fredag 18. mars 2011

Engler og bloggfrie dager til Japan
I alle slags dager.
Ja, i Japan er det virkelig alle slags dager for tiden, kanskje spesielt skikkelig, skikkelig dårlige dager. Død, redsel, tap og sorg. Japanerne har nok flertallets dypeste medfølelse og respekt for det de gjennomlever nå, og det er nesten umulig for oss i trygghet å forestille oss hverdagen deres i denne tiden. Annet enn som en sann kamp for overlevelse og redning.


Alle bilder fra Google.images.


Bare for å ha det sagt, og fordi dette sannsynligvis er en helt allmenn reaksjon på det som har hendt japanerne.

Jeg har lest om denne bloggefrie dagen rundt om i blogglandia i dag.
Og jeg tenker - er jeg ond? Dum? Hjerteløs og egoistisk?
For dette skjønner jeg bare ikke. Dette stiller i klasse med Martha sine engler, minus det religiøse aspektet. Med mindre Bloggeguden kan sende noen engler til Japan den også. Men for sikkerhetsskyld vil jeg bare oppfordre om å sende penger, rett og slett. Om vi blogger eller ei, det tror jeg rett og slett ikke Japan har kapasitet til å bry seg om for tiden.

Be gjerne for Japan, send engler hvis du tror det hjelper, kanskje det er slik at alle monner drar. Men hvordan i alle dager skal en bloggfri dag kunne bidra til noe som helst positivt for Japan?

Nei, kan man tenke, det er det nok helt sikkert ingen bloggere som heller tror. På ordentlig.
Det er nok heller et oppriktig uttrykk for medfølelse. Men er det et egnet uttrykk for det?
Nei, jeg synes ikke det. Det betyr ikke at jeg ikke tror at alle som poster japanske flagg og tar bloggepause i dag, ikke genuint føler med japanerne. Igjen, kanskje det er noe jeg ikke forstår her. Symbolverdien av en bloggefri dag, for å være helt spesifikk.

Hva synes du?

9 kommentarer:

 1. Jeg er veldig enig i det du skriver!
  Men man er jo redd for å framstå som egoistisk og hjerteløs og ond. Men så tenker jeg at de som kjenner meg, og de som har fulgt med i bloggen min, har fått med seg en del om mitt globale engasjement. Så jeg føler jeg har mitt på det tørre. Og det regner jeg med at du også har.
  Det jeg kanskje reagerte mest på ved denne aksjonen, var at alt ble linket tilbake til en amerikansk nettside for bruder! Hvorfor i all verden skulle DEN nettsiden få så mye oppmerksomhet?!
  Men flott at Røde Kors, Redd Barna mm får oppmerksomhet.

  SvarSlett
 2. Jeg har blogget i dag jeg også. Verken du eller jeg eller Pia eller noen andre som ikke har holdt kjeft er onde eller dumme, vi har bare ikke valgt den aller enkleste måten å gi vår sympati.

  *tommelopp*

  SvarSlett
 3. Vi er veldig enig. All respekt til dem som har latt bloggen være stille. Men jeg valgte å skrive. Oppmerksomhet er det viktigste. En bevisstgjøring om at vi kan hjelpe. Aksjonen til dette amerikanske nettstedet er grei nok den. Den passer kanskje bare ikke til norske forhold? Sånn sett kan man si at det var et genialt markedsføringstriks fra nettstedets side. Tenk så mange ekstra klikk de har fått ifm. denne aksjonen!

  Takk for kommentar inne hos meg. Trivelig å finne bloggen din :-)

  SvarSlett
 4. Oppmerksomhet er tingen- og kanskje stillheten er en måte å gi oppmerksomhet på? Men oppmerksomhet som ikke maner til handling er lite verdt, synes jeg. Derfor er det en god ting at stillhet ikke har "overdøvet" de konkrete oppfordringene om å gi penger... Jeg synes at bloggen Sheneligans er er meget godt forbilde. Der kan man kjøpe plakat eller postkort, og alle inntekter går til å støtte Japan, via Røde kors. Fantastisk tiltak, som kom tillegg til bloggens stille dag... *Honnør*

  SvarSlett
 5. Ja her var det litt å tenke på.
  Jeg har vært delvis uten nettilgang en stund og ikke fått med meg bloggefri dag og debatten om den.
  Vi har vært uten nett og hjemme med barn med vannkopper. Så det har vært mye tv, tekst tv.....
  Stor respekt til japanerne og måten de har taklet tradgedien på.

  SvarSlett
 6. Si meg; tror du ikke på engler??!! De finnes - du vet vel det?!
  Ok. Nok tull. Jeg gikk i fella om en bloggfri dag for Japan. Og jeg tenkte også mer på det som et symbol på sympati. Kanskje litt grunt og teit.... Men jeg har gitt mitt bidrag til Røde Kors også altså! OG leger uten grenser.
  Og det var faktisk deilig med en bloggfri dag.... som jeg jo kan velge å ta meg akkurat når jeg vil. Det er ikke det. Men et føltes liksom litt ok med "en fridag for en sak". Og ja, ok for MEG.... det hjelper jo ikke stort for de stakkars menneskene i Japan.

  SvarSlett
 7. Enig med deg og de andre her eg.
  Eg posta ikkje innlegg den dagen. Hadde vel ikkje behov for å provosera nåken med det, men følte heller ikkje nåke veldig behov for å poste det japanske flagget.

  Det e nå såååå masse aent vondt i verden utenom og detta e ein plass kor me koble ut litt av det meine nå eg. Sku me skreve om alt det vonde som skjer, så blir det ein aen type blogg.

  Anyways; håpe det står bra te i det Pafrikaske hjem og at våren snart e her på skikkelig :o)

  SvarSlett
 8. Jeg er jo totalt enig med deg, men det visste du sikkert siden jeg fant bloggen din gjennom kommentaren din på innlegget mitt :)

  Forresten en artig blogg, og du lager mye fint! Jeg skal nesten definitivt herme etter deg når det gjelder de giga heklefirkantene dine. det er jo rett og slett genialt! Jeg har dritlyst på et heklateppe, men vissheten om at jeg må hekle en sånn ca 90 lapper har helt tatt fra meg motet. Men de gigalappene trenger man jo ikke så mange av, hurra!

  Ha en fortsatt fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 9. Hei.

  Skjønner at du stusser, men jeg syns dette var en ok måte å gi saken oppmerksomhet på. På fredager har jeg mange lesere som vil lese Shabby Fredag, og de fikk nå et viktig budskap i stedet. Med en link til Røde Kors sin giverside. Kan hende det ikke hjelper i den store sammenhengen, men kanskje i det små? Og jo flere som gjør det, jo større oppmerksomhet skaper slike aksjoner.

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!