onsdag 23. mars 2011

Takk, og tilbake til de nære ting

Først vil jeg begynne med å takke for svarene fra forrige innlegg. Takk! Det var gøy å prøve å mene noe i Blogglandia, og det var jo heller ingenting å være redd for. Ingen hatmail eller kjipe kommentarer, eller elendighet av annet slag. Jeg ble glad for hver eneste kommentar, og for at dere gadd å mene sammen med meg. Det er imidlertid en ting jeg har lyst å legge til om japaninnlegget, og det er at før jeg skrev det hadde jeg ikke vært innom noen av bloggene som samtidig benyttet anledningen til å linke til Røde Kors og kontonummeret en kan gi penger på. Hvis noen av dem som er innom, linker seg videre til nettbanken og betaler, er jo det absolutt en viktig effekt, og et fint bidrag fra Blogglandia. Jeg er nemlig ikke helt motstander av godhet og hjertevarme.

Nuja, nok om det. Men noe annet jeg imidlertid også har lurt litt på i denne sammenhengen, er hvordan ordne en grei og naturlig overgang fra katastrofen i Japan til de svært nære ting igjen. Valg av spisebord, for eksempel. Etter litt prøving og feiling, innser jeg at så glatte overganger rett og slett ikke finnes. Like greit. Jeg dropper dermed hele overgangen, og setter rett over til de nære ting, avdelingen for valg av spisebord.

Og saken, det er den at jeg hadde en bestefar som var møbelsnekker, tror jeg, iallefall hadde han en skifabrikk og laget ski - eller laget han ski på møbelfabrikken, tro? Det er litt uklart for meg, men okke som var han grådig flink å lage møbler, og noen av dem har jeg hentet hjem fra Landet. Ett er dette bordet, som før jeg forbarmet meg over det, stod og vansmektet i en kjeller.


Fine bestefarsbordet!Grådig fint er det, til tross for noen leie svimerker. Mangt et bloggebilde har blitt tatt med denne bordplaten som bakgrunn!


Finhet og affeksjonsverdi og enorme mengder skruer og trelim til tross, nå har bordet rett og slett sagt takk for seg. Begge klaffene har løsnet i hengslene, og henger trist og dingler. Treet er morkent, og det er ikke en eneste plass igjen å fylle på med trelim eller skru inn nye skruer. Det er likevel litt vanskelig å se forfallet i hvitøget, men det er også mulig at jeg har latt affeksjonsverdien ta litt av i dette tilfellet.

Bordet har imidlertid flere skjulte kvaliteter, som for eksempel denne lure skuffen her. Den går inn til midten av bordet, og har tatt unna ganske store mengder ræl. Nesten uunnværlig, med andre ord.
Kred til Bestefar for den. Men andre steder må jeg bare konstantere at han har valgt klart mindre estetiske løsninger.


Hadde de tyggegummi på 40-tallet i Sunnfjord, tro? Isåfall er det meget mulig det er det vi ser her. Det er også mulig at det hadde vært litt finere uten all tyggisen, Bestefar.

Uansett, bordet har gjort jobben sin i tiår på tiår, og skal nå få nyte det bordprivilegiet det utvilsomt er å stå lagret på loftet til mine foreldre. Der er det mer ordnede forhold enn det noensinne har vært i stuen vår, der bordet har oppholdt seg de siste ti årene.

Denne prosessen har nok ligget og ulmet i bakhodet mitt lenge, for en dag jeg var innom Fretex slo jeg brått og uten tvil (bortsett fra en konsulterende telefon til Eple, som prøvde å få meg fra hele kjøpet, fordi hun ville ha bordet SELV! I kid you not.) til på et kjøp som i etterkant skulle vise seg å være myyye bedre enn først antatt. Grådig kjekt når det en sjelden gang går den veien! Derfor stod nye spisebordet i kjelleren en stund, parat til å rykke inn, og velkomment skal det være!


fine Nyebordet!

En helt annen stil, men seeee kor fint det e! Tenk at jeg vurderte å vandalisere det med maling. Og prisen, usle 550 kr! Gitt vekk spør du meg, prisingen på Fretex i Bergen er mildt sagt uforutsigbar. Legg til to ekstra stoler og to store ileggsplater, og jeg ler høyt av ekte estestisk gjenbruksglede! Tenker vi feirer kuppet mitt med en aldri så liten billedkavalkade:


Bildet er i høyeste grad arrangert. Tekoppen er tom, og boken leste jeg i sommer. Men de gjør jobben, begge to.Ok, gir meg nå. Snart.


Overflaten burde sikkert få seg en behandling av et eller annet slag, så det tåler rot og søl og gris. Men foreløbig nekter jeg bare alle andre enn meg å bruke bordet, og det fungerer greit det også.

Nå skal jeg rett og slett bare sitte litt her ved bordet mitt. Fine, nye, gamle bordet mitt. Skal bare se det er en bestefar som har bidratt litt i byggeprosessen her også.


Fin uke til dere som stikker innom!

14 kommentarer:

 1. Faen i heite helvete!! Nå forbanner jeg mine dårlige overtalelsesevner- det bordet og de stolene burde/ skulle vært mine!!!!

  Faaaeeen- det var fint!!!!

  Dritt.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Sitter på kurs- og var i utganspunktet litt sutrete. Tenkte jeg skulle gjøre kvelden litt bedre ved å snike meg innom Bloglandia (for å virkelig få valuta for den sure kursavgiften jeg nettopp har betalt) og ble skikkelig glad over å se innlegg fra deg.

  Den gleden ble kortvarig, du...

  SvarSlett
 3. Gikk visst glipp av innlegget om de mer fjerne ting, men synes uansett at det er lettere å kommentere nye og ny-gamle bord enn andre viktige saker om verdens elendighet oilø,ygh, fp+lkiklo Å?^Å Oups, en liten hilsen fra 3 åringen her også...

  OK, her er det ikke skrivero så kort sagty hueyr5
  yh434u
  2u

  Kjempefint bord!

  SvarSlett
 4. Kom over bloggen din, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og.

  Lisberh ;O)

  SvarSlett
 5. For eit kupp! Grattis med det!
  Ler høgt av Eple sine kommentarar ovanfor her :)

  SvarSlett
 6. He, he, må le av Eple sine kommentarer jeg og:-)

  Gratulerer med superfint bord! Prisingen på Fretex er ikke lett å bli klok på...
  Synd bestefarbordet har gjort sin misjon, for det var grådig fint altså!

  Lyst til å ta deg en tur på Skjold en dag? Skal bare male ferdig stuen først...

  Klem

  SvarSlett
 7. herlige nybordet med fiiine stoler:) Så fint bestefarsbordet kan trekke seg tilbake til foreldreloftet da, kan hende det får sin renessanse som noe annet en gang?:)

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 8. He he, det går fint an å mene noe, ja! Jeg synes også folk reagerer fint - er man uenig tror jeg mange bare klikker seg videre. Og det er jo helt fair. Og jeg synes det er helt greit om folk skriver at de ikke er enige i det jeg skriver. Hat og kjiphet har jeg ikke opplevd.

  SvarSlett
 9. Fint nygammelt bord og fint gammelt bord, synes stolene var fiiine og :)
  Så en kort oppsummering: Fint :)
  For tida er jeg en kvinne av få ord, kunne gitt deg mange "like" for det er så enkelt på facebook, derfor er jeg mest på facebook for tida.
  Vil ha like knapp her i bloggverden og!
  Liker rubrikkene du kan stemme på i Pia sin blogg :)
  Ser veldig kos ut hos deg, godt at ikke alt er hvitt.
  Husker en gang på fest på folkets hus der jeg vokste opp, det lå en grisefull dame inne på jentedoen og ropte:
  "det e' kvitt overalt, det e' kvitt overalt!
  Skulle tru en var på sjukehuset!"
  he he den kommentaren er stadig aktuell den, selv om jeg tenker på sykehus mer som litt gusjegrønne.....
  Ja ja ha en finfin kveld med finfin ny spisestue!

  SvarSlett
 10. Grattis med nytt bord, skjønner godt at Eple er misunnelig. Men bestefarsbordet da, så lekkert med den røffe overflaten og all historien. Skjønner godt at du har måttet tenke lenge på å bytte det ut.

  SvarSlett
 11. Gratla med nytt, fint bord! Haha, måtte le av bildearrangeringå di :-) E nok møje sånt ude og går i Blogglandia. Eg har forresten fått ein pris, Liebster Blog, og den sende eg videre te deg forde eg digge måden du skrive på. (Bare lov meg at du ikkje blir stressa av det, det e HØYST frivilligt å senda den videre!)

  SvarSlett
 12. Heisann :)
  Takk for kommentar på bloggen min :) Og ikkje minst som tillagt følgjar! Blir nok å følgje med på din humoristiske blogg òg :)
  Mvh, Kris

  SvarSlett
 13. Hehe. Du skriver så bra.
  Gratulerer med fint nytt bruktbord. Var da veldig fint det Bestefarbordet også. Forstår at det har vært tungt å kvitte seg med det.
  Btw: Vi kjøpte gammelt bord og benk i går laget av en møbelsnekker. Kjøpt på Finn. Er så happy!

  SvarSlett
 14. Kjempefint nytt gammelt spisebord du har fått dæ. Æ like!! Hvor var det når jeg trengte nytt? Vi endte med å kjøpe nytt, fordi om jeg helst ville hatt et nytt gammelt...

  Fin uke te dæ! :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!