lørdag 22. oktober 2011

Hjemme

Det er gode dager i permisjonslivet, det må jeg bare si. Jeg vet ikke helt hvor de blir av, men de flyr avgårde. Laange morgener kan ha noe med saken å gjøre. Jeg er meget fornøyd med å ha skapt to B-mennesker!

Været i Bergen er ikke noe å skryte av for tiden, så det blir endel inneaktiviteter. Jeg strikker og hekler som en husmor on fire, faktisk så raskt at jeg ikke har tenkt på å blogge det, engang. Her en kveld befant jeg meg plutselig i full sving med å tapetsere tidsskriftholdere fra IKEA. De ble grådig fine, når sant skal sies. Stoffet fikk jeg av Namaste når hun besøkte meg i fjor høst, og det er så fint at terskelen for å sette saksen i det har vært ekstrem høy. Men nå stålsatte jeg meg, og konstanterer at resultatet rettferdiggjør vandalismen.Sol i jungelen og greier!Urban 70-tall jungle, close up.


En liten søttitallsjungel der nederst i bokhyllen, og stor forbedring fra rotet som tidligere dominerte. Irriterer meg at jeg ikke tok før-bilder, det er bloggemessig svakt. Apropo bokhyller, kunne jeg her om dagen lese i en eller annen boligsammenheng at det er lov å møblere med bøker igjen. Nå har det vel strengt tatt ikke vært ulovlig, kun interiørmessig litt på grensen. Uansett kan jeg være fornøyd med å være tidsriktig for tiden, uten å ha ofret det så mye som en tanke. For det er klart man må ha sine bøker rund seg, bevares. De representerer jo noen av de bedre opplevelsene i livet, og slår i tillegg hvitmalt rekved med flere lengder når det gjelder det dekorative.Ser dere at det lyser Fire i gullskrift bak yucca'en der? Den er grådig gøy hvis du liker fantasy, skrevet av Kristin Cashore. Noen som husker Forsythe sagaen, som gikk som TV serie for noen år siden? Grådig gøy den også, og øverst til venstre ser dere bøkene de er basert på. Det er fortsatt fire bind igjen som ikke er filmatisert, så her kan en bare håpe på en lang fortsettelse.For meg er det viktig at bøkene i bokhyllen står helt ytterst, og at bøkene, så godt det lar seg gjøre, fyller bokhyllen i høyden. En fiks ide javel, men slik må jeg ha det. Da Belkinien var liten var dette et slit å opprettholde, skal jeg si dere. Små barn rett og slett elsker å dytte bøker innerst i bokhyllen. Tro meg.


Aaah, all denne kulturelle kapitalen jeg har opparbeidet meg. Eventuelt, alt jeg har glemt å avbestille fra Bokklubbene.


Jeg konkluderer med at bøker er dekorative. I tillegg kan de leses også. Men nå skal jeg samle gjengen, og så skal vi meske oss med hjemmelaget sushi. En gyllen anledning til å faktisk spise seg mett på sushi. Stappmett faktisk, og eg gledar meg!


...og dermed glemte jeg selvsagt det jeg på tro og ære lovet Belkinien, nemlig å sende alle lesere sporenstreks videre inn til henne og det nye innlegget hennes.
Så, huuushj avgårde med dere!

11 kommentarer:

 1. Ha, ha, det første jeg tenkte på nå er at jeg må komme hjem til deg og skyve bøkene helt inn i hyllen:-) Jeg MÅ nemlig ha de HELT inn i hyllen. Nå spørs det om jeg noen gang kommer til å bli invitert:-)

  Tidsskriftsamlerne dine ble knallfine! Stilige og praktiske der de st´år badet i sollys. Og bøker må man selvfølgelig ha stående framme i hyllene, uansett om det er trendy eller ikke. Jeg synes det er med på å gjøre et hjem personlig.

  Kos deg med sushi!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så tøft det blei etter "tapetseringa"!! Takk for tips:) Kunne godt tenkt meg å "møblert" med bøker i stova, men har ein anti-bok-mann. Og når han meinar at om eg skal ha bøkene der, skal han ha cola-samlinga si der.... Då skjønar du at både bøker og colasamling hamnar i loftsstova;) Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 3. Hei ja, der var du endelig!

  Så kult det blei med tidsksriftsamlerne, det var en god måte å bruke det fine stoffet på!

  Hos oss får bare "bokhyllebriefene" stå framme, altså klassikere som Dostojewski, Kafka, Hamsun, Mykle, Nesbø, Mary Higgins Clark og de andre vennene fra Hjemmet....

  Lille kantarell er bare sååå skjønn på bildet her på siden!

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Så fine tidsskrifthaldarane vart! Har tenkt på å gjere noko liknande sjølv, men fann ut at eg likar dei kvite nederst i bokhylla. Tenkte faktisk på å flytte alle saman og finne plass på ei hylle i kjellaren, men konkluderte med at det er finare med tidsskrifthaldarar enn ingenting i nederste hylle i Billy. Eittåringen dyttar nemlig ikkje inn bøker enno, han berre riv ut alt han kan få tak i. Eg har ikkje tal på kor mange gongar eg rydda bøker og puslespel før eg måtte finne ei anna løysing. ;) Eit morsomt tips til hyllene er forresten å sortere bøkene etter fargar. Herleg!

  Epleklokkene mine er forresten ikkje heimelaga. :) Men eg har klipt og tredd skinnsnora heilt sjølv! Og funne klokkene, sjølvsagt. :) Det blir vel omtrent som når folk trer ferdigkjøpte perler på ei snor og sel dei som eigne smykker...? Berre enklare, liksom.. ;)

  No skal søndagen nytast!
  Nyt din du også!

  SvarSlett
 5. Kjekt å sjå deg her igjen også!! Sjølv om mitt opphold har vore av det litt lengre slaget... Satsar på at eg er i gong igjen no :)

  For ein utruleg nydeleg liten kantarell de har fått! Det er no så deilig med små babyar. Reknar med det vert mykje kos no i permisjonstida! Eg synest det var ei herleg tid :)
  Sist men ikkje minst tidsskrifthaldarane dine vart heilt lekre!!

  God søndag vidare:)

  SvarSlett
 6. Har fått med meg at trenden nå er bøker sortert etter farge. Så ny lurer jeg på om jeg må kvitte meg med de bøkene som har to kontrastfarger på ryggen.....
  Tidsskriftholderne ble fjonge.

  SvarSlett
 7. Måtte jo besøke den andre studenten. Jeg har ikke tatt permisjon.. burde jeg har dårlig samvittighet ;o) Men så fin blogg da. Og den til datteren din var jo bare supersøt. Ditto den nye bokhylla di! Selv om jeg syns det bøker bør stå en inch fra kanten da..

  SvarSlett
 8. oj oj dere heklebydamer fikser alt! Og baby i tillegg. Stilig! Jeg er så opptatt med å flytte på hest og sette opp nye gjerder og hjelpe nabobonde med sauer og likesågodt bestille noen sauer til meg sjøl og leite etter forsvunnet katt og samle inn kaniner og prøve å oppdra bikkja og ikke tenke på om pinnsvinet smitter med salmonella og leite etter pus igjen og nå skal jeg leite etter annonser med katter for pus er helt borte :( Så blogging blir det lite av, kunne jo blogget mer om alle de forskjellige vinduene i huset og det dritstygge gulvet som ligger i 1 etasje.... Men liker mer litt sånn småljugeblogging så hvis det kommer bilder fra huset så skal det jammen se koselig ut! For det er det :) Og hekling får jeg lære meg som pensjonist ;) men tror egentlig at da kommer dagen på å gå med til å stavre meg ned til busstoppet ved veien....og synes egentlig ikke det er så kult å snakke med arkitekten om livsløpsstandard!!! Er vi der alt???

  SvarSlett
 9. Heisann.
  Gratulerer masse med lille Kantarell, nydelig liten jente.Jeg ante ikke at du gikk å gjæret på en ny sopp jeg, helt i tåken her i bloggeland jeg, men gløtter innom sånn av og til.
  Kul tapesering,liker bokjungler, kjekt sted å gå seg vill det ;O)
  Ha en fin helg.
  Klem Linda

  SvarSlett
 10. Det var nå den flottaste urbane jungelen eg har sett! Imponert.
  Så kjekt at du har fått brukt rullegardinstoffet da.

  Eg tenkte på deg i går, for på vei him fra Rehaben reiste eg innom den Gjenbruken me var på i Knarvik. Jepp, fant den lett som bare det og inni fant eg jammen meg litt og ;o)

  Håpe dåkke har gode dager heile gjengen. Tenke masse på dåkke. Et nyere bilde av lille Kantarell hadde forresten ikkje vore å forakte ;o)

  SvarSlett
 11. thank you so much. fosbor good Archive

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!