torsdag 14. april 2011

Påskeplaner

Påsken nærmer seg med stormskritt, og Pafrika ser ut på regnet.
Prøver å skrape sammen litt påskemotivasjon.
Det blir kjempegøy! Skiturer, appelsin og kvikklunsj. Eller regn og atter regn, avbrutt av perioder med tung tåke. Iallefall der meg og Belkinien har tenkt oss, nemlig til tjukkeste Sunnfjord. Vi skal på Landet, mens heldige Mr Pafrika får være hjemme og male gulvene. Værmeldingene tatt i betraktning, er det faktisk litt uklart hvem av oss som er den heldigste.

Men, som den positive gladjenten jeg er, velger jeg å fokusere på mulighetene. Masse deilig påskekrim, for anledningen nydelig dandert i siste veskekreasjon fra Namaste, tilfeldig plassert ved nyinnkjøpte gule ranukler. Blomstene tar jeg vel kanskje ikke med meg, men dog.


Detta blir bra!


Andre kjekke ting å gjøre på Landet, er å ha fint vær. Da kan tilværelsen fort se slik ut:

En lykkelig Pafrika jubler over sjeldent godvær på Landet.


Atter kjekke på Landet - aktiviteter er skattejakt. Land-loftet for eksempel, det skjuler både gull og gråstein:

Gull PÅ gråstein, haha! Dette er fra siste skattejakt på Landet, helt sant!


På loftet er det alltid gøy å snoke, og selv om jeg saumfarer det ved hvert Landet-besøk, er det alltid noe nytt å finne. Og kanskje gi en omgang med spraymaling. Gjerne ta med hjem. Til Mr Pafrikas store glede.

Fin gammel barneseng, og intet mindre enn gullbrokade-gardiner!


Landlivets gleder. Akkurat slik var det å besøke bestemor som liten! Bortsett fra solen. Og kaninene. Og sommerfuglen, og prestekragene.


Sukk! Man kan få nostalgikick av mindre. Nå gleder jeg meg litt til jul igjen.Enda mer gull på gråstein. Moahahaha!


Det skal ikke mangle på redskaper hvis jeg får et lite hekle- eller broderingskick heller. Bestemor sitt syskrin inneholder både heklenåler og broderisaks, og en boks med hittil hemmelig innhold. Siden den har vist seg umulig å åpne, velger jeg inntil videre å stole på at den kun inneholder knappenåler. Legger man imidlertidig listen lavt nok, kan boksens innhold lett kalles et påskemysterium.

Jepp, nå gleder jeg meg til påskeferie! Innimellom skattejaktingen regner jeg med det blir en hel del Monopol (Belkinien insisterer), langsoving om morgenene, og masse, masse sjokolade. Kanskje et arrangert besøk av Påskeharen. Mer kan man egentlig ikke kreve av en påske! Og da gjenstår bare å ønske

god påske til dere som er innom!

11 kommentarer:

 1. Blir ikke dette en drømmepåske, så vet ikke jeg:-) Her er det bare til å ta med mange uferdige strikke/ heklearbeider, for her er det jo faktisk en mulighet til å få fullført Ufo´ene:-)

  Kult at du har lagt ut bilde av deg selv, snuppa!

  Tusen takk for i går! Grådig koselig!

  Ønsker deg en riktig god påske! Kos deg:-)

  Klem

  SvarSlett
 2. Ja, setter dere i gang med monopol, går jo dagene...Ha ei flott påske!

  SvarSlett
 3. Påskemysterium kan me lika :o)

  Hørres nå ut som ein drømmepåskeplan detta ;o)
  Blir spennande om me får sjå mærr gull på gråstein og. Den var god :o)

  Så kjekt å sjå bilde av deg og da. Dåkke får nok tida te å gå med innepåske og dåkke tenke eg. Har definitivt mærr tru på dåkkas plan enn Mr. Pafrika sin...

  Skikkelig god påske te dåkke alle jaffal :o)

  SvarSlett
 4. Å, det kommer garantert til å bli en fantastisk påske - i alle fall dersom det blir masse skattejakt, Monopol og KvikkLunsj! FOR er vakkert hus, stappfullt av mye spennende. Gullbrokadegardiner, for eksempel! DET er jo noe jeg absolutt burde hatt selv, kjenner jeg nå. Vidunderlige!

  Kos dere masse - og så venter det jo nymalte gulv på dere når dere vender hjem igjen, og det høres jo også ganske deilig ut!

  Påskelektyren tar seg for øvrig svært godt ut i den nye vesken din;-))

  SvarSlett
 5. Dette sa deilig ut! Tenk a komme hjem til nymalte gulv! Tror ikke dere trenger oppfordring til a kose dere!

  god tur og god paske.
  klem mette

  SvarSlett
 6. Jeg fikk veldig lyst å dra på en "på-Landet-skattejakt" nå. Spesielt hvis jeg også blir gitt anledning til å dandere gull på gråstein- for det er den hittil beste arrangeringen jeg har sett!! Evah!! (Jepp, jeg har urbane påskeplaner..)

  Jeg tror på sol og gode tider- og at Belkini får se sin mor juble foran huset på denne turen også. Og så regner jeg med at Belkini tar seg av vinne-monopol-jublingen...

  Kos dere masse!!! :)

  SvarSlett
 7. Sol og gode tider , samt et påske mysterium- hvad mere kan man ønske sig ??? Ja , jeg spørger bare. Kos til dig og family :-)

  Klemmer fra Påskeharen

  SvarSlett
 8. Heien, er innom for å ønske deg en innmari god påske med gul sol og annet påskegøy.

  Hilsen den rampete lillesøsteren til den ordentlige påske haren som ingen noen gang har sett, men som helt sikkert lever et flott liv resten av året, utenom påske, da har han mer å gjøre en selveste nissen, har har selvsagt ikke noen hjelpere heller denne påskeharen, bortsett fra meg, altså den litt rampete lillesøsteren som ikke gidd hjelpe til med en dritt, når det gjelder utkjøring av påskegodter til små unger.. nei, fy, nå skal den slemme lillesøsteren til påskeharen lalle, ingen tvil om at det er litt vel seint for henne å være opp nå, natta og ha en gul/kul påske..

  SvarSlett
 9. God påske til deg og Belkinien, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 10. Jeg har trua på påska di, særlig med skattejakt og monopol inkludert, det må jo bare bli kos:-)
  Ha ei riktig god ei!
  Klem, Elin

  SvarSlett
 11. Spel i påska er no ein sikker vinnar! Regn her og! Driv og pakkar til hytta, trur spel og regnkle er eit must..
  God påske til deg♥

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!