mandag 20. september 2010

Krabbefangst. Eller ikke.

I helgen har det vært hytteliv-aktiviteter på familien Pafrika. Laaangt borte fra Blogglandia med andre ord. Vi har hyttet oss her, med noen grådig greie folk:


HyttenBelkinien til skogsFine høsten!Planen var storstilt krabbefangst med påfølgende koking og eting, men på mystisk vis har krabbene klart å få med seg denne informasjonen. Dermed dro de sin kos, til tross for det jeg fra informerte kilder ble fortalt at var optimale krabbeforhold. Berg på berg, rur på rur, store mengder saltvann. Kveld, høst og mørke. Hva mer kan en krabbe ønske seg?!
Bortsett fra en verdig død i kokende vann, for deretter smattende å bli fortært og skylt ned med hvitvin som passer til krabbe!

Jepp, jeg var forberedt.

Nuja, å farte rundt med båt i nordhordlandsskjærgården i skumringen var nå likevel ganske flottesen. Regnet kom ikke før vi i stummende mørket tøffet laaangsomt hjemover, underholdt av overtrøtte unger høye på sukker. Da gikk tiden litt sent en stund. Men jeg har bestemt meg for å huske turen slik:
Fine lampen! En stemningsskaper av dimensjoner, spør du meg. Akkurat slik var det! Selv om krabbene glimret med sitt velsmakende fravær. Vi fant imidlertid andre godsaker i naturen. Med en god lykt er det nemlig ingen kunst å lyse kantareller!

Pafrika eeelsker kantareller. Mange unger liker visst ikke sopp, er jeg blitt fortalt, men Belkinien er (dessverre) ikke en av dem. Dermed må jeg dele. Men forutsetningen for å bli tildelt en ørliten rasjon, er selvsagt renskejobben. Den er så kjedelig, synes jeg. Her har jeg derfor satt i gang små barnehender. De oppsøker jo ofte rusk og skit uansett.
Av disse ikke altfor mange soppene laget jeg omelett. Hadde tenkt å ta bilde for bloggifisering, med måtte avveie mot ønsket om å ikke bli oppfattet som fullstendig sinnsyk av det øvrige reisefølget. Det kan nemlig lett bli påfallende mye dokumentering av det aller meste. Uansett, bare visualiser disse lekkerbisknene smørsurrende i stekepannen... Nam! Nå ble jeg sulten igjen. Heldigvis disker Mr Pafrika opp med fiskegrateng til middag...

Gir meg her for i dag, jeg. Men jeg vil avslutte med å si tusen, tusen takk for all støtten til Belkiniens blogg!
Hun har i skrivende stund hele 11 følgere, og mange, mange hyggelige kommentarer fra grådig greie folk i Blogglandia! Kjempegreie er dere!

16 kommentarer:

 1. herlig helg dere har hatt da. Krabbe får dere ete en annen dag. Gikk vel greit å drikke hvitvinen bar også, tenker jeg.
  Kjenner til følelsen over å være i selskap med unger i sukkersjokk, sei itj meir æ....

  Artig å følge Belkiniens blogg, synes jeg. Hun er tydeligvis ei jente som tar grep og er kreativ. Det, liker vi....:)

  Klem fra Trine i det gule huset i svingen.

  SvarSlett
 2. Det er så koselig med hyttetur , med og uten krabber , koselig likevel ;) Stilig bildet av Belkini :) Jeg får vann i munnen av den soppen du , sukk :)

  Kos deg i kveld :)
  Klem fra meg :)

  SvarSlett
 3. Deilig tur med snille menneskene sine det. :)
  godt du ikke tok bilde av den surrende soppen, for da hadde jeg sittet her med sikkel nedover haken nå. Det er jo bare sååå godt med smørstekt sopp! Nam. :)

  Du er hertelig velkommen til å "henge" i stallen med meg. :)
  Nå skal det sies at jeg ikke har hest selv lenger, men leier ut de to stallboksene til en mor og datter som er naboer av oss. Jeg kan ri når jeg vil, men har ikke vært på hesteryggen siden jeg solgte hesten min i fjor. Savner skogturene masse, men det funker bare ikke så greit lenger. Er en smule "skræll" i skrotten skjønner du, så da funker egne ben best.
  Har lagt ut en laaang bildeblogg av en tur med hunden i dag, og på bunnen er det bilder av de to skjønnhetene. :)

  Ha en fortsatt super høstkveld!

  SvarSlett
 4. Hehe! Hytteliv er toppers med og utan krabbbe.

  SvarSlett
 5. Hyttetur..hmmm..minder mig om dengang jeg gik til spejder , det var ikke nær så hyggeligt som din ,og vi fik ialtfald ikke kantareller , vi fik myggestik og en skovl , du kan selv tænke dig til hvad skovl skulle bruges til....haha :-) Siden dengang har jeg haft en slags 'hyttefobi'

  Hyttelig hilsen Vilma

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar i bloggen min!

  Det varmer med slike koselige ord.

  Jeg har vært innom deg før, men ikke lest så mye som idag - takk for en god latter - du skriver morsomt!

  Men den østlandsbussen sleit jeg litt med. Jeg er jo en forvillet østlending i så måte. Etter et år sammen med ungene i Paris, har jeg klart å lære dem å si ælj (elg), ja og andre breie østlandsvendinger, men etter noen uker i barnehagen har minstejenta fått et litt underlig tonefall og eldstemann sier "løyen" til alt. Så nå varer det nok ikke lenge før jeg har 2 små rogalendinger i huset. Men sånn må det vel være når vi nå engang bor her, og jeg skal gjøre mitt for at de kanskje kan bli tospråklige! Det er rart med det, jeg tenker lite på det når hvermannsen her snakker, men når mine unger sier det samme synes jeg fremdeles det er litt rart;-)

  Vi "sees"! Legger meg som følger, og håper jeg etterhvert kan bidra med litt innlegg selv. Hadde jeg bare brukt litt mindre tid her så hadde det kanskje gått mer fremover med flytterot og oppussing her....

  Ha en god kveld, snart natt!

  SvarSlett
 7. Hyttetur!Jeg elsker hytteturer.Det er en sånn norsk greie.En gang leste jeg om en mann fra Pakistan som hadde flyttet til Norge.Han skjønte ingen ting av det hytteopplegget.Han sa noe sånt som det her:
  'Nordmenn har fantastiske hus, noen har til og med basseng i hagen, fjorten rom og kanskje 3 TV'er.Hvorfor drar de langt ut i ødemarken til et hus uten strøm og TV og bor i køyesenger oppå hverandre i muggen hyttelukt? I FERIEN sin?'
  Når han beskrev et mareritt av en hyttetur han hadde vært med på så tenkte jeg 'Åh, det hørtes KOSELIG ut!'
  Nordmenn er gærne.
  Nok om det.Nå finnes det jo fancy smancy hytter med både boblebad og fjorten rom.Men jeg sverger til vår hytte i skogen jeg, med hyttelukt og køyesenger og parafinlamper:)
  Kantarell er digg!Jeg er kantarellgal, men ikke så gal som mamma.Hver høst får hun kantarelløyne, jeg sverger på at den dama kan spotte en kantis på 100 meters avstand.Heldigvis plukker hun mer enn hun og pappa kan fortære.Derfor lander det kilovis med kantarell i fryseren min også.Sweeeet!
  Fin mandagskveld til dere!

  SvarSlett
 8. Mammen e visst ikkje oppdatert Belkini! Du har jo fått 15 følgere og 17 kommentarer! Trur det må værr rekord for ein ny blogger jammen :o)

  Du får prøva å laga nytt innlegg snart, for nå e det mange som vente spent på å følga deg vettu snuppeline :o)

  Hørres og ser ut som ein super hyttetur, sjøl om krabbane tok hintet og gjekk og gjømte seg ;o)
  Du får sagt det Pafrika! Lo godt av kommentaren din sjå meg :o)

  Kan godt forstå at det gjøres forsøk på å begrense bildetagningen, haha! Syns eg ser deg; plutselig knipse dama villt :o)

  SvarSlett
 9. He, he, kantareller er jo et fint plaster på såret når man ikke får krabbe:-) Høres ut som en fortreffelig helg - selv uten krabbefangst. Hyttetur i trivelig selskap, og med litt vin, det er kos det!

  Stilig bilde av Belkinien, hvis blogg jeg sporenstreks må inn og avlegge et besøk! Så gøy at hun har fått egen blogg.

  Det er soleklart at beis og sånt skal kjøpes inn hos vår felles favorittfargehandler, hi, hi. Regner med at jeg får mange gode råd og tips på veien, servert med et glimt i øyet. For å ytterligere piske opp stemningen har jeg tenkt å følge fru Pafrikas taktikk, og ringe litt for å stille plagsomme spørsmål:-)

  Klem

  SvarSlett
 10. Hahaha, du sku sett meg på horehuset ja :o)

  Eg var faktisk skikkelig sjuk, aleina og svekka fornuftsevner kan du se :o)

  Takka ja når ein innfødt ville hjelpa å finna overnatting i ein avkrok av ein by. Et par dager ittepå var han tilbake og lurte på om "lydane" hadde forstyrra meg... Eg hadde hatt full fokus på hålet i golvet som var do, og fulgt nøye med på kor det stora ekla dyret på veggen befant seg. Hadde altså ikkje fått med meg "lydane". Fekk då veta at eg hadde fått lånt et rom som midlertidig ikkje var i bruk liksom, og måtte rett og slett le :o) Har havna oppi litt forskjellig ittekvart ja.

  Øvelsen forrige veka var faktisk i Øygarden, men då var det jo rett him igjen :o) Ser ikkje vekk fra at eg legge turen te Bergenske trakter i nær framtid sånn reint privat da, og då må me eta lunch med Barbro i tilfelle. Hu har til og med lokka med at hu kan snakka haugesundsk for meg, og kim kan motstå et sånt tilbud seie nå eg??? ;o)

  SvarSlett
 11. Ser ut som en delilig hyttetur dere har hatt! Synd med krabbene, men å lyse etter kantareller høres ikke så værst ut det heller:)
  Ser for med den omeletten ja. ...Det spørs om det ikke blir omelett til kvelds her i gården i dag:)

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 12. eg og blei solten nå.. tid for lunsj;)

  SvarSlett
 13. Namaste har "truet" med å ta deg med hit på et besøk en gang, så da dekker jeg bordet i stallen og venter. ;)

  SvarSlett
 14. Herlig hyttetur! Mmmmm.... soppen sa bare sa fristende ut! Kanskje fordi det er lunsj-tid...?

  ha en fiiin tirsdag!
  klem Mette

  SvarSlett
 15. Sopp er supergodt, men jeg må nok si at det ikke er noen stor erstatning for krabbe. Merkelig at dere ikke skulle få fanget en eneste en under de forholdene du beskriver.

  Du skal ha all honnør for måten du vil huske turen på. Stemningsfullt bilde.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 16. Å kantareller, skogens gull som jeg vil kalle det. Det er jo supergodt!!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!