torsdag 11. november 2010

Fancy - smancy

I dag er Pafrika meget fornøyd. Kjøkkenet vår, som ikke er noe fint i det hele tatt og derfor aldri blir blogget, selvsagt, har rett og slett kommet seg kraftig!
Strengt tatt er det vel bare et pittelite hjørne av kjøkkenbenken som har skjerpet seg, men dog.
Kilden til denne forbedrelsen er en snaisen liten kaffemaskin, som vi har annektert fra leiligheten til amerikasvigerinnen (hei, forresten!) som jo bare står tom og vansmekter. Ikke nok med det, den er faktisk fullstendig innpakket i plast, og har menn kravlende over hele seg. Leiligheten, altså. Stakkars!

Den offisielle historien om kaffemaskinen er at de slemme rehabiliteringsmennene som kravler overalt på det stakkars huset, stjal den. Jepp, har du hørt på makan!
Men tilfeldigvis og heldigvis falt det seg sånn at vi på samme tidspunkt anskaffet oss en eksakt kopi. Sett sånt! Så da kan amerikasvigerinnen komme komme bort til oss og drikke kaffen sin isteden. En vinn-vinn situasjon på så veldig mange områder; vi får besøk, jeg får lage kaffe, jeg slipper å drikke den selv og kjøkkenet får stå og flotte seg som bare det.

Her er vidunderet, live fra kjøkkenet til Pafrika Og Belkini:
Er den ikke fin?!
Det er også ganske gøy å lage denne kaffen, man putter i en liten kaffekapselting og trykker på knappen dere ser lyser der oppe, og vips - maskinen sprer den deiligste duft i rommet, og lager kaffe med masse skum i tillegg!
Åh, hadde bare kaffe smakt som den lukter!

Et lite skår i gleden er det nemlig at jeg ikke er så overvettes glad i kaffe.
Iallefall ikke sånn kaffe som dette, med veldig mye kaffesmak. Jeg er nok en te-person, og pleier å begrense det daglige kaffeinntaket til en kopp fra SiB kantinen, med masse melk, minutter før jeg glir inn i en vegetativ tilstand foran bøkene. Den pleier å smelle rett i fletta, og jeg er oppe i makspuls i løpet av få minutter. Slik er hverdagen for en kaffenovise!
Men dette skal jeg nok klare å endre på, med en liten innsats. I dag for eksempel, har jeg drukket en hel kopp av gøyekaffen, som jeg kaller den, og skylt ned med ganske masse bringebærsjokolade. Det var ikke altfor ille, og sukkeret og koffeinet var virkelig en kombinasjon med krutt i!

Nuja. Det er mangslags man kan sitte og spinne lange betraktninger rundt når man egentlig skulle skrevet om helt andre og mye mer eksamensrelaterte ting. Men gudbedre, kor kjedelig!

Før jeg likevel avslutter for mer presserende gjøremål, må jeg nesten takke varmt og inderlig for alt gruppearbeidmotviljen som har virvlet opp til overflaten her i Blogglandia. Det varmer en liten einstøing langt inn i sjelen, både at vi misliker sammen, og at det er så mange som tenker nett som meg! Og tenk dere, for en fantastisk gruppe vi hadde vært! Vi hadde fordelt oppgaver, jobbet i ensom fred- og fordragelighet, før vi hadde møttes for en avsluttende cut and paste- sesjon. Akk, en kan bare drømme.

Her er noen som heller ikke ser ut til å være særlig dreven i gruppearbeid. Jeg synes det illustrerer gruppearbeid på en aldelse fortreffelig måte:


Nei, eg vil skrive innledningen. Nei, eg vil! Jammen, då får du ta referansene. Korfor har ingen notert referansene etterhvert? Kem skal ta diskusjonen? Ikkje eg!

Hadde det ikke vært mye mer effektivt å tatt med seg hver sin brødbit, for så å fly til en gren og jobbe videre i fred og ro?!


I think so.

20 kommentarer:

 1. Tack för besöket:) Vilken underbar kaffekopp!

  SvarSlett
 2. Vi får treffes en dag og øve oss på å drikke kaffe. Kanskje på Nesttun - i shoppingens paradis, he, he? Helt enig i at det hadde vært vidunderlig om kaffe smakte like godt som den luktet. Vi har nemlig også fått oss kaffemaskin, sånn som man hiver bønner oppi. Og kaffen ser jo veldig fristende ut. For ikke å snakke om den deilige kaffeduften som sprer seg fra Friele på dager med gunstig vindretning.

  Herlig bilde som illustrerer gruppearbeid! Og kloke ord som følger:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Ha, ha sånn kaffigodmaskin skal eg kjøpe meg til jul. Skal eg få det eg vil, så må eg berre ta litt initiativ sjølv. Burde jo hatt den før jul, når eg skal starte produksjon av stol-nissehuer ;)
  Lykke til med like kaffi prosjektet ditt og gruppearbeid :)

  SvarSlett
 4. Så bra timing at dåkke anskaffa dåkke ein eksakt kopi på samme tidpunkt! ;o)

  Øve eg og, og foreløpig e det såkalt juksekaffi det går i. Enig med lukta da.
  Uhyre beskrivande bilde av gruppearbeid og veldig reflekterte og gode betraktninger i sammenheng med det må eg sei.

  Merkelig det der med at kroppen din ikkje vil godta heklinga di altså. Du såg definitivt ikkje stiv ut når du hekla. Og ja; det var den måten å hekla skjerf eg meinte, men eg hekla de i fjor altså! Fekk nåken litt ufine antydninger fra Andregasellen med flere at eg e ein skjerfgærning med behov for terapi... hørrt nåke så frekt??? *ler*
  Skjerfavhengig ja :o)
  Kanskje eg må komma tebake så du får fullført tøffelen da, tihi :o)

  Det e forresten neste helg eg ska te Trondheim, så litt pause her. Pappa har funne ut at han ska hjelpa meg med maling av stue og kjøkken te veka da, så då satse eg på at det endelig blir fortgang i sakene her.

  Det var sikkert nåke aent eg hadde tenkt å svara på og, men nå begynne denna avhandlingen å bli litt vel lang her på ein måte...

  Klem te Belkinien (så bra at lua e varm og god!) og lykke te med eksamenslesning og hekling te mammen :o)

  SvarSlett
 5. Mannen i huset ønsker seg faktisk en kaffemaskin...vi får se hva det blir til...;)

  SvarSlett
 6. Så fin kopp! Har likt fat med samme mønster! :D
  Jeg er heller ikke sånn supergira på kaffe. Blir visst aldri voksen :p hehe... Ja til kakao!
  Så gøy at du fant bloggen min og vil være med på giveaway! Jeg er da sikker på at jeg har vært her mange ganger før! Trodde da sannelig at jeg var følger og jeg da..
  Men det var jeg visst ikke nei! Men nå blir jeg det! hihi :D

  SvarSlett
 7. Maskinen er jo så fin, for ikke å snakke om koppen...den er super, husker de fra jeg var liten. Jeg liker ikke vanlig kaffe så godt, men bare elsker cafe au lait etc...ha en fin helg! Klem fra W.

  SvarSlett
 8. Må man øve seg på å like kaffi, når man har blitt så gammel som meg? Jeg har vel egentlig slått meg til ro med at jeg aldri blir (kaffe)-voksen.
  Men litt koffein klarer jeg jo å få inn - Coca-Coliker som jeg er.
  Men en sånn maskin er sikkert en velsignelse for kaffeelskere, og den ser jo flott ut.

  Lykke til med eksamenslesing, jeg er ikke akkurat misunnelig... men du skal se det går ekstra godt med kaffi i fletta!

  SvarSlett
 9. Ja, snodig historie det der med kaffemaskinen. Jeg er også kaffenovise, men det går litt så där.. Jeg har kommet i skade for å elske cappucino, og det er jo på ingen som helst måte sunt, ihvertfall ikke når jeg helst vil ha den lagd på H-melk pluss en dæsj sukker i. Merkelige greier, etter at cappucino-inntaket økte med 1000 prosent fant vekta mi det for godt å gjøre det samme. Nå er jeg ukronet dronning i overdrivelse (ihvertfall i følge Tevangamannen, men jeg tror han har et poeng), så jeg veier på ingen måte plutselig 6 tonn, men nok til at jeg har satt inn trenings-dødsstøtet. Det har resultert i at jeg nå i to dager har hatt store problemer med å bevege meg. Konklusjonen er dermed at når forsøk på å like kaffe fører til sterke muskelsmerter, da er det kanskje bedre å kutte ut. Tror jeg mekker en kopp te jeg...

  SvarSlett
 10. nei og nei:) Hva er det jeg ser,"er ikke så glad i kaffesmaken,hmf:) Da får du intensivere kaffedrikkingen ei stund fremover, så skal du se du blir addicted fortere enn svint:) Selv har jeg drukket kaffe siden jeg fikk det som 5-åring av mormora mi, servert på tefat med sukkerbit til, snadder og snaskum:) En morgen uten kaffe nå, resulterer i hodepune, og den varer til jeg tar den første koppen:) Sånn er det med den saken:)Cool kaffemaskin da:)Nei, teskvipet får du heretter tømme ut og nyt lukten og smaken av kaffe:)
  Her i Trondheim er det oppkjøring til Namastes komme neste helg:) SPENNANDES!!!!

  Fredagsklem fra Trine, hils Belkinien:)

  SvarSlett
 11. Haha, ja du får alltid sagt det du.:) Eg er på di side i gruppearbeid debaten.;) Eller det er vel ikkje ein debatt så lenge alle er på same side.... Fantastisk illustrerande bilde!
  Eg er også kaffisniffar på min hals. Det starta då eg i mine unge år hadde sommarjobb på Bergens Rørhandel. Hugsa at eg sto lenge å sniffa når eg åpna kaffiboksa og skulle lage kaffi om morgonen *nydeleg*! Ellers drikk eg berre kaffi for å halde meg vaken.
  Kaffimaskina di var iallefall veldig fin, kunne tenkt meg ei sjølv om eg drakk litt meir kaffi, eller visst kjøkenet var større...
  Ha ein fin dag du.:)

  SvarSlett
 12. Flott kaffemaskin - elsker kjokkenduppedingser! Jeg er som deg nar det gjelder kaffelukt vs smak... Var godt over 30 for jeg begynte a drikke kaffe... Jeg drikker kaffen med minst 50% melk og en teskje Splenda. Kanskje ikke sa mye kaffesmak igjen da ;-)

  ha en nydelig dag!
  klem Mette

  SvarSlett
 13. Hei, you lucky basterd!! Jeg vil også ha!!

  Ha en flott helg :)

  SvarSlett
 14. For en flott blogg! Du skriver godt og jeg blir med hele veien. ;-)
  I tillegg var det jo utrolig flott å se igjen en kopp fra min barndom, der på kaffemaskinen. Åh!

  Alt godt inn i en god helg fra Eirin

  SvarSlett
 15. HAr så lyst på ei slik ei....
  Snart jul...kansje nissen er snill i år også :)
  Ha ei fin helg
  Klem

  SvarSlett
 16. Klart at den kaffemaskina måtte reddes ut fra et sånt horribelt miljø! At man ikke drikker noe særlig kaffe...ja det får være en bagatell. ☺

  SvarSlett
 17. Jeg liker ikke kaffe, liker ikke gruppearbeid, liker ikke eksamensinnspurt- men jeg liker bloggen din, innlegget ditt, bildene dine, Daisy koppen din, tyvegodset ditt, eksamensflukten din og både kaffelukt og bringebærsjokolade!

  Det er heldigvis ALLTID flere gode ting enn det er dårlige- HURRA!!

  SvarSlett
 18. Hei! Takk for hyggelige kommentarer hos meg! Å sy konvoluttåpninger er ingen sak. Vil gjerne dele det med deg men istedenfor at jeg skal knote ned en halvveis god forklaring så anbefaler jeg denne linken her:http://dengodefeen.blogspot.com/2010/05/eg-gjestar-nib.html
  Den gode feen lager de mest fantastiske ting og tar de fineste bilder. Hun er min store inspirasjon til begynne å blogge, og har laget en førsteklasses syinstruksjon for NIB.

  Lykke til! Gleder meg å se resultatet.

  SvarSlett
 19. Ååååå jeg likte det gruppeopplegget :) Sånne grupper fungerer bra de, arbeid fordeles, en syr sammen og konkluderer (av og til med gruppen......) Ja ja, den maskinen var fiiin du, skulle ønske min svigerinne hadde en sånn til utlån.....Har bare en litt småkjiip moccamaster for gidder ikke lage espresso i kanne, det tar litt lengre tid....og det samme gjør presskanne, maskin hadde passet meg bra. Og nå som jeg har tilbrakt så mye tid på sofaen hadde ihvertfall en maskin vært bra! Åååå jeg vil bli frisk og gå på kafe!

  SvarSlett
 20. Tøff! Kjenner allerede lukten av fersk, sterk kaffe. Nam!
  Glemte jo å kommentere det flotte fatet ditt over her. Sånn er det med bomullshjerner.. Vakkert! :)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!