mandag 31. januar 2011

Avansert latskap og 4 x 4

På tide med en liten oppdatering igjen tenker jeg, på dette ufattelig spennende og interessante januarlivet jeg lever for tiden. Men bare en dag igjen nå, så skriver vi februar, og da er det så og si vår. Jo, det er det.
Januar virker å være en tid Pafrika er glad i å klage. Slik har det sikkert alltid vært, men det kom på en måte ikke så tydelig til uttrykk før jeg begynte med blogging. I dag skal jeg imidlertid ikke klage noe særlig, faktisk så er jeg relativt fornøyd. Glad for å ha fått opp til flere awarder, og for mitt nye, lure hekleprosjekt. Jeg noterer meg imidlertidig at både awardene og til og med noen nye følgere har dukket opp i løpet av et tidsrom jeg har vært usedvanlig slapp på bloggefronten. Faktisk nesten fraværende. Hm... lav innleggsfrekvens blitt min mest tiltalende egenskap, tro? Da skal jammen bloggingen gå som en lek fremover!

Nuvel, nå må vi være effektive her, skal vi rekke over både hekling og awarder. Vi starter med lurt hekleprosjekt, som går som følger: kjøp tykt garn, tykk heklenål - and let the fun begin!
Her er min siste bestemorsrute, heklet etter nevnte fremgangsmåte:Den ser kanskje relativt normal ut i størrelse?Å neida - bare se her!Denne går det ikke mindre enn fire vanlige små heklelapper på, heklet med normalt ullgarn og nål nr 3.5.Ahh, hvilke muligheter for effektivitet som nå med ett åpenbarer seg! Seks til åtte lapper, så har jeg et fint lite pledd til å ha over knærne, for eksempel. Bruksområde er imidlertid helt uvesentlig, det sentrale er hvor stort omfang man kan få for minst mulig hekling. Kvantitet foran kvalitet, rettt og slett. De er kjappe å hekle også. Et lite minus er at du ikke får mer enn to lapper pr nøste, men det velger jeg å se som totalt underordnet.

Hva, det forrige hekleprosjektet mitt? Nei, det er fortsatt ikke montert. Men en dag, når jeg blir lei av å finne smarte og potensielt arbeidsbesparende snarveier, og innse at noen ting må bare gjøres, tungvint, kjedelig og på gamlemåten, så kanskje.

Da forlater vi hekling som tema for en stakket stund, og går over til noe som er hakket gøyere, nemlig awarder. Blir grådig glad for sånt, takk skal dere jammen meg ha! Jeg har hanket inn i fleng denne gangen, både fra Eple, Kreativ ♥ Impulsiv og From Not to Hot, kule og fine bloggene! Jeg må jo spre godakene, så i dag blir det Eple sin ufordring som besvares og sendes videre. Den går som følger:

4 tv-program jeg ser på:
Jeg har gjort det slutt med Lorelai og Gilmore Girls, dessverre, så nå ser jeg kun serier på dvd. Men konseptet er mye det samme, deilig koping foran skjerm.
1. Dexter. Elsker, elsker, elsker Dexter, og er halvveis i 5 sesong. IKKE SI NOE OM NOENTING, dere som eventuelt er kommet lenger!

2. Weeds. Grådig gøy serie om forstadsmor med diverse familie som ser seg nødt til å produsere og selge ulike cannabisprodukter etter hvert som livet tar uventede vendinger. Litt som frustrerte fruer gone bad, bortsett fra gøy, smart og vittig.
2. Downtown Abbey - jeg eeeelsker engelsk konstymedrama også, helt på linje med kjekke seriemordere. Dessverre er siste episode for denne gang gått, men den var så bra at må være med.
4. I likhet med Eple ser jeg også på Breaking Bad, men er ikke mer enn lunken, tror jeg. På den andre siden trenger jeg ofte mer enn en sesong på å komme inn i serier, og her har jeg bare sett første. Her produseres det meth-amfetamin, ikke cannabis. Greit å variere litt, synes jeg.

4 ting jeg har gjort i dag:

1. Vel, idag begynte jo egentlig kl 00.00 i natt, så da regner jeg med det å tørke opp etter syk hund, kombinert med forgjeves tilbakeholdning av brekninger. Herlig start på dagen.
2. Holdt en presentasjon in english om fortreffeligheten av frukt og grønnsaker for å bekjempe overvekt. Nei, det er nok ingen som tror jeg er født og oppvokst i england etter den seansen.
3. Spilt angry birds på iPhonen mens resten av kullet holdt sine presentasjoner. Det e grådig gøy. Iallefall i presentasjonssammenheng.
4. Scootet til og fra fakultetet på den mørbankede Vespaen min, og prist meg lykkelig over frostens fravær og at jeg dermed slipper å ta bussen. Hvilket jeg hater.

4 ting på min ønskeliste:
Som Eple kjører jeg egosentrisk her. Det er dessuten åpenbart at fred på jord og slutt på rasisme osv er sånt alle siviliserte mennesker ønsker seg.
1.Å være ryddig. Det hadde vært noe, det. Jeg slenger på mer selvdisiplin, for det er jo litt i samme gate.
2. Litt mer energi og tiltakslyst, takk.
3. Fri tilgang på håndverkere som jeg kan dirigere rundt for å gjøre ferdig alle halvferdige og påtenkte prosjekter. Uten kostnader, selvsagt.
4. En lang reise rundt i verden, til steder med sol og varme. Bare oss Pafrikaer og Belkinien. Det hadde vært noe, det også.

4 ting jeg liker dårlig:
Kjører de nære ting her også, jeg.
1. Stå tidlig opp om morgenen. Jeg vet jo at det blir bedre, så hvorfor glemmer jeg det til neste morgen igjen??
2. Faste tidspunkt for faste avtaler. Før red jeg hver onsdag kveld. Det var kjempegøy når jeg var i gang, men jeg begynte å få skulkeplaner allerede mandagen. Nei, jeg vil være en fri sjel, fri til å ligge i sofaen med bok, te og sjokolade. Særlig onsdagskveldene.
3.Gruppearbeid. Jeg mangler ord. Ikke på grunn av folkene, men hele konseptet, iallefall i studiesamenheng.
4. Syke dyr. J.f tidligere punkt.

Jepp, der har du meg. Deler av meg, iallefall. Flere jeg kunne tenke meg å vite litt mer om, og som derfor får utfordringen etter meg, er som følger:

1. Rockefår
2. Hegemoni
3. From Not to Hot
4. Tevangas Telselskap


Kom igjææen, jentar, ta 'an!

24 kommentarer:

 1. Jippi! Hekling med tjukt garn og nål e tingen :o)
  Ei venninne av meg gjørr det samme men med dobbel tråd, ikkje for å sette nye griler i hodet på deg altså ;o) De blir gedigne og tjukke. Har lyst te det eg og, men så e det så maaaase eg har lyst te...

  Så kjekt å veta litt mærr om deg og da snuppa.
  Og me vil ha mærr innlegg altså, så her har du kalkulert litt feil ;o)
  Blir rett og slett glad kvar gong eg ser at det e kommt et nytt innlegg fra deg eg, og det e eg definitivt ikkje aleina om.

  SvarSlett
 2. Genialt å hekle stort og fort!! Dette liker jeg!

  Ellers artig å se at smart jente som deg kan trekke så ville konklusjoner.. Blogge mindre, du liksom! Som om det skulle glede noen... Vi drar deg jo "kicking and screaming" tilbake til oss med å pøse på med spørsmål som krever raske svar. Og awarder er aldri noe å spøke med -Det er blodig seriøst!!

  Og er veldig fornøyd med de bloggene du sendte utfordringen viderer til- de er flotte blogger som jeg gjerne vil vite mer om! :-)

  Håper på treff i virkeligheten snart. Gi lyd når du har åpning mellom studier, size-me-up heklingen, dvd´er og hverdagsliv!!! :-D

  SvarSlett
 3. Genialt Pafrika, genialt. Så tilfredsstillende å se at det vokser. Dette er veien å gå. Begynner derimot å lure på jeg er riktig vel bevart med kjempeprosjektet mitt. Riktignok er garnet sånn halvtjukt, men jeg skal alltid overdrive sånn med størrelsen...

  Tusen takk for award, veldig hyggelig. Jeg tar den så fort jeg har tid. Skal bare smelle ferdig teppet mitt i kveld.

  SvarSlett
 4. Sa du Cola? Jeg har "blekka" nedpå en boks nå mens jeg var på en liten runde her. Jeg hadde til og med planlagt det før jeg leste kommentaren din, så jeg kan ikke skylde på deg heller.... Sjøldisiplin, kom treng deg på, her skal du motstand finne (fritt videreutviklet etter farmors "mantra"; "Arbeidslyst, kom treng deg på....)

  Veit ikke om jeg skal takke for utfordringen, eller syte og klage over å måtte brette ut mine innerste tanker..... Ok, jeg velger å ta det som en utfordring og hvis jeg skal være veldig positiv så kan jeg jo tru at du gjerne vil bli litt mer kjent;-)

  Ok, du får følge med de neste dagene... "Jeg saler, og rir ikke samme dagen" om dagen.

  Og ja, smarte ruter, skulle nesten tru du hadde litt testosteron i kroppen. Noen mener jo at verden ikke hadde kommet videre var det ikke for menns latskap, eller var det ønske om effektivitet... Det er sikkert en mann som har funnet opp oppvaskmaskin og andre hjelpemidler i huset (til glede for oss andre late damer med et visst ansvar for hus og hjem).

  Jeg er uansett imponert over at du hekler ivei, smått eller stort!

  SvarSlett
 5. Hehe! Flirer av både heklinga og 4x4. Artig å lese :)

  SvarSlett
 6. Ho-ho-ho:D Smarta! Det er sånn det skal gjøres ja:)

  SvarSlett
 7. Godt for deg at du er mer fornøyd med tilværelsen nå som vi nærmer oss februar (les vår), selv om jeg må innrømme at jeg har kost meg kostelig med klagingen:) Lekker lapp, forresten!

  SvarSlett
 8. Nå må du slutte å tulle. MER blogging, ikke mindre. Jeg blir ihvertfall hoppende glad når det er aktivitet på Pafrika-fronten!

  Utfordring?? Til lille meg? Jeg står på barrikadene og tar alt på strak arm! Give it to me!! (Må bare skynde meg å finne noen nye favoritt-TV-serier først... Hvis ikke kan dette bli hutrende flaut.)

  SvarSlett
 9. Assa, hei igjen. Midt inne i den franske revolusjon glemte jeg jo helt å berømme supersize-heklingen din. Så genialt! Veien å gå! Kanskje man på denne måten faktisk kan få ferdig et sengeteppe i løpet av dette ene livet??

  SvarSlett
 10. Det er jo helt genialt! At ikke jeg har tenkt på det selv! (Sparker herved meg selv hardt i rumpa.) Det hadde nok blitt andre boller om babyteppet jeg hekler på heklenål 1 et-eller-annet hadde blitt byttet ut med en av litt kraftigere kaliber, ja...

  Og plutselig åpner det seg nye muligheter! Hva skal du så lage av alle disse heklerutene som spruter ut av hendene dine nå? Tør jeg foreslå et vintertrekk til Vespaen som ble nevnt over?

  Tusen hjertelig takk for award! Det er alltid gøy;-) Får nesten litt prestasjonsangst, men jeg skal da se om jeg ikke kan få svart på spørsmålene etter hvert;-))

  Og tenk, nå er januar slutt - og snart er det vår i sikte!

  SvarSlett
 11. Jeg tror ikke mine egne øyne, har du DUMPA Loreleiene?Hva i svarteste huleste heiteste, har du gått fra vettet kvinne?Man dumper bare ikke Gilmore Girls altså, det skal jeg ha meg frabedt.Jeg stryker dette fra minnet og gir deg en ny sjangse.Plaster på såret er dog at du liker Downton Abbey, som faktisk dumpet ned i postkassa mi fra Play.com i DAG.Jeg har ikke fått sett alle episodene på Nerken, men nå skal det bli kostymedrama for alle penga!Var litt skuffa over at det bare var syv episoder, får endelig håpe det er ny sesong i kjømda.
  I skrivende stund er vi kvitt hele januarherket, nå skal det bli bedre serru.Jeg har funnet ut at jeg faktisk trenger en hel måned på å venne meg til det nye året, og at humøret letter betraktelig i februar.Here's to lysere dager og vår vår vår!
  Gu'kvell herfra!

  SvarSlett
 12. He he he, det er godt å høre at du er på den rette sti igjen.Jeg skulle jo egentlig bare holde kjeft, siden det faktisk er flere måneder siden jeg selv datet G-girlsa.Jeg har lagt lunsjen min til MASH i det siste, humre humre.
  Håper leselysten er på topp i dag, hvis ikke kan du jo alltids pælme noen sinnafugler på griser.
  Tack och adjö:)

  SvarSlett
 13. Nå blei eg litt nysgjerrig på om du har fått klarhet i om du besitte et ryddegen...

  Sånne gener ligge forhåpentligvis latent hos meg, og eg vente i spenning på at de ska slå ut i full blomst ;o)

  SvarSlett
 14. I love Dexter Morgan :-)))))))))

  SvarSlett
 15. langt og innholdsrikt innlegg! Vi har ikke sett så mye serier ennå..... men er igang. Mad Men 1-3: check. Et bare såvidt igang med sesong 2 av dexter. Men digger`n!
  Og det er rart med faste avtaler til fast tid: I hate it! begynner som deg, å planlegge skulkinga allerede i god tid..... Derfor har jeg ikke faste treningsdager feks. bestemmer meg fra 1 dag til neste. Blir ofte samme dagen i uka. Men jeg tror jeg er smart som gjør det sånn. And whatever works...

  SvarSlett
 16. Hei :)
  Jeg likte bloggen din veldig godt, jeg legger meg som følger. Ha ein fin helg.
  Mvh Merete.

  SvarSlett
 17. Hei,

  nå har du jaggu fått en award hos meg og!

  klem :)

  SvarSlett
 18. Nå skal jeg teste ut den derre link within-greien du prøvde å lære meg. Jepp- vi får se hvordan det går..

  SvarSlett
 19. Heisann.

  Snart slutt på februar også no, hold deg fast, våren lusker rundt hjørnet, eller var det reven over isen, som ALDRI har tenkt å forlate denne byen.. Isen altså, reven kan bare bli for min del, den er jo bare søt..
  Jeg ser at Weeds er en favoritt, og det er den uten tvil her i gården også. Har sett 3 sesonger siden julen tok slutt. Det blir mindre blogging av sånt, sitter å koper på den ene dvden en etter den andre. Skal på biblioteket i dag og hente sesong 4 av Weeds og ... (yes) 1 sesong av Dexter, jeg gleder meg. Det geniale med å låne de på biblioteket er at de MÅ leveres etter en uke, hi hi, og da Må vi jo se de da..Hver kveld.. :O)
  Digger hekleprosjektet ditt, helt i min "tråd".

  Ha en super dvd kveld. :O)
  Klem Linda.

  SvarSlett
 20. Takk for fin kommmentar på bloggen min!

  God helg!! ;)

  Inghild

  SvarSlett
 21. Finnes ikkje nåke bedre enn STORE bestemorsruter!
  Strikka et halvt teppe og brukte nesten 3 år på det, altså et av mine kjedeligaste prosjekter. Rekte opp teppe, brukte det i bestemorsrutene og kom nok lika langt på 6 timar, som på 3 år.
  Me like :)

  SvarSlett
 22. Psst, det ligger en award til til deg inne hos meg. Nei, du er ikke overaktiv på bloggfronten om dagen, men når det først skjer så skriver du jo så herlig!! Skjønner deg godt jeg, vinteren er ikke stas!

  Det er selvfølgelig helt valgfritt om du vil plukke med deg award'en.
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 23. Ser av kommentaren din hos Magnhild at du er i like godt humør som meg for tiden.....godt vi er flere!

  SvarSlett
 24. Tror neppe du får flere følgere fordi du blogger sjelden, men fordi det er kvalitet over det du blogger om. Så det så. ;P

  Fine hekleriene sine! Er jo litt misunnelig fordi behersker egenskapen jeg da, men en dag faller det vel for meg også. Montering er et djevelskap vet jeg, for jeg strikker en hel masse, og må fester tråder og montere i en røsk i etterkant. det er forrresten lov å være januarsyk. Ikke så rart når det er mørkt og kaldt. :)

  Bra tatt utfordring! Digger å bli mer kjent gjennom disse. :)

  Hei og hopp fra Huldra. :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!