torsdag 20. januar 2011

Strikk deg en klut!

Atter en mandag har kommet og gått siden sist, og la meg med en gang forsikre om at det ikke har vært konstant syting og klaging fra Pafrika siden sist. Mr Pafrika vil kanskje si seg uenig i dette, men han har jo ingen blogg å uttrykke seg på, har han?
Neeeida. Det har vært lyspunkter, det skal sies. Meg og sofaen har hatt mye deilig kvalitetstid sammen. Faktisk har vi hatt det så fint at det resulterte i en strikket klut.
En strikket klut!
Ikke hvilken som helst strikket klut heller, men en kjøkkenklut. Ja, faktisk! Jeg kjenner ingen (ok, bortsett fra Eplesøsteren som gav meg oppskriften) i min nære eller fjerne omgangskrets som kan skilte med egenstrikket kjøkkenklut. Jeg mener dette putter meg i et helt spesielt håndarbeidssegment, omtrent oppe med de som vever tøybleier til de (stakkars) ungene sine. Om det er et segment jeg trives i er en helt annen sak, men det er nå kjekt å stikke innom og kjenne på følelsen.Selveste Kjøkkenkluten
Kjøkkenkluten i solskinnClose-up, Kjøkkenkluten


Jeg vet ikke helt hvorfor denne strikketrangen meldte seg så brått, men jeg tror det har noe å gjøre med at jeg har så uendelig mange halvferdige prosjekter. Jeg har heklet flere lapper til knøtteteppet i forrige innlegg, kun for å oppnå gleden av å ha et enda større halvferdig prosjekt. Men i sannhetens navn, jeg har festet en enorm mengde tråder, og skal aldri hekle lapper i mer enn to farger igjen, noensinne. Det er likevel ikke til å komme unna at det kjedeligste gjenstår, nemlig monteringen. Sy eller hekle sammen? Eller ligger de egentlig godt der de ligger, i håndarbeidskurven? Kanskje jeg kan laminere dem, da sitter jeg igjen med ikke mindre enn tretti snaisne glassunderlag. Hm, mulighetene synes uendelige her fra sofakroken.
Nuja, jeg vil nå likevel oppfordre alle som er lei halvferdige prosjekter, og samtidig kjenner på behovet for en strikket kjøkkenklut, til å ta strikkepinnene fatt. Det er deilig med noe som kan påbegynnes og avsluttet en og samme ettermiddag, særlig for oss med ferdigstillelsesaversjon. Eller som bare er late, for å si det som det er.

Nok om det. Jeg avslutter i dag med et fint bilde, som minner meg om høstens solfylte dager i Florida. Noen ting er bare så stygge at de blir fine. Denne rosa krabaten er en av dem.

Snart er det helg, og det ryktes at den skal bli våt og vindfull!
En ypperlig anledning til å holde seg heme på sofaen og strikke seg en klut.

17 kommentarer:

 1. Haha, klut i solskinn - berre lekkert! Jeg er helt enig meg deg, mye bedre med prosjekter som er overkommelige. Jeg har akkurat strikket en selv, og nå når jeg ser din så skjønner jeg at jeg kanskje skulle strikket med dobbelt garn...den ble så tynn og rar liksom.
  Det var da forresten en glitrende ide med laminering av bestemorsruter - tenk så produktivt DET virker da - 30 glassunderlag!

  Nå skal jeg begynne på en ny klut, med dobbelt garn.

  SvarSlett
 2. Nå skjønner jeg jo hvorfor du ikke har blogget på en stund - krever masse konsentrasjon å skape en slik klut skulle jeg tro :)

  Syns det er imponerende at du har så mange halvferdige prosjekter, da er du jo halvveis! Mine prosjekt slutter som regel rett etter at jeg har tenkt tanken på å begynne. Som feks strikkeprosjektet mitt...

  Syns du er flink, jeg :)

  Laminering høres forresten ut som en genial ide'. Tenk så mange julegaver du kan få ut av lappeteppet ditt da!

  klemklem :)

  SvarSlett
 3. Det var jammen meg ein imponerande klut, det e heilt sikkert! De e best dei prosjektene som blir raskt ferdig ja ;o)

  Eg foreslår at du syr puter av dei hekla lappene dine eg. Det hadde sikkert blitt fint og hvilken tilfredsstillelse med ferdigstillelse! :o)

  Blir så glad kvar gong det e liv her inne hos deg snuppa. Håpe det går bra med studiene, og husk; snart e det vår! Tralala...

  SvarSlett
 4. Heisann ;) Nydelig farge på den kluten der du . Har hørt at de klutene som er strikket er bedre enn heklaklutene ;)Kos deg med strikkinga du :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. ....men det var jo en særdeles flott klut, da. ☺

  SvarSlett
 6. Jammen sant det! "Fugger`n" var styggpen :) Kluten...den var bare pen.

  mvh Heidi

  SvarSlett
 7. En kjøkkenklut er mere enn hva jeg kan skryte av... synes du skal være stolt jeg :) Lykke til med neste prosjekt ;) Klem

  SvarSlett
 8. Hurra for små prosjekter! Deilig med alt man ser en ende på før en har begynt:-) Det blei en flottesen klut, da!
  Og takk for koselig kommentar. Kjekt at du vil følge meg:-)

  SvarSlett
 9. ;-))) Ja, den kluten skal du bruke for det den er verdt ;-)) Jeg kjenner faktisk ingen som har strikket en klut, så bare bruk meg som referanse.

  Uansett, for en utrolig herlig blogg du har. Sitter og humrer og koser meg ;-)

  Carina

  SvarSlett
 10. Haha! Fantastisk, fineste kluten jeg har sett!

  SvarSlett
 11. Så kjekt med noe som kan glede deg hver gang du tar oppvasken eller tørker smuler. Noe jeg synes er av de kjedelige nødvendigheter. Men med en slik klut blir det vel en oppgave fylt av glede. En glede over å ha gjennomført et prosjekt som kan gjøre oppvasken mer lystig.

  Fin og sikkert god klut!
  Jeg er imponert jeg - har selv aldri strikka en klut.

  SvarSlett
 12. Ha, ha, herlige klutbilder! Klart du trår inn i en egen håndarbeidsliga nå - for ikke å snakke om når du endelig er ferdig med hekleteppet ditt. Da er du en ekte håndarbeidsbloggedronning:-) Kluten var forresten skikkelig fin!
  Ønsker deg en riktig god helg, snuppeline!

  Klem

  SvarSlett
 13. Jo jo, en hjemmestrikket klut - det er rimelig 'tøybleiete' ja.Før ville jeg sagt at du var en sånn 'hjemmestrikket' dame, for det var sånn jeg beskrev sånne håndarbeidsdamer da jeg var ung og snasen og løp rundt i Oslo på høyhælte støvletter.Nå sitter jeg hjemme med fleecejakke og raggsokker og hekler foran teven og sukker over de lettkledde damene på MTV.Et mye mer bekvemt liv spør du meg.Ikke bare det, men jeg har planer om å hekle kjøkkenkluter i mange fine farger også.Men vi abbonerer fremdeles på aviser da.Så ikke hjernen forvitrer, selv om rumpa aldri kommer inn i de trange olabuksene anno 2000 igjen.
  Finfin dag til deg og kluten:)
  (Nå er januar snart slutt, whopwiiii!)

  SvarSlett
 14. Den kluten tok seg jammen bra ut i sola! Herlige farger;-))

  Jeg må få tipse deg om at et Griffingskjerf (eller Smygard, for den saks skyld) også er et ganske takknemlig prosjekt som lar seg kombinere både med litt sosiale sammenhenger og det late sofaliv.

  SvarSlett
 15. Ligge ein award te deg inne hos meg snuppa :o)

  Håpe alt står bra te i heimen. Gi ein knuseklem te Belkinien og for meg.

  SvarSlett
 16. Å joooda! Du kjenner en blogger som bruker hjemmestrikkede kluter ihvertfall; moi! ;)
  Fine kluten sin, og røffe bildet sitt. :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!