mandag 4. juli 2011

Før og etter

Før og etter er gøy. Det kommer selvfølgelig an på hva før og etter henspeiler på, men min form for før og ettter i dette tilfellet dreier seg om noe så enkelt som hyttekomfort. Mer spesifikt, sofakomfort.

På hytten til svigermor er Pafrikaene ganske ofte, både med og uten familie. Begge deler har sine klare fordeler. Med familie betyr at middag serveres daglig uten at vi trenger å ofre den en tanke. Uten familie betyr... fred. Ro. Deilig det også, selv om vi altså må stå for kokingen sjøl.


Hytten i høstsol. Det var dessverre umulig å oppdrive sommersol i år.


Denne hytten er superfin på alle områder, bortsett fra kanskje ørlite dårlig sittekomfort. Jeg vil dra det så langt som å si at den er overdrysset, ja rett og slett sprinklet med, kurvstoler, som strengt tatt ikke tilbyr allverdens komfort. I tillegg er der også en sofa, som ikke utmerker seg positivt på komfortområdet den heller.

Derfor, tenkte Pafrika, hadde det jammen gjort seg med en ny sofa. Med svigersmors delvise godkjenning tok jeg en runde på Finn.no, og kuppet meg en super Ikea sofa, Karlsvik 3 seter med sjeselong, til den nette pris av 1300 kr! Gitt vekk, og med nytt trekk fra Ikea kom hele herligheten på ikke mer enn 3000 kr. Og da har vi fått mye sofa for pengene - 2,65 i lengden, for å være helt spesifikk. Tilbud på trekket også, her slo jeg virklig til på flere fronter samtidig.


Slikt genererer jo uvergelig før- og etter bilder. Her er hyttestova før, med gamlesofaen og kurvstoler all over the place. Ser ikke så mange av dem på bildet, imidlertid.


Gamlesofaen. Nyt de lekre åttitallslampettene som er halvveis murt inn i veggen. Artig påfunn, det der.


Og her, her er stova etter sofakuppet vårt:


Nyesofaen, dandert med Belkinien. Jada, lampene er fortsatt med. Det er viktig å ta utskiftninger gradvis, dessuten er det strengt tatt ikke min hytte.


En fantastisk god sofa å sitte i - kanskje fordi den er brukt, og godt innsittet? Ikke vet jeg, men med nytt trekk ser den jo aldeles strøken ut.
Sjeselongdelen er særlig fantastisk, og en kilde til ilter krangling. Siden jeg er to for tiden, så vinner jeg så og si hver gang, hehe. Jeg rakk til og med å sovne på nyesofaen første kvelden - det var en umulighet på den gamle, iallefall for meg. Siden vestlandssommeren ser ut til å by på regn og atter regn, og det uvergelig blir endel hytting på oss, skal jeg iallefall sitte godt mens jeg klager over været (og familien). Det gleder jeg meg til.

Når jeg først var i fornyingshjørnet, ble det til at jeg kjøpte en ny kopp også.


Koppen skimtes helt til høyre. Siste Charlaine Harris boken fortjener nemlig hedersplassen midt i bildet - den er så gøy! Anbefaler bøkene tusen ganger over serien (altså True Blood)


Faktisk en Green Gate kopp, selv om de er hypet så det holder. Planen var at koppen skulle bo på hytten, men etter å ha gått og slurpet fra den hele helgen, ble jeg så knyttet til den at den fikk bli med hjem. Men i dag fant jeg jammen to steike fine kopper, helt klart Green Gate - ripoff, og derfor ekstra likbare. Til en fjerdedel av prisen, selvsagt.


Nye hyttekopper, tilfeldigvis både danske og Green Gate look-a-likes.


Disse skal få bo på hytten og kose seg. I regnet.
Men hva synes stakkars svigermoren om sofabyttet, er det kanskje noen omtenksomme sjeler som lurer. Tja, vi tror hun ble fornøyd. Dessuten bakte vi muffins til henne, som hun fikk lov å spise i nyesofaen. Da mener jeg alt må være greit.


Mmmm.


Fine sofadager til alle der ute!

7 kommentarer:

 1. Tusen takk :) :) Eg er jo kjend for å gjere ting litt annleis enn alle andre ;)
  Så koseleg det såg ut på hytta :) Eg trur jammen eg òg vil på hyttetur snart. Viss vêret blir bra.. snart.. i september, kanskje? :)
  KLEM tilbake :)

  SvarSlett
 2. Det ble da så fint med ny sofa og mye bedre ble det å sove i sofaen også, tydeligvis:)
  Ikke alltid like greit å være sammen med storfamilien på hytta:) Man må spise noen kameler, for å si det sånn:)

  Klem fra Trine, det regner i Trondheim også, hvis det er en trøst å vite;)

  SvarSlett
 3. Hehe! Veldig lett å kjenne att det du skriv om sofakomfort på hytta. Slik var det på hytta vår også, berre gamle og utslitne stolar. Men har heldigvis fått trumfa igjennom kjøp av ny sofa :)
  Skal tru om vestlandsveret kan by på litt sol i dag?
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 4. Hi, hi, det er damen sin det! Ordner opp og greier - og sååå økonomisk. Billig og bra sofa slår liksom blomsterpotter og hårstrikk på tilbud:-) Flink jente!

  Og i dag fikk vi jammen se solen og! Herlig!

  SvarSlett
 5. Man finner mye bra på finn. Nå kan du jo lete etter lamper. Som du diskret henger opp.
  Vi får håpe at vi får noen soldager, sånn at vi slipper å klage daglig.

  SvarSlett
 6. Det ble jo fin-fint! Herlig farge på det nye trekket. Og når svigermor attåtil får severt sånne lekkerier så kan hun da umulig klage:-)

  Så gøy at du liker headingen min! Det gjør jeg også:-)

  God sommer!!!
  Klem, Elin

  SvarSlett
 7. Med ny sofa OG kopper ble det jo nesten en extreme makeover cabin edition spør du meg! (cabin= hytte, eller???)

  Håper dere fikk se litt sol også!
  Fin torsdagskveld :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!