lørdag 6. november 2010

Etter den søte kløe...

Det har vært en travel uke for en stakkars Pafrika.
Eller, det er jo egentlig ikke det spor synd på Pafrika, som nettopp har vært på laang ferie til sol og varme. Men deri ligger nemlig litt av forklaringen på Pafrikas hektiske uke. For hvor lurt er det egentlig å ta seg 3 ukers ferie midt i høstsemesteret, som ved UiB iallefall er kort nok som det allerede er?!
Ikke så lurt, viste det seg. Helt klart verdt det, men etter den søte kløe osv, det merker Pafrika meget godt for tiden. Skulkingen er redusert til et minimum, og siden jeg allerede har vært fraværende i 3 uker, er det å ta lett på gruppearbeid ikke til å tenke på engang.
Jada, gruppearbeid. Vet ikke akkurat hvilken reform det var som innførte gruppearbeidet på sannsynligvis den eneste utdanningsinstitusjonen fri for denslags, men nå er gruppearbeid søren meg kommet for å bli, ser det ut som. Iallefall på UiB.

Jaja. Ofte er jo intensiv jobbing gøy, bare man kommer i gang. Den fattiges trøst er å trøste seg selv.
En konsekvens av dette hektiske studentlivet, er altfor lite tid tilbragt i Blogglandia. Pafrika har nemlig innført en ny regel, eller mer et prøveprosjekt egentlig, for å komme seg gjennom tiden frem til eksamen. Det heter få nok søvn.
For at Pafrika skal få sine 8 timer (det er en del av prosjektet, nemlig) må jeg i seng i 22 tiden. Når 22 er målet, er jeg kanskje i seng til 23, og når jeg står opp igjen kl 07 er dermed målet nådd. Det er jo grådig kjedelig, selvsagt, for kvelden er min aller beste tid. Jeg elsker kvelder nemlig, og for min del starter de kl 18 med Gilmore Girls, og derfra går det bare oppover. Nå får de imidlertid en brå slutt i 22 tiden, midt i beste bloggetid. Vi får seg hvor lenge dette nye regimet holder, tenker jeg.

I dag er det imidlertid andre boller. I dag er det helg, kjære helg, og den ble behørig markert med å sove til 10.00. Det er så deilig å være utsovd!
Meg og vofsen tok oss en lang tur på en av gravplassene vi ofte frekventerer. Inspirert av Huldra sine fantastiske naturfoto ble det litt knipsing på meg også. Etter en langvarig kamp med Picasa, klarte jeg å produsere dette:
En slags høstkavalkade, tenkte jeg. Det ble litt for mange bilder ser jeg, men orker ikke gi meg i kast med Picasa fotomontasje atter en gang. Kanksje gamlemåten med ett og ett bilde funker best for meg? Her er iallefall vofsen igjen, tankefullt funderende på om det blir noe mer enn slankefor i kveld, siden det tross alt er lørdag.

Etter turen var jeg veldig flink og flittig, og jobbet i flere timer. Minst to. Belønningen var kvalitetstid med symaskinen, som resulterte i denne. En julepute, var tanken.


Kvalitetstiden kan imidlertid diskuteres, for plutselig knakk nålen.
Skjer slikt med dere andre som syr??
Slikt er nemlig ikke helt uvanlig når Pafrika og symaskinen koker i hop. Grådig irriterende, men jammen hadde ikke symaskinleverandøren sendt med skrapemaskinen sin noen ekstra nåler. De kom godt med, og puten ble nå sydd ferdig, på et vis.

Her takker jeg for meg, for nå krever rødvin og lørdagskosen min oppermeksomhet, og jeg er ikke vond å be. Sender samtidig en tanke til Namaste sitt bloggtreff, som etter det jeg vet inkluderer Rockefår og danske Vilma. Håper dere koser dere veldig!

God helg, alle som en!

22 kommentarer:

 1. hmpf! Husker med GRU gruppearbeidet da jeg studerte. Trodde jeg var lett å samarbeide med, men tydeligvis ikke! Håper det går bedre for deg :) Viktig at du får nok søvn, ja. Spesielt nå som høsten er her for fullt og man blir litt ekstra energiløs.

  Kos deg masse i helgen, så er du klar for en ny uke med studier vet du ;)

  klemklem :)

  SvarSlett
 2. Gruppearbeid er pyton! Jeg kan simpelthen ikke fordra gruppearbeid! Jeg kjenner faktisk at jeg har mye opparbeidet sinne (som har ligget der helt siden barneskolen faktisk...) mot gruppearbeid... Sier som Mims, håper det funker bedre for deg:-) Og nok søvn og hvile er viktig i disse eksamenstider. Når braker det løs forresten?

  Jeg tenkte forresten jeg skulle legge igjen en liten hilsen til familien Pafrika og. Nå har det seg nemlig sånn at skjønneste Pafrika ønsker seg så inderlig en KITCHEN AID (bloggedamenes favoritt kjøkkenmaskin) til jul. Den fås blant annet kjøpt på Traktøren på Lagunen. Fargen sa hun ingenting om, men turkis Kitchen Aid pleier å være en suksess. Muligens at Pafrika kan ha sansen for den rød og.... Bare et ørlite tips

  fra nissemor på Nesttun

  SvarSlett
 3. gruppearbeid er noe herk, eller studier generelt er noe herk:) Tok videreutdanning for noen år siden, det skal jeg ALDRI gjøre igjen:)
  Kollokviegrupper gruppearbeidet vi i:) Jeg gyser ved tanken, og ved tanken på eksamen:) Prøver ikke å ta motet fra deg, altså:) Og du, vi har ikke Fretex i Trondheim.........
  Vi har f e m;) Fniiiiis:) Bare for å tømme salt i såret og gni aldri så lite:) har tenkt på namste og hennes bloggtreff med flotte flok i kveld:) Snart er det vår tur:) Kommer du?

  Lørdagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 4. glemte å skryte vilt og hemningsløst av puta di, skikkelig fin julepute:)

  Klem:)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder, nydelige farger :) Nålen knakk faktisk TO ganger FØRSTE gangen jeg brukte symaskin på egenhånd (ifjor), men jeg kom over det og heldigvis hadde produsenten sendt med noen ekstra til meg og :) Tok ikke knekken på meg..

  SvarSlett
 6. Hallo! Som jeg skulle ha sagt det selv, gruppearbeid er bare helt for jæ...når det er sagt så har du jo blitt en kløpper på bilderedigering. Jeg bruker så lang tid på det derre, så jeg har gitt opp litt...tenk å ha vært sånn superduper flink fotograf da, som liksom bare fanget hvert øyeblikk i llinsen, med den flotteste farge og stemning på hvert bilde...min drøm! I dag har jeg forsøkt meg på litt broderi, ikke lett...må jo telle og greier...nei, trur jeg må holde meg til heklingen jeg;)) ha en fin søndag. klem W

  SvarSlett
 7. Finne høstbilder på Picasa :) Jeg har lastet det ned, prøvde her en dag, men jeg ble bare svett å ildfull !!! Får prøve senere . Nydelig julepute :)Heldig den som får denne under treet ;)

  Ha en fin søndag :)
  Klem fra Janne .

  SvarSlett
 8. Puta ble jo riktig så fin!
  Og Barbro er grei, hun hjelper oss med å få spredt juleønskene i de riktige kanaler ;)
  Gruppearbeid har sine sider og har definitivt kommet for å bli....Nå er jo gruppeintervju særdeles populært i Bergen kommune og....Men fungerer gruppa godt så kan det bli bra, hvis ikke så er det bare å ta styringen! Sist jeg studerte på UIB var gruppearbeid det samme som kollokvie, men når jeg nå tok noen år på høgskolen så var det gruppearbeid hele veien oh yes! Som en "litt eldre" student var det fort å bli leder i alle grupper......Stå på! Litt Gilmore Girls hver dag hjelper absolutt!
  Jeg kjenner at formen er såpass bra at jeg klarer å lese blogger og kommentere :) Da blir det nok juleverksted med ungene senere. Ha en fin søndag. Fine bilder du har tatt!

  SvarSlett
 9. Sa flink du er med studier og gruppemoter og sa videre. Husk det blir et liv nar denslags "distraksjoner" er over ogsa!;-)

  Veldig fine hostbilder! Flinke deg.

  ha en fin sondagskveld!
  klem Mette

  SvarSlett
 10. Ja, gruppearbeid har me jo snakkt om...
  E ikkje lenge igjen te jul og fri og sånn nå da :o)

  Fina putå du hadde fått te da! Ordet kvalitetstid har så fin klang syns eg. Definitivt kvalitet øve puta jaffal flinka!
  Lure litt på kossen det går med den andre tøffelen og eg ;o)

  Så kjekt å sjå at du tenkte på oss i går da, tenkte på deg og. Me storkoste oss. Nå har eg gått ein lengre tur med Silver, og ska ha litt kvalitetstid med pcen.
  Dåkke må alle ha ei knall nye veka, sånt sett bort fra studeringen...

  SvarSlett
 11. Kjenner meg så igjen i det med søvnen. Å legge seg kl. 22 ville vært en stor utfordring, det er jo midt i beste tv-tid og bloggtid. Lykke til med gruppearbeidet.

  SvarSlett
 12. Gruppearbeid kan du kjøre ut midtfjords og senke til bunns spør du meg. Samme behandling ønsker jeg for samfunnsvitenskapelig forskningsmetodikk. Ja til fri utfoldelse, egenbestemte format og blomster og farger og flaksende fugler og.. tenker vi stopper der. Før jeg blamerer meg helt ut!

  Og hva er det med timene etter kl 22? De har liksom et deilig forlokkende krydder over seg... Jeg går i koma til ca kl 22, da sier det pling, og jeg våkner til liv. Bra for meg at jeg ikke styrer min egen arbeidstid, for da hadde jeg snudd døgnet.

  Lykke til med eksamensarbeid, du høres veldig flink ut.

  SvarSlett
 13. Jeg eeeelsker gruppearbeid!!!

  SvarSlett
 14. For du er så vilt underholdende når du klager og kjefter over alt du må holde ut! Musikk i mine ører!! :-D

  Jeg er for evig og alltid ferdig med gruppearbeid- HURRA!!

  Fine bilder og finfin pute og du er ikke så verst du heller! Ha en strålende eksamensinnspurt- du vet hvor du kan komme for å ventilere.. Any time!!!

  SvarSlett
 15. Gruppearbeid har jeg bare en ting å si om.AAAARGH!
  Er ikke mer å si altså.
  Mer kan man derimot si om bildemontasjen din, for jøje meg da jente!Er blitt proffs du jo!På kun kort tid er du blitt en dreven Bloggechica.
  Kjempekoselig julepute du har laget!Du skal se at du får sydd mye i eksamensrushet.Jeg fikk alltid gjort så mye rundt i leiligheten da jeg hadde eksamensinnspurter.Plutselig var det veldig interessant å vaske vinduer og rydde i kjøkkenskapene liksom.Alt annet enn å sette seg ned og pugge var meeeeeget forlokkende..
  Jeg skratter fremdeles av kommentaren din på prototypeinnlegget mitt forresten...humre humre.
  Ha en effektiv studieuke:)

  SvarSlett
 16. (Notat til meg selv: Ikke klikk bilder større MENS du legger inn kommentar. Kommentaren blir faktisk borte.. Grr)

  Hadde skrevet masse om at jeg liker lange svar, og at du så absolutt bør fortsette å være flink med leggetid. Nok søvn er ikke oppskrytt! Sånn, da ble det en kortere versjon nå. ;)

  Bildet var nydelig! Ja jeg er enig i at det ble litt for mange på en gang, for jeg skulle gjerne sett noen av de større. Skjønn høstkavalkade, og det var veldig hyggelig å kunne inspirere. Wee! =D

  Slankefòr? Javisst.. Dere har jo en sånn rase som sikkert er veldig enkel å godbit- trene. Dvs. spiser alt, og alt er like godt. Det ligger jo litt til rasen. Har jeg rett mon tro? Her er faktisk maten fremme hele dagen til hundene, og den ultimate godbiten er ennå fremmed.

  Flotters julepute! Du er virkelig dyktig med nål og tråd. :)
  Joda, nålen har knekt for meg flere ganger, men det er visst flere grunner til det: Enten har den vært løs og gnisset, du har muligens sydd med for tynn nål i tykt stoff så den har bøyd seg en smule tidligere (gnisser igjen), eller den var bare rett og slett gammel og sliten, stakar.

  Er kanskje en av de få som syntes gruppearbeid var gøy jeg da, men det var nok fordi vi hadde en super gruppe som jobbet godt sammen. Der den ene var grønn, var en annen flink til å forklare så den første forsto. Den ene delen av gruppa vår kjørte sammen til og fra skolen også, så vi ble godt kjent og kunne diskutere fag, problemer og løsninger hele tiden. Sånn sett funker det jo veldig greit. Håper du kommer deg inn i tralten igjen- med god nok søvn. :)

  God morgen hilsen fra Huldra (siden du helt sikkert og forhåpentligvis sover nå ;) )

  SvarSlett
 17. Nei gruppearbeid er ikkje det kjekkaste eg har vore bort i. Men eg har fått det til ganske greit tror eg :)
  Lenge siden nå.
  Sjønn pute du har sydd :)
  Kos deg vidare du :)
  Klem

  SvarSlett
 18. Høres ut som du får gjort de meste allikevel, jeg. Tur, Picasa, Sy og blogge lange innlegg...
  Hadde aldri klart og lagt meg så tidlig hvis jeg skulle fått tid til alt det der. Men det kalles vel prioritering, har jeg hørt.

  SvarSlett
 19. Hei! Tusen takk for superkoselig kommentar inne hos meg! :) Sånt setter jeg skikkelig stor pris på, og er kjempeglad for at du vil følge meg! :) Slenger meg på som følger hos deg også, kjempekoselig blogg du har!! Synes hunden din var utrolig fin, og juleputa var skikkelig søt! :)

  SvarSlett
 20. Gruppearbeid er ei plage...og nåla mi knakk stadig vekk på min gamle symaskin. Men det har gått bra med den nye symaskina :)

  SvarSlett
 21. Så gøy at du vil være med på mitt gi-bort-lotteri! Og ja, man er da inspirert av Julie Jackson;-) Masse fint i den boka - noe jeg ser at du også synes (etter bildene i høyre kolonne å dømme);-)

  Synes du er mer enn god til å multitaske, etter hva jeg kan se! Nåler som knekker? Been there, og det er fryktelig irriterende, ja.

  Synes jammen det er godt at du tar deg tid til å kose deg innimellom slagene!

  SvarSlett
 22. Jeg savner studielivet, jeg. Så mye at jeg går og tenker på å ta fatt på nye studier igjen...
  Men det er klart, nå minnes jeg bare studietid som latte og røykepauser. Jeg hadde ikke tenkt på gruppearbeid...
  Lykke til med innspurten fram mot jul, da! Og det er VELDIG viktig å sy litt når en driver med slikt - for å få PRAKTISKE resultat å vise til! Det vet jeg mye om;)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!