tirsdag 29. mars 2011

på tokt med Eple og Pafrika

Pafrika holdt på å omkomme av kjedsomhet her i forrige uke. Hjemmekontoraktivitetene fremstod om mulig enda kjedeligere enn vanlig, og dessuten var en relativt krevende statistikkeksamen nyss overstått. Kvalifiserer ikke dette til litt kvalitetstid? Eg skulle tro det, tenkte Pafrika, og var ikke sen med å lokke med seg Eple ut på skulke-hjemmekontor-galeien. Det var ikke det spor vanskelig. Telefonsamtalen lød omtrent som følger:
Pafrika: hei, blir du med på Brukten i morg....
Eple: ja, ok da. Er klar kl 10.00!

Jeg har jo i flere kommentarer til skjerstad og gult hus i svingen omtrent grått blod av misunnelse for denne Brukten de til stadighet frekventerer der oppi nord, og hvor det tydeligvis er adskillig mer gull en gråstein. I sterk kontrast til de fleste bruktsjapper jeg frekventerer, dessverre. Men, haha, vi har gull i Bergen også! Eller rett utenfor, iallefall. Jeg er litt skeptisk til om jeg skal offentliggjøre denne herligheten, men lar det stå til. Bergens beste bruktsjappe ligger selvsagt ikke i Bergen, men i Knarvik, en halvtime utenfor.


Brukten vår med ukjent mann mysende mot solen. Bildet er knøttlite fordi det er tatt med telefonen.

Jeg er vilt begeistret for denne bruktsjappen, som Eple har fortalt meg om for mange år siden, men som jeg merkelig nok bare har besøkt fire ganger. Den ene gangen med godeste Namaste, som ikke var snauere enn at hun fylte den eneste handlevognen i lokalet til randen. Med litt hjelp av meg. Denne gangen mente Eple jeg skyldte henne et forsprang, jf. det fine spisebordet mitt (galskap, eg vet), og jammen klarte hun ikke å ligge et halvt hestehode foran i det vi smatt inn inngangsdøren. Dermed nådde grådige Eplefingre en snaisen lyseblå retrolampe nanosekundene før mine, og eierskapet var avgjort. Brutalt, eg vet. Resten av raidet foregikk imidlertid i svært ordnede former. Som bildene jeg smugtok viser, Brukten vår har nok til alle:


Størrelsen på bildet var litt irriterende, men her er det altså mengder av farget glass. Legg til en hel del hyllemetre telefonlinsen ikke klarte å fange inn.


Oh joy! Rad på rad med tallerkenræl, men innimellom skjulte det seg jammen meg en hel del Figgjo! Ikke knuste jeg noe heller, noe som er en bragd i seg selv når en skal lete gjennom disse stablene.


Litt av fangsten, deriblant den fine blå lampen. Sukk. Men de fine Figgjo-tallerkenene vi skimter til høyre er mine, bare mine!
My preeeecious!Jeg tror dette taler for seg selv. Et overflødighetshorn er Brukten vår, for mye av dette er virkelig overflødig i de fleste hjem. Likevel var det litt fristende med et liten keramikkhjortehode til kun kr 150,-. Men som Belkinien sier: "mamma, kommar du egentlig til å bruke det?" Lille frøken snusfornuft, men her hadde nok den mentalt formanende stemmen hennes evig rett.


En viktig, men for mitt vedkommende dessverre sørgelig forsømt, del av bruktkupping er knallharde prioriteringer før man setter kursen mot kassen. Her er Eple i sving med de beste intensjoner, og noe ble faktisk plukket ut av kurven igjen.


Denne fine muggen og skålen. Kan du tenke deg! Men retrolampen fikk ligge, ja. Hrmf.

Det ble faktisk litt kleskupping også, blant annet regnkåpe til meg og nytt regntøy til Belkinien. Eplekart skal heller ikke fryse mer i vinter, med hjemmestrikket mariusgenser.
Sånt gjør seg imidlertid ikke særlig på bilder, dessuten ble grafse i gamle ting- iveren større enn ta bilde av gamle ting - iveren. Men alle var enig om at det hadde vært en fin dag! Og nå er det bare å vente på neste Eple innlegg, som sannsynligvis vil handle om ulike bruksområder for lekre lyseblå retrolamper.

Fine dager til alle som er innom!


13 kommentarer:

 1. Ha ha ! Jeg ler for meg selv , ser dere levende for meg :) Som å se meg og Gult hus i svingen - jeg vil ha et forsprang for du har vært her mest HI HI ;) Guri anna for et sted ! Figgjo og pressglassvase , å jeg ser MASSE :)
  Takk for at du viste meg dette stedet , synn for meg at jeg bor langt unna, og lykke for deg . JEG UNNER DEG DETTE STEDET ;)

  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 2. så deilig at du endelig fikk komme til en herlig brukt:) Nå trenger du jo ikke å gråte blod mer:) Unner deg denne opplevelsen av HELE mitt hjerte:) Mye snasent fikk du jo også tak i:) Du kan jo ta nye bilder av funnene dine senere:) Vår datter har også begynt med: "Trenger du egentlig dette da, mamma?" Akkurat som sin far;)

  Keramikkhjortehodet er jo sååå styggfint, hadde glatt kjøpt det og antagelig spraylakkert det;)Neste gang du og Eple finner ei retrolampe, må det være din tur til å få kjøpe den:) Hver sin gang...som jeg sier til Janne når hun brøyter seg fram til alle godbitene;)(tuller nå altså)

  Ha en fin kveld med alle tingene dine:) Kl 20.45 skal jeg se Ein idiot på tur på NRK 2:)

  Trine:)

  SvarSlett
 3. For en deilig dag!

  Ser et du vant Namasteveske på søndag. (Og det til tross for alle vibber du sendte ut for at Eple ikke skulle vinne broderi hos meg.) Grattis! Nå står dere nesten jevnt - særlig dersom du får starte med et lite forsprang neste gang dere er på Brukten;-)

  SvarSlett
 4. Så mye fine ting, bra med gjenbruk;) Ha en finfin uke, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 5. oj oj det ble bra utbytte!
  Bra jobba! Ja, det kan være en utfordring å handle med venninner med samme smak ;)
  Jeg har bare være på et mislykket loppemarkedstunt i år, et lykketroll med lilla hår var vel bare et kupp for fireåringen..... Hvis jeg skal nærme meg en overfylt loppeskole en gang til så blir det leeeeenge etter åpningen, så får heller andre presse seg fram til godbitene, forresten så frister det mer å gå i en bruktbutikk i fred og ro.
  Lurer jo på hvordan den fine blå lampa ser ut nå ;)

  SvarSlett
 6. Grattis med flotte bruktfunn! Ler alltid så godt av innleggene dine, så jeg har en award til deg inne på bloggen min. Takk for alle latterkuler!

  Klem

  SvarSlett
 7. De har jammen funne mykje fint ja :) Kjekt når ein gjer seg nokre kupp!
  Takk for søt kommentar forresten, den vart eg veldig glad for!
  God helg til deg :)

  SvarSlett
 8. Jepp- dette var en finfin utflukt!! Jeg står helt og fast inne for kravet om forsprang- og lampen den er min, min, min. MOAHAHA :)

  Jeg synes vi gjorde gode funn, begge to. Men er kanskje tilbøyelig til å tro at du gjorde det best? Jeg sitter jo her med en koffertmappe med en omkrets på 4,7 meter... mens du har skapet fullt av Figgjo..?

  Ha finfin 1 april- og ikke la noen lure deg!!

  SvarSlett
 9. kjekt å gå på skattejakt :)
  Ha ei deilig helg
  Klem Anna Lisa

  SvarSlett
 10. Sjå der har dåkke vore tebake på fine butikken ja :o)

  Blir minna på den kvar dag, for den lampeskjermen eg fant blei tatt i bruk med ein gong og står i stua :o)

  Blei bra fangst i dag og?
  Eple seie heile 5 loppemarked??!!!
  Sattan! E nåke aent i Bergen enn her ja, men eg har funne ut at det faktisk e loppemarked her og, det e barra eg som e elendig i å få det med meg... ;o)

  Eg hadde forresten tenkt å lage kort og sånt slags som matcha veska, men dagane fyke for tida her, så eg fant ut at det var best å barra få alt avgårde :o)

  Nå vente eg i spenning på loppisinnlegg fra deg og godeste Eple.

  Dåkke 2 e de beste te å skriva her inne i Blogglandia altså, det e heilt sikkert!
  Kjekt at du e begynt å blogge litt mærr igjen :o)

  Ha ei storveis helg videre!

  SvarSlett
 11. Hei.
  Så koselig det var her. Kommer nok snart igjen.
  Håper du vil ta turen innom Skolelyst. Kanskje du kan få et tips eller to der:-)
  Ha en fortsatt fin helg.
  Hilsen Benedicte

  SvarSlett
 12. Naaaai, nå GIR jeg opp!Har akkurat skrevet et langt (og klokt?) innlegg, og så forsvinner dritten ut i løse lufta! Det er i overkant dårlig gjort, fytti katta. Det verste med å miste en kommentar sånn er frykten over at den kaaaanskje blir postet allikevel, og så sitter man og skriver en nesten lik kommentar bare med dårligere språk og vendinger den andre gangen. På dette tidspunktet i kommentaren begynner jeg å frykte at du lurer på om jeg er helt i vater. Med tanke på hvor mye energi jeg bruker på et sånn type problem mener jeg.
  Jeg velger allikevel å se positivt på ting, for eksempel på livet generelt, og går på med friskt mot.
  Aaaaanyway. Tilbake til den kommentaren som forsvant. Hva sa jeg i den, spør du. Vel.Jeg sa meg enig i Japaninnlegget ditt, det gjorde jeg. Gjorde jeg ikke? Det var i hvert fall meningen. Synes det er bra med meninger, mer av det!
  Og så skrøt jeg av bruktfunnene dine såklart. Over og ut.

  Ha en finfin mandag!

  SvarSlett
 13. Åh, nå fikk jeg lyst til å ta meg en tur til brukten jeg også. Jeg bor jo her "oppi nord" som du kaller det, men jeg tror ikke jeg har øyne for bruktleting, for jeg finner nesten aldri noe.. Enten er jeg blind, eller så har jeg en sær smak :) (Alternativt, jeg "kan" ikke brukthandling)

  Forresten, etter å ha sett på bildene dine i høyre kolonne fikk jeg sinnsykt lyst til å brodere! Tror ikke jeg har gjort det siden barneskolen. Men nå kjenner jeg broderilysten kommer stormende inn over meg. Tror jeg må ut på broderimaterielljakt :)

  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!