mandag 1. november 2010

Namaste + Pafrika + Belkini

Da var helgen over, gitt! En helg jeg har både gledet meg til, og vært litt spent på. Jeg er nemlig ikke så overvettes impulsiv og utadvendt av meg, og det har vært opptil flere løftede øyebryn i min omgangskrets når nyheten om at jeg ventet fremmedfolk på helgebesøk spredte seg. Særlig var svigermor betenkt, og luftet noen fordommer mot folk fra Ukraina i samme slengen. Men ikke ble jeg rundstjelt, og ikke er Namaste særlig ukrainsk det jeg oppfattet iallefall, så svigermor bekymret seg helt uten grunn!

Det er kanskje noen som lurer på hvordan det gikk når en tok ett stk Namaste og ett stk Pafrika, ispedd litt Belkini samt to hunder, og ristet det hele sammen i en helg?
Vel.
Det gikk aldeles strålende, spør du meg og Belkinien iallefall!
Ser at Namaste ikke har rukket å legge ut sin versjon av helgen ennå (kanskje hun samler krefter...), så da har jeg fordelen av å være først ute med min versjon!

Hehehe og neida, men jeg klarer ikke helt la være å lage litt potensiell dramatikk, når muligheten byr seg. Helgen var imidlertid helt fri fra dramatikk, bortsett fra en nattlig utflukt på Namastes hund, med påfølgende tråling av nabolaget for å finne igjen luringen. Her skulle jeg gjerne sagt at jeg trålte sammen med Namaste, men sannheten er at jeg lå i den dypeste (rødvins)søvn når dette lille dramaet utspilte seg. Hvilken vertinne!

Jeg håper imidlertid at jeg har veid opp med å ha tatt Namasten med til bergensområdets beste og mest fantastiske bruktsjappe. Den ligger i Knarvik, og er vel verdt et besøk! Hadde tenkt å ta illustrerende bilder, men alt slikt var som slettet fra sinnet der jeg gravde meg ned i dype tallerkenstabler, og ble belønnet med flere fine Figgjo fat! Namaste fant fram til butikkens eneste handlevogn (som vi tror ikke var til salgs) og etter en time hadde vi klart å fylle den til randen. En vellykket handel, mao!

Kveldene gikk med til hekling for oss, strikking for Belkinien, rødvin i våre glass og rødbrus i Belkiniens. Hun var oppe til sent på kvelden, og virkelig med på det hele. Det er nok litt av årsaken til at Namaste ble sårt savnet etter hun dro herfra i går kveld:
"Mamma, eg savnar Namaste!"

Men Namaste dro selvsagt ikke avgårde uten å ha etterlatt seg spor. Hun heklet likesågodt et par tøfler til Belkinien under oppholdet, som ble tatt i mot med stor glede:Namastetøflene, heter disse nå.


Pafrika fikk seg også et tøffelheklekurs, og Namaste skal absolutt krediteres for tålmodighet og pedagogiske egenskaper! Se, hva jeg klarte å produsere, ganske helt av meg selv:


Kursiv

Den ble rett og slett grådig fin, synes jeg!
Det knytter seg imidlertid en viss spenning til hvordan tøffel nr to kommer til å se ut, som skal hekles uten Namaste ved siden av meg i sofaen. Hvem skal da komme med støtte, råd og oppmuntrende tilrop?!
Blogglandia, be prepared!


Sikkert ikke overraskende for alle dem som har vært innom Kreativ♥Impulsiv, så hadde greieste Namaste også med seg masse gaver til oss. Jeg tror ikke jeg får lov å vise alt, men denne boksen til Belkinien må bare presenteres:Det vanket en lignende på mor, andre fine og egenproduserte ting, samt en raus mengde av det fantastiske rullegardinstoffet, sikkert kjent for flere av dere. Tusen, tusen takk Namaste!

Søndagen gjennomførte vi det planlagte og annonserte bloggtreffet på Zupperia. Grådig gøy at Barbro fra Barbros lille atelier og Giraffmamma kom! Et veldig fint kafebesøk, og tre timer føk umerkelig avgårde. Det synes jeg bør gjentas!

Da gjenstår bare å takke for en fin helg, anbefale Namaste fra Kreativ ♥ Impulsiv som helgegjest på det varmeste, og ønske alle andre som stikker innom oss en strålende fin uke!


... så stikker jeg bare rett innom igjen, for å sende dere som er innom her strake veien videre til A bit (ch) shy. Hun lodder ut intet mindre enn selve ungdomskilden (eller en av dem da, etter det jeg leser i diverse dameblad) samt kombinasjonen Green gate og vafler. How to resist?
Løp og ta lodd!

18 kommentarer:

 1. Eg er sikkert på at dokke hadde det kjekt! Må vere litt spennande og litt skummelt sånne treff. Eg trur eg kan karakterisere meg omtrent som du seier om deg sjølv....
  Eg har forresten blogglotteri, hiv deg meg! ;)

  SvarSlett
 2. Sorry, skal vere hiv deg med! Men den skjønte du sikkert!

  SvarSlett
 3. Det hørtes jo ut som en fin helg, og heklekunnskapene dine har virkelig tatt seg over alle høyder...flink, flinkere enn flinkest er du. Ha en fin uke Pafrika, hils til Belkinien;))

  SvarSlett
 4. Hei på deg Pafrika :) Jeg har tenkt på dere i helga . Så koselig å se at dere har kost dere :) Som du sikkert har fått med deg, så kommer hun til oss ( meg og min svigerinne )19 nov . Jeg gleder meg til å treffe Namaste , hun virker som en varm og god dame :)

  Kos deg videre i kveld :)
  Klemmer fra Janne :)

  SvarSlett
 5. er helt sikker på det var ei kjempehelg:) Vi gleder oss til namsten kommer til Trondheim:)
  Fine broderier i høyrefeltet på bloggen:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 6. Ahhh, ganske så samkjørte ja heldigvis ;o)

  Eg forstår skepsisen fra omverdenen din, for den finne eg definitivt rundt meg eg og, men nok ein gong e eg glad for at eg ikkje hørre på de. Egentlig ganske så overraska øve kor vel eg følte med i dåkkas selskap, for DET e definitivt ikkje kvardagskost for meg ser du. Visste ikkje heilt kor møkje eg sku skriva i innlegget mitt, så eg prøvde meg på ein litt nøytral versjon(te å værr meg jaffal trur eg), og så får me dela detaljer med dei me velge sjøl. Eg hadde definitivt ei fortreffelig helg jaffal, og e VELDIG glad for at dåkke bestemte dåkke for å ta imot meg :o)

  Du må sei te Belkinien at eg savne henna og, og at Trym har ganske så bestemt sagt at dåkke må komma ein tur på hytta te oss, så han og får treffa dåkke ;o)

  E ganske så trøtt i dag ja, men det e det jo verdt. Sneiks Beibi!

  Ps. Du gjorde definitivt opp for manglende deltagelse i hundejakt ;o)

  SvarSlett
 7. Tenk.Det du sier er altså at Namaste verken er østeruopeisk eller langfingret.Da vet vi med sikkerhet at det er trygt å invitere henne inn i heimen.
  Det måtte jo bli en suksess med den gjengen der, skulle gjerne ha vært med altså.Men siden dere er så teite at dere bor HELT der borte på langsiden så blir det så trøblete og langt for meg.Si i fra hvis dere tar til vett og flytter til Østlandet, da snakker vi.
  Håper nakken er bedre!
  Ha en finfin mandagskveld!

  SvarSlett
 8. Høres ut som om dere har hatt det veldig bra. Må jo bli det med 3 så koselige jenter :)

  SvarSlett
 9. Glømte å skryta av tøffelen din!
  Blei dritfint med kjedemaskene rundt. Trenge jo ikkje mærr. Du hekletalent altså!!! Blir nok produsert MASSE spennande fra deg framøve når du trenge å koble av fra lesing og sånn.

  Må samtidig takke for at du opplyste om min herkomst og at eg ikkje e langfingra. Din helgebesøkanbefaling varme uhyre! ;o)

  SvarSlett
 10. Jeg var veldig spent på å lese innleggene deres, og så kjekt at dere opplevde det så bra alle tre + bikkjene (det er pent å si "bikkje" på min dialekt altså, jeg er litt usikker på om det er litt stygt her på Vestlandet? Sånn som "kjerringa" istedet for kona, hvilket også er heilt normalt i min hjembygd....)

  Takk for opplysende innlegg om Namaste, nå trenger jeg altså ikke være redd for å bli ranet og drept når jeg skal reise på besøk til helga. Jeg er kanskje litt naiv, men Namaste kan bare ikke være noe annet enn et godt menneske, alt tyder nemlig på det. Etterhvert kommer det jo også flere vitneobservasjoner på det også. Jeg gleder meg til å få treffe henne jeg også!

  SvarSlett
 11. He, he, nei dette var ingenting å bekymre seg for:-) Selv om jeg er sånn at jeg gruer meg alltid litt - for sikkerhets skyld. Fullstendig uten grunn denne gangen, det var GRÅDIG kjekt å treffe dere, og jeg håper at vi kan treffes snart igjen. Dette ga mersmak!

  Suss og klem

  SvarSlett
 12. takk for tipset om å bruke lampa til mikrofonstativ:) Jeg elsker å synge og å opptre i ulike forsamlinger:) Jeg har det, jeg har det, jeg taper fast Singstarmikrofonen min til lampa. Det gjør susen:) Du må nå bare slenge deg med, tror det kan bli festlig;)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 13. Kos å treffes i helga, tøft at dere besøker hverandre sånn uten videre, men Namaste er jo så generøs og omtenksom på bloggen, hvordan kunne hun være noe annet? Og skal si dere har blitt noen hekleeksperter! Kan jeg komme over heklesperren og starte snart? Tja...

  SvarSlett
 14. Det har nok vært et koselig treff for dere alle, og i dag har jeg lest om det hos Namaste.

  Neste gang kommer jeg også.

  Klem

  SvarSlett
 15. Dette er jo en hekleguru in the making, Pafrika! I'm impressed:)

  SvarSlett
 16. Høres ut som dere hadde ei fin helg ja:D Og for en fin tøffel a gitt! Oppskrift?

  Ha ei strålende helg!

  SvarSlett
 17. Kos å høre om treffet deres! :)
  Jeg kan skrive under på at hun verken er klåfingret eller skummelt, men heller høyst sjenerøs og god. Namaste ER den hun er på bloggen sin, og det tror jeg dere er også Pafrika (dere som i deg og Belkinien altså. Ikke "dere" som i en splittet personlighet. ;) )

  Synes vi i blogglandia kan investere i et sameie i et privatfly med sjåfør jeg, så kan vi plukkes opp både her og der i vårt langstrakte land så vi får blitt med på det som skjer- der det skjer. Det hadde vært noe det!

  Godt å høre dere har kost dere, og godt å høre vofsen fant frem til eier og vise verca. Tror du kunne sove ut rødvinsrusen helt greit jeg, for den kortbente lille vennen kan jo ikke ha stukket sååå langt..? Hadde nok vært en smule mer bekymret om det hadde vært en sånn av det hvite slaget vi har. Stikker hun, er det mulig det ligger igjen noen livløse kattunger, kaniner eller høner på hennes vei.. =O Da hadde jeg faktisk vekket hele huset og satt i gang stor manngard, men hadde det vært vår lille sorte hadde jeg latt dere snorke i fred. Godt det er forskjell på disse firbente, og jeg vil tro Namaste sin er av det fredelige slaget. Kan jo ikke være annet med en sånn varm eier.:)

  På snakk om ben: Flott tøffel! Håper jo og tror du fikser det like bra med partneren dens. Belkinien sine var herlig fargerike og tøffe. Helt i Namasteånd, og det var den røffe boksen også. Herlig! =D

  Oi.. Nå holdt jeg på å løpe ut før jeg sa gratulerer med kirsebæret. Det smaker virkelig godt å få noen flere drypp av personen bak. Smiler godt og varmt over triangelet deres. Høres trygt, humoristisk og varmt ut. :)

  Hei og hopp fra Huldra (som gjør et byks inn til Namaste i dette øyeblikk)

  SvarSlett
 18. Høyres ut som ei koseleg helg! Ikkje så verst impulsivt, nei;-)

  Må sei eg vart forveten på kor den beste bruktbutikken heromkring ligg?? Er det NMS sin?

  Klem

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!