fredag 7. januar 2011

Godt nyttår

...og vel så det. Pafrika tok seg visst en lang bloggepause. Det er nesten så jeg vurderte om jeg skulle lage et innlegg om at jeg har tatt meg en bloggepause, men da har jeg jo ikke pause lenger. Dessuten høres det så alvorlig ut, nesten som stakkars Voe, som ikke orket mer drittslenging. Det har jo jeg heldigvis vært forskånet fra. Mulige forklaringer er at jeg;
A: ikke skriver om sminke eller mote,
B: sannsynligvis ikke har så mange hormonelle tenåringslesere, samt
C: opererer i et relativt vennligere område av Blogglandia.

Det lille jeg vet om Voe er fra media de siste dagene, samt hint fra Belkinien om hun ikke kan legge ut litt sminkevideoer og sånt, som Voe gjør. Nei, vennen min.
Jeg lurer litt på hva Voe egentlig får så mye pes for, hvis det altså er slik at hun gjør det. Hun er 15, opptatt av klær og sminke. Ingen avviker i sitt segment akkurat, men hun har jammen klart å stable på beina en imponerende mediagreie med bloggen sin. Det er besynderlig at hun skal taes for å være lett og intetsigende fordi hun skriver om fjortishverdagen sin, istedenfor å fokusere på det hun faktisk har klart å få ut av fjortishverdagen sin. Fjortiser finnes overalt, til enhver tid. Heldigvis er det ikke en evigvarende tilstand, og fjortiserfaringene tar man med seg resten av livet. Det vet alle som innrømmer å selv ha vært fjortis en gang. Voe har klart å få mange muligheter ut av fjortistilværelsen sin, uten at det ser ut som hun har solgt sjelen sin av den grunn. Det synes jeg hun skal krediteres for, isteden for å kritiseres som et dårlig fjolleforbilde. Derfor kliner jeg til med min egen rosablogg i dag.


Nuvel. Når verdensproblemene nå er behørig problematisert og diskutert, er det på tide å ta fatt i ting som virkelig betyr noe her i verden. Sinkhus.

Det er Eple som har fått meg på sinkhuskjøret. Dette lille huset fikk jeg nemlig til jul, og nå er det gjort. Der står det og lyser så fint for seg selv, og oss som er til stede, hver enda kveld. Ikke er det spesielt julete heller, og siden jeg er fint ferdig med hele julen, passer det bra. Jeg ser gaven som en mulig takk for sist etter at jeg fikk henne på kremortartarikjøret. Nå kan vi sitte her, med hvert vårt kjør. Jeg vil iallefall ha mer sink. Kremortartari er igrunnen veldig 2010, Eple.


Siden jeg har vært en skammelig slapp blogger den siste tiden, prøver jeg meg igjen på det lure trikset å avslutte med et spørsmål. Eller to.


Hva synes du om Voe? Egentlig?
Hva synes du om sinkhus? Egentlig?


Nå er det søren meg helg også. Gode greier!

18 kommentarer:

 1. velkommen tilbake fra en laaang pause, Pafrika:) Håper du har kost deg og hvilt godt:)
  Hva jeg synes om Voe? Egentlig bare det at hun har vært flink til å komme med tips og råd til vår fjortis:) Hun har jo også tjent en del penger og har ikke gitt seg ut for å være noe annet enn det hun er...nemlig, fjortis:)
  Zinkhus kan jeg vel egentlig ikke tenke meg selv, men ser jo det blir fiin og lun stemning med tente lys inni:) Mulig jeg skifter mening og blir "størst" i zinkhus, altså:) Tar litt tid her i huset, serru:)

  Hils Belkinien din fra meg da:)
  Med ønske om ei svingandes helg fra Trine:) Klem:)

  SvarSlett
 2. GODT NYTT ÅR forresten:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 3. He he, der var du og, ja!
  Tror nok alle dine tre forklaringer på hvorfor vi unngår drittslenging er riktige.
  Og så får jeg svare på spørsmåla dine:
  Voe: har ikke lest noe særlig i bloggen hennes, men kan skjønne at hun har blitt populær blant veldig mange tenåringsjenter. Hun er pen, søt, sporty, virker snill og hyggelig. Så det er nok trist for mange at hun gir seg.
  Sinkhus? He he, jeg elsker jo å skrive om sinkhus - synes nok de har blitt "hypa" (?) vel mye opp rundt om i blogger - er liksom ikke måte på hvor koselig det er med sinkhus. Men er ikke verre enn at jeg har tre stykker sjøl...

  SvarSlett
 4. Aldri lest Voes blogg og har reflektert lite/ingenting rundt zinkhus, men ville bare si hei, og godt nytt år.
  Jeg er en langt "slappere" blogger enn deg, men det er jo også litt fordi ikke noe er sydd - aktiviteten er generelt litt laber om dagen. Lang ferie fra alt av maskiner...

  SvarSlett
 5. Hehe Pafrika, så du hadde lest deg gjennom Mag's fredagsunderholdning du også. Det er lov å le når man sitter i glasshus, det er nå min oppfatning da :)

  Er egentlig innom for å ønske godt nytt år, for jeg vet ingenting om bloggen til Voe (heldigvis) og zinkhus er ikke min greie (uheldigvis?).

  SvarSlett
 6. heeeei kjære pafrika! Godt nytt år!
  Håper examen gikk fint. Jeg er så sjeleglad for at vi holder til i et så Godt område her i blogglandia. Har ikke så mange meninger om Voe, men kjenner jeg er imponert over hva hun har fått til i en så ung alder..
  Sinkhuset ditt var fint :D Minner meg om Mumihuset!

  SvarSlett
 7. GODT NYTÅR du kære :-)))

  Klem og snebold fra Vilma

  SvarSlett
 8. Hei, og godt nyttår!
  Har ikkje vore følger hos Voe, og har aldri lest noko innpå der. Eg er berre glad VG ikkje blander seg i slike husmor/fjase bloggar som min.
  Sinkhus: Har ikkje, men ser ikkje vekk frå at eg kjem til å få eller kjøpe meg eit. Eller, det skal vel helst vere ein liten landsby...?

  SvarSlett
 9. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei, jeg skrev en LANG kommentar også klarte jeg å trykke på noe og hele greia forsvant.Søren også.Det var ganske vittig skrevet, om jeg så skal si det selv.Neida, men jeg orker ikke å ta alt på nytt.Kort oppsumert:
  Godt nytt år!
  De som hetser Voe er dumme.
  Sinkhus er fint.
  Og god helg:)

  SvarSlett
 10. Det viktigste først; Velkommen i zinkhusklubben. He he.

  Ang. Voe: Selv om den type blogger er helt uinteressante for meg, så synes jeg det er rett og slett hårreisene, trist, tragisk og en smule sjokkerende at folk bruker tid og energi på å skrive hetsende kommentarer.

  Ja og så godt nytt år, selvfølgelig.

  SvarSlett
 11. Der var du ja:-) Kjekt å høre fra deg.
  Grattis med sinkhus - det hører liksom med når man er bloggedame:-)
  Når det gjelder Voe så er jeg imponert over hva hun har fått ut av bloggingen, selv om jeg ikke akkurat er i målgruppen. Leit at folk må komme ekle kommentarer. Glad vi er forskånet fra sånt:-)

  Vi må ta et nytt treff snart:-)

  Klem

  SvarSlett
 12. Takk for sist, ja :-)

  Liker meg på kremortartari-kjøret selv om det er aldri så utdatert (må jo nesten det når jeg nå endelig kan skrive ordet uten å sjekke beholderen med pulveret i...)

  Vet så lite om Voe at jeg nesten fikk lyst å lese hva hun skriver- men nå er hun kanskje borte fra nettet? Eller blir man aldri helt borte, selv om man slutter å blogge?

  Nå står det tre unger ved med side og ber meg innstendig om å slutte å skrive på "bloggegreien" og siden det er lørdag skal jeg heller være litt koselige mor og "adlyde"

  Ser frem til snarlig Walther-treff :-)

  SvarSlett
 13. Så godt det var med et nytt Pafrika-innlegg!
  Eg må sei eg e glad for at eg holde meg i den snille delen av Blogglandia. Ser dog at det e nåken som får negative kommentarer hos oss og, men har heldigvis unngått det sjøl.

  Sukke litt medfølende te deg og Eple som e på kvar sitt kjør... Slitsomme greier.
  Har jo vore på kjøret sjøl, men det e jo i ordets definitivt rette forstand... ;o)
  Guhu så lyst eg fekk på kebab når du skreiv det!
  Bilen min står fortsatt i Haugesund da, men ser ikkje vekk fra at det blir kebab i mårå når eg hente den. Cravings her nå!

  Det blei ein ganske så sein måren på meg ja, men har vore i forbausande bra form den litle tida som resten av dagen viste seg å bli.
  Har til og med laga eske, hah!

  Det dritfina hjerta du lagde te meg henge forresten på den turkise skjenken min. Passe perfekt!

  Eg syns forresten at det e dritsynd med Voe og sinkhus har eg ikkje. Forstår ikkje heilt sjarmen med de, kanskje hvis eg kunne fått spraylakkert et?? ;o) Godt me ikkje alle e like :o)

  Masse klemz og sånn

  SvarSlett
 14. Jeg trekker et lettelsens sukk; Du er (takk og lov) høyst levende, etter fråtsinga i julemat og annet! Good to have you back in (bloggings-)business. Jeg har ikke sinkhus - bare fuglekasse og ekte hus. Er i grunnen fornøyd med det. Det er trasig at de unge ikke får ha blogginga si i fred; at de skal plages av misunnelige, ikke fullt så flinke og pene og populære ungdommer (og voksne?). Jeg har ikke lest voe`s blogg - men synd er det likevel. Nå må jeg gå: jeg skal vekke mannen, som har sovna på sofaen.... han lovte meg nemlig tidligere i kveld at vi skulle drikke vin og se nok en episode av Mad Men (etter at alle ungene var i seng. Nå er ALLE ungene+kjæresten til den største ungen i seng). Kan`ke sove da!!!!

  SvarSlett
 15. hei :) Har ikke sinkhus jeg . VOE har jeg heller ikke lest . hva feiler det meg . Trives der jeg er jeg , blant "voksne" bloggere .
  Så gøy at du blogger igjen , og jeg ønsker deg et GODT NYTT ÅR !!

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 16. Hei igjen du :o)

  De har sånne skjærematte på Clas Ohlson, men mindre. Kjøpte knivrulla der da.
  Skjærebrett og linjal kjøpte eg på sybutikk.

  E et must vil nå eg sei. Då kan du skjera stoff i stedet for å klyppa, beint og supereasy.
  Tenk på det du!
  Då e det barra ein samarbeidsvillig symaskin som mangle ;o)

  SvarSlett
 17. Hele fenomenet Voe facinerer meg. Men egentlig så er det ikke så stor forskjell fra andre blogger, for i likhet med de fleste andre bloggerne skriver hun om det hun vil, og det hun er opptatt av der og da. Og ja, jeg har faktisk lest en del av bloggen hennes. Har fått masse motetips derfra som passer for en firebarnsmor ;)

  Når det gjelder sinkhus har jeg ingen kommentar, da jeg er helt uvitende om fenomenet. Har nok vært for opptatt av Voe, kanskje?

  SvarSlett
 18. Voe: Vet ikke, kjenner ikke til.
  Sinhus: Vet ikke der heller, men kjenner til ;)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!