!

Uansett, tusen takk for alle fine kommentarer og massiv hekleoppbacking på forrige innlegg! Jeg er en sucker for ros og skryt, så dere får ta litt av æren for helgens storstilte hekleproduksjon!

14 kommentarer:

 1. Heisann.

  Et nydelig landsted du har odel på :O)
  Krakken har du sprayet i en flott farge..
  Din far kunne gjerne vært med meg også på loppis..
  Er ganske fersk i hekleland jeg også men har stor tro på at den siden på bildet er opp, satser på det..

  Ha en fin dag i solen...

  PS. Jeg kan opplyse deg om at de hærlige og alltid like sure folka på malerbutikken har fått tilbakemelding om at damer i bloggeland er en smule sure på de, så no håper jeg de tar på seg smilehatten og er litt mer hjelpsom fra no av... :O)

  Klem Linda..

  Åja, jeg glemte helt å skryte av din framgang i hekleverden, veldig veldig flink :O)

  SvarSlett
 2. For å ta det siste først: det er for- og bakside på et hekletøy!! Det ser ut som om rutene ligger med rettsiden opp på bildet. Når du hekler bestemorsruter så blir altså framsiden den delen du holder opp eller mot deg mens du hekler. Skal si du begynner å bli dreven på heklingen - 10 ruter er slett ikke verst:-)

  Så heldig du er som kan gå på loppisjakt på landet - helt alene, og slippe å bli overfalt av overivrige loppisdamer (Jeg har vært på loppis i helgen....) Ser at alt du fant kunne gått rett hjem her og. Hva mannfolkene mener bryr vi oss slett ikke om. Nordlendingen okker og stønner bare han hører ordet loppemarked.

  Krakken ble helt nydelig etter noen omganger med spraylakk. Lekker farge! Spraylakk er en bloggedames beste venn:-) Knallfine bokser du fant og. Slikt får man aldri nok av!

  Til helgen er det loppemarked igjen, så da er det nye muligheter:-) Skal bare spisse albuene litt først.

  Ha en fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så flink damen har vært med heklekroken sin ;) Herlige farger også ;) Har ingen peiling på hva som er frem og bak , men vil tro at baksiden er der tråden henger ut ?:) Koselig landsted du har odel på :) Må være godt å komme ut dit . Stolen din ble jo nesten som ny ;)

  Ha en fin mandag :) Her i trøndelag skinner solen :)Klem fra meg :)

  SvarSlett
 4. hei igjen! Velkommen tilbake til Bloggelandet, du har vært savnet mens du var på"odel".

  For et hus, rene, skjære kråkeslottet. Også så mye fint du og pappaen din har funnet frem:) Krakken ble super som blå,og fat og bokser blir det aldri nok av, spør du meg. Spør du mannen min, får du et heeeelt annet svar:)
  Morsomt med gamle håndarbeidsting, særlig når noen en kjenner har brukt dem:)
  Hekling har jeg ikke greie på, selv om jeg kan det:) Heklet en del for maaaange år siden:) Ser fint ut på bildet altså. Flink er du.
  Selv er jeg bitt av putesyingbasillen:) Det er artig:)

  Fin mandag til deg og dine fra Trine:)

  SvarSlett
 5. Hei, jeg "oppdaget" bloggen din etter kommentaren du la igjen på "My Corner og England".
  Jeg har heklet veldig mye og er enig med Barbro at den siden du ser på når du hekler er oppsiden. Jeg har laget 5 store ullpledd à ca 150 lapper med 5 omganger på hver lapp og nå holder jeg på med pledd nr. 6 som er i alpakkaull. (Blogget 10.juli med rettsiden opp) Det skal Studenten ha på hybelen i Oslo. Ellers så så det ut som et fantastisk sted på Landet.

  Ha en flott kveld

  SvarSlett
 6. Så spennande det må vere å gå på oppdagelsesferd på Landet.

  SvarSlett
 7. Eg kan barra sei meg ein gong at eg fint klare å sjå meg sjøl på den flotte odelsgården din (med eller uten ekstra jord). Eg kunne jo feks tatt med meg godgutten og hunden, og så kunne me latt ungane tatt seg av hundane og kvarandre ser eg for meg. Evt kan Mr Pafrika settes til det oppdraget, så me ikkje blir nevneverdig forstyrra mens me sitte med rødvin i glasset og hekle litt feks... ???

  Me kunne feks hekla tøfler te de, hvis me føle for å rettferdiggjørr forsømmelsen meine eg ;o)

  Jammen har snuppa satt igang med heklinga ja, og blitt påvirka te lek med sprayboksen. Sant det e gøy?!?!
  Gøyast av alt e jo å gå på skattejakt hos slekta, for dei tingene en finne der betyr jo så uendelig møkje mærr enn loppis og Fretex!

  Du har forresten rett angående "rettsida" på heklingen ja ;o)

  SvarSlett
 8. Flotte funn fra landet da!
  Og du er jo hekleproff allerede.
  Nyyyydelig farge på krakken og.
  Lurer på hva Belkinien har fått til ;)
  Og boksen(e), et kupp ;)
  Skulle ønske vi hadde kortere vei til vårt "land"... sukk...

  SvarSlett
 9. Et slikt "odelsloppis" er jo alt man trenger for en perfekt helg!

  Når det gjelder hekletøyet, så er jeg helt sikker. Hekletøyet har to sider. Det er ikke tvil. Skulle du ha flere spørsmål er det bare å spørre, jeg hjelper så gjerne!

  Et lite spørsmål til deg: Hvor har du fått tak i den fantastiske spraylakken, de fargene var bjuuti!

  SvarSlett
 10. Way to go Pafrika, du viser ekte hekletalent!Flotte ruter!Så bra at noen andre har tatt bryderiet med å forklare deg hva som er bak og frem på hekleriene, så slipper jeg å dumme meg ut.Har fremdeles ikke skjønt helt hva som er bak og frem.Enda jeg har hatt en SÆRDELES tålmodig svigerinne som har taken pitty på meg og lært meg Hekling 101.Hva kan jeg si, noen ganger må jeg bare få informasjonen atten ganger.Akkurat som når Admiralen skal forklare meg hvor mange sylindre de ulike biltypene har for eksempel.Inn det ene øret og UUUUUT det andre.
  Dessuten: Grattis med spraylakkingsen, det var en suksess altså:)
  Vi blogges helt plutselig:)

  SvarSlett
 11. Veldig flotte ruter. Og rasende flott odelsgård med mange skatter i!

  SvarSlett
 12. Går det ann å få sneket seg en tur ned i den kjelleren? Og hva i all verden skal du på loppis?

  Jeg har bare forsøkt meg med spraylakk på et par småting, og det har virkelig gitt mersmak.

  Klem

  SvarSlett
 13. Go girl...dette er jo bare helt FANTASTISK, krakken er jo som ny og flott farge. Hvor fantastisk må det ikke være å være odelsjente på et slikt nydelig sted. Heklingen ser jo ut til å gå unna som bare det...her har du nok hatt et skjult talent i lang tid skal du se, bra at det endelig kom frem;-))

  SvarSlett
 14. Og du har skjønt betydningen av DIY:-) Tok litt tid før jeg skjønte det...

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!