fredag 5. august 2011

Heklemaraton

I det siste har det blitt mye tid til hekling. Ferien er stort sett tilbragt hjemme og på diverse hytter i området, og ulike sofaer har vært mitt faste tilholdssted mellom bilturene til og fra disse hyttene. På sofaer kan man lese, spise, se film og serier... kun fantasien setter grenser! Og så kan man altså hekle, og jeg har virkelig strammet meg opp og gjort ferdig ikke mindre enn et stort og et litt mindre stort hekleprosjekt.

Det lille hekleprosjekter er hekling av vimpler. Selvsagt. Før eller siden kommer nok alle bloggere som besitter en heklenål eller flere over behovet for å hekle seg en vimpelrekke. Dette behovet meldte seg med full kraft hos meg for noen uker siden, og siden jeg da var midt inni plikthekling av babyteppe, virket det som en strålende ide å starte et nytt prosjekt.

Vimpelhekling viste seg imidlertid å være ganske komplisert, iallefall for en relativt nyslått hekler. Oppskrifter ble googlet i stor stil, og til tross for at de ble fulgt med slavisk nøyaktighet, ble resultatene totat ubrukelige, og ikke i nærheten av bildene som illustrerte oppskriftene. Det skulle ikke være mulig, men det er det altså. Til slutt kom jeg over en oppskrift på trekantede bestemorsruter, og siden bestemorsruter er det eneste jeg strengt tatt kan hekle, gjorde jeg et siste forsøk.Bestemorsvimpler!


Slett ikke verst, i all ubeskjedenhet! Disse ble jo også helt ulik bildene fra oppskriften selvsagt, men de er i det minste trekantet, og kan henges på en snor. Rundt kanten heklet jeg hvite fastmasker, og de er heklet sammen på en snor bestående av luftmasker og festet med fastmasker. Ska sei! Dette er nok det mest avanserte jeg noengang har heklet, hvilket kanskje sier litt om heklenivået mitt.Den hvite kanten rundt har jeg altså kommet på helt av meg selv. Bare nevner det.Her henger de og flotter seg over babysengen. Kanskje babyen får lyst å komme ut etterhvert også, i dag er det tross alt termin og D-dag og alltingen.Lokke, lokke, lokke. Komme ut å se på disse fine her, hm? Hadde ikke det vært noe, lille bebis?


Det store hekleprosjektet begynte med at jeg satt og sløvet på et jobbkurs, og så at damen ved siden av meg heklet noe som så ut som en stor bestemorsrute. Det var veldig fint, og jeg tenkte at dette må jo være en genial måte å hekle et teppe på - rett og slett bare en eneste kjempestor bestemorsrute? Klok av skade valgte jeg ensfarget garn, fordi det å feste tråder ofte viser seg å være en effektiv og permanent stopper for alle typer håndarbeidsprosjekter.

Vel. Min forestilling om at hekletøy vokser mye fortere enn strikketøy har fått seg en kraftig knekk. I begynnelsen går det radig unna, men så har veksten en lei tendens til å stagnere kraftig. Det kan ha en viss sammenheng med økende hekle-leihet, jeg vet ikke. Uansett, dette har tatt tid og atter tid, men omsider er det søren meg sluttført dette også!Ferdig, ferdig, ferdig! Gu' kor deilig!


Jeg hadde lyst å hekle en bord eller kant rundt, men etter atter en gang å ha googlet diverse totalt uforståelige oppskrifter, fant jeg ut at noen rader med fastmasker gjorde susen det også. I tillegg var det utrolig gøy å gå fra å hekle stavmasker til å hekle fastmasker, så de fire siste rundene var rene fryden. Da er man lei av å hekle, da.Close-up, fastmasker og stavmasker i skjønn forening.Ok, siste bildet. Hjørnene ble av varierende kvalitet, merkelig nok velger jeg å avbilde et av de verste. Uansett, jeg har heklet et helt babyteppe - og det er ferdig! Skal mer til enn noen uheldige hjørner for dempe den tilfredstillelsen!


Vel, det var vel egentlig det! Jeg er rett og slett skamløst fornøyd med å ha påbegynt og sluttført ikke mindre enn to håndarbeidsprosjekter på ikke alt for lang tid. Når jeg i tillegg kan fortelle at jeg har sydd et kjempestort (etter min målestokk) lappeteppepledd, blir det nesten rent for mye, så det tar jeg og skryter av en annen gang.

Det neste jeg godt kunne tenke meg å få helt ferdigstilt, er babyen. Hittil i dag har termindatoen ikke vist seg å innha noen magisk babyfremkallende egenskaper overhodet, selv om jeg, inspirert av siste Harry Potter film, har prøvd meg på en accio, baby. Foreløbig uten effekt...


Til resten av dere vil jeg bare slenge ut et optimistisk accio, sommervær! Kan umulig skade.

16 kommentarer:

 1. Dæven, du er dyktig!!! Vakre, vakre hekleprodukter. Er mektig imponert over det du viser frem her!! Jeg har også klart å produsere noen heklerier i det siste, så vet hvor mye jobb som ligger bak- og hvor liten sjansen er for at noe faktisk skal bli ferdig. Ferdigstillelse er en stor bragd i seg selv.

  Apropos bragder- tenk, nå kommer bebissen din snart! Gleeedeeer meg!!! Masse!!! MASSE!!

  SvarSlett
 2. Fantastisk produksjon, og morsomt å lese!
  Som den periodeheklaren eg er, så ligg denne vimpelrekka og lurer i underbevisstheten...Men den har enno ikkje materialisert seg i form av ferdig produkt. Eg veit liksom ikkje kva eg skal med ei vimpelrekke. Har ingen beibi som kan nyte synet av ein slik. Men at eg likevel kjem til å hekle vimplar, det trur eg. Når kveldane mørknar så kjem nok kroken fram att...
  Lykke til med siste ferdiggjering av beibi :))

  SvarSlett
 3. ÅÅÅ, der er du jo...håper allt går bra med deg og Belkinien. Du har jo jaggu blitt en racer på å hekle, husker i vinter asså, når du heklet i vei søta;)) Ja, ikke sant det går så fort i starten...sånn er det her også...men etterhvert som arbeidet blir større tar det jo en evighet...ha en god helg...og blogg mere a...savner deg her inne vettu;))

  SvarSlett
 4. Jøss, så fiiiint! Både vimpel og teppe. Jeg begynte på et heklebabyteppe sist år..... Det er nå blitt pute:), eller så snart jeg har fått sydd det fast:). Ting tar tid med mange prosjekter.

  SvarSlett
 5. Jeg er au mektig imponert - å få gjort noe ferdig er jo en tilfredstillende i seg selv, men når det blir så fint i tillegg er det jo toppen av håndarbeidslykke. Jeg kan jo ikke hekle en maske så jeg bøyer meg dypt i beundring!

  Nå kan jeg faktisk bøye meg også, for den lille jenta vår kom som en rakett 28.7, 3 uker for tidlig. Så det blei heller ikke heilt som planlagt - hadde vært på jobb på mandag og var litt sliten på tirsdag, men på onsdagen fikk jeg rydda og gjort reint litt før jeg hadde tenkt å finne fram babystæshet på torsdag. Men den gang ei, for rett før midnatt fikk jeg rier, rett på 4 min. intervall og 00.35 presset et lite, skrukkete og nydelig nurk seg ut til denne verden. 2580g og 46cm.
  Det var bare så vidt jeg rakk frem til føden, mannen min fikk ikke vært med, for å få barnevakt så kjapt på den tida av døgnet kan man jo bare glemme, så taxisjåføren som kjørte meg var nokså mørk i ansiktet da han kom og veldig hvit da han fikk overlevert meg til en vakt/portør med rullestol..... Han kjørte likeså godt tilbake til min mann for å få betalt.... Og da fikk han godt med tips av en lettere oppspilt, og sikkert litt engstelig, mann som hadde sendt avgårde en tydelig smertepåvirket kone.... Som plutselig ringte og gratulerte en nybakt far.

  Mye kan ha skjedd hjemme hos dere nå, men hvis du fremdeles går og venter så må jeg ønske deg lykke til med det som venter!

  Beklager at jeg ikke har skrevet til deg før, jeg har tenkt på det lenge, men som så mye annet her så blei det bare med tanken...

  Mvh Rockefår - Elisabeth

  SvarSlett
 6. Du er flink! Fargerike flotte vimpler! Lykke til med baby - hun/han kommer vel når som helst, sjøl om man tror det mindre og mindre etter termindatoen har passert...

  SvarSlett
 7. Jeg er barnslig, og måtte spørre Eplekjekk om hvilken vimpelrekke som var finest- min eller din? Og tror du ikke tullingen, taktløs og lite strategisk, sa rett ut av dine vimpler klart var finest!!?? Er det mulig?

  Så nå går jeg ut for å svinge meg og nyte lørdagskvelden, mens han må sitte hjemme med snopesyke barn og stygge vimpler!!

  tenker masse på deg!! :)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med to vel gjennomførte prosjekt. Skikkelig flink og tålmodig har du vært.

  SvarSlett
 9. Bøyer meg i støvet for deg som har evne til å ferdigstille kjedelige hekleprosjekter! (har i snart to år holdt på med å hekle servietter til svigerinna mi. Hun bestilte 14, jeg holder på med nr. 9. Lurer på om jeg skal late som hun bestilte tolv, så blir jeg kanskje ferdig til datteren hennes skal konfirmeres om et år..)
  Men nok om meg... Både vimpler og teppe ble riktig så fint! Så håper jeg du får ferdigstilt Baby riktig snart, for å gå sånn på overtid og vente er jo en prøvelse.
  Klem:-)

  SvarSlett
 10. Guri Anna !! Du har virkelig heklet , og det i stor stil ;) Vakkert babyteppe og fine vimpler :) Jeg vet ikke forskjell på luftmaske , fastmaske og lignende . Men jeg skal prøve og lage en DIY på mine ( Puslete ;) glassbrikker ;)

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 11. Herlege hekleri! :) Eg har enno ikkje heve meg på vimpelfeberen, men etter å ha sett dine bestemorsvimplar, kan det faktisk hende eg òg tek steget ut i vimpelverda ;)
  Bebisen bør verkeleg gjere sin ankomst no for å sjå kor flink mamsen har vore! :)
  Lukke til vidare, både med ventetida (som vonleg vert kort), den nye verdsborgaren og vidare hekling :)
  Klemsi

  SvarSlett
 12. Lykke til med babi, håper alt er bra med dere, HAR TENKT MASSE PÅ DEG. Sliter litt med å forholde meg noramalt avslappet til gravide, blir så bekymret. Sender mange gode tanker!

  Og fine heklerier, ser du endelig har tatt steget og blitt heklegal ;)

  God klem!

  SvarSlett
 13. Oi oi oi du hekler som en sann proff! Så stilig! Jeg er imponert, virkelig!
  Skal babyen virkelig komme alt? ;) Tida går fort. Håper alt er bra med deg og småttisen som kanskje alt er kommet til verden. Superspennende!
  Og dere heklere altså, dere klarer søren meg alt!
  ALT!
  Tenker på deg :)

  SvarSlett
 14. Du ser jo ut til å være litt av en heklehai. Jeg heklet også det obligatoriske babyteppet.. og mistet det rett etterpå. Fantastisk. Av aktivitetsnivået på bloggen din de siste 10 dagene kan det virke som om det har kommet en baby??? Håper alt står bra til :-)

  Klem Tevanga

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke set denne variation på hæklede vimpler andre steder - synes de er rigtig fine :)

  SvarSlett
 16. Hello there, simply becosbobetme alert to your weblog thru Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!