lørdag 20. november 2010

Ta deg en åre!

Årelotteri og julemarked!Pafrika lider ikke av noen som helst form for spillegalskap (bortsett fra den SuperMario-relaterte som oppstod da Belkinien fikk dette fantastiske spillet til jul for to år siden), men når det gjelder årelotteri, er det noe som våkner til liv inni meg.
Noe som ligger i dvale mellom hvert årelotteri, som forekommer maks en gang i året. Jeg blir vill, og barn og gamle ryker gjerne veggimellom når jeg setter kursen mot de beste (og fleste) årene. Pengene strømmer ut, og det er godt mulig jeg har støttet noe jeg egentlig stiller meg knekkende likegyldig til, for smålige hensyn må vike når blodet bruser i årene. For det er så gøøøøy! Nå er jeg ingen statistiker, men hadde jeg regnet på vinnersjansene, hadde jeg uansett ikke tatt de elendige oddsene til etterretning! For se hva jeg har klart å spille til meg i dag:
En limpistol!

Streng tatt var det Belkinien som vant den, og jeg trodde først det var en stiftepistol, som jeg egentlig heller kunne tenkt meg. Men kan det stiftes, er jeg ganske sikker på at det kan limes også. Jeg aner ikke hva jeg skal lime enda, men liming blir det, og jeg gleder meg! Forslag om kreative sysler som inkluderer en limpistol mottas med takk. Om noen uker blir det juleverksted i gaten her nemlig, og jammen vant ikke naboen en limpistol hun også. Ingenting som monteres i denne gaten skal falle fra hverandre med det første, nei!

Vi gjorde en del andre kupp også. Skjønt kupp, jeg vet nå ikke helt jeg... Med tanke på den stort sett fraværende estetikken, samt den relativt enorme summen jeg faktisk har brukt på årer i dag. Men i vinnerrusen var alt som landet på bordet vårt gullbelagt, selv om jeg ser at det her på bloggen kanskje har tapt litt av glansen... Bortsett fra de røde lysene, er dette neppe noe jeg hadde gått til innkjøp av på eget initiativ. Men snart er det jul, og servietter er da grådig greit å ha i hus?! Og blir jeg kjent med et mennesker med enorme hender før jul, skal nå han eller hun slippe å fryse på hendene, iallefall.

Imidlertid er de slett ikke tapt bak en vogn, disse årelotteriarrangørene. Godsakene sørget de nemlig for å selge utenom lotteriene. Det var ikke gibort priser, men igjen, hvorfor ikke støtte... noe? Disse var veldig fine, synes jeg. Det synes ikke Belkinien, så jeg får ha dem helt i fred også.


De er nok strikket av en søt, gammel kone. Hvilket utelukker en del av dem som var tilstede i dag. Det er nemlig ikke slik at høy alder automatisk går hand i hånd med vanlig folkeskikk, for dem av dere som skulle tro det.

Nuja. Nå skal jeg og de nye vottene mine snart ut på tur med hunden. Resten av dagen skal bare sulles vekk, det gleder jeg meg til. Finfin helg til alle som stikker innom! Og sitt nå endelig ikke der og brenn inne med gode limpistol-tips!

18 kommentarer:

 1. Enten har du kjøpt veeeeldig mange årer, ellers så har du god vinnerlykke!

  Beklager, men jeg har ingen erfaring med limpistol så mange tips er vanskelig. Men det meste som tåler bittelitt fuktighet kan vel limes?

  Vottene dine var fine!

  Kjente meg litt igjen i den supermario relaterte galskapen. Jeg var igrunn ganske hektet på SuperMario i "ungdommen" da lillebror til en tidligere kjæreste fikk SuperNintendo med Super Mario. Jeg kunne spille til langt på natt, tidvis med armer og bein også engasjert. Mon tro om det gikk utover forholdet...men det er jo over hundre år siden nå...
  Men jeg veit jeg er i risikogruppen så jeg prøver å unngå det, tenk om jeg skulle komme like hardt utpå som på (Coca-)Cola kjøret...

  Jeg og sikkert min mann) var jo også hekta på bilspill, sånn spillehallspill med stol og ratt som koster penger... Fantastisk følelse når jeg dumka han eller en kamerat. Da vi var i Australia fant vi en spillebule hvor det var noe galt med betalinga og vi spilte mange omganger gratis. Når jeg tenker på det nå så er det jo heilt vilt å ha sløst bort fleire timer inne med et spill i Australia. Håper vi trengte litt pause fra den sterke sola.

  På den samme turen fant jeg også verdens beste milk-shake og is, den het Royal Copenhagen og er mitt beste isminne. Nå kommer det jo fram enda en last, ja jeg er isoman.
  Jeg var iallfall ikke slankere når jeg kom hjem etter vel 3 uker i Australia. Vel, jeg skal ikke starte på en utdypning av god is, da blir det nok engang bekreftet at jeg virkelig trenger terapi...

  Uff, de blir lange de kommentarene mine, men du gir meg assosiasjoner jeg visst bare må følge opp. Bloggen min er igrunn lite personlig, men kommentarene hos deg er visst i ferd med å ta av....

  Ha en god helg!

  "Rockefåret" drister seg også til å sende en liten klem, siden Namaste går god for deg og jeg likte Namaste godt! (hvem gjør vel ikke det!)

  SvarSlett
 2. Hei hei og atter hei!

  Jeg ble nesten litt høy på å lese et Pafrika-innlegg igjen, du som jeg har savnet det! M$en nå er nettet oppe og går og jeg kan endelig stikke innom igjen:)

  Årelotteri er konge! Jeg pleier som regel å bli veldig revet med men i gledesrusen over å være på basar, glemmer jeg å kjøpe lodd før nesten alle er utsolgt. Og så sitter jeg der, med de fem årene jeg klarte og karre til meg og håper på det beste:)

  Når det gjelder limpistol, har jeg alldeles strålende tips; Makaroni-engler. Om ikke annet bringer det fram gode minner om juleverksted på sløyden. Englene ser ikke ut, men limt; ja det får man til gangs!

  SvarSlett
 3. Haha! Viktigast er å vinne samma kva det er...Liming? Hmm? Steintroll...ehh, konglenisse? Nei, eg veit ikkje.
  Vottane var fine! Det kjem eit votteinnlegg her i måra, trur eg.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Årelotteri er faktisk noe nytt for meg...
  Men vottene var flotte!
  Limpistol har jeg null erfaring med, men lykke til med pistolbruk;)

  SvarSlett
 5. He, he, gratulerer med flotte premier! Eeeelsker årelotteri! Da våkner virkelig gambleren i meg. Liker best årelotteri i kirker og bedehus, for de pleier å ha fine og maaange premier!

  Limpistol er supert til juleverksted! Vi skal for eksempel lime nisser med limpistol i dag:-)

  Etter du er ferdig med eksamen tar vi oss en tur til shoppingparadiset Nesttun og feirer:-)

  Klem

  SvarSlett
 6. Hva i all verden er årelotteri?
  Hehe, fantastiske premier. Men, de vottene - de var fine og de!
  Nei, limpistoltips... Hmmm. Dorullnisse og konglegris?

  SvarSlett
 7. Vifter bort tanken om årelating, og konser på lotterifaktoren. Limpistol kan brukes til alt brukelig og ubrukelig, som feks. lime sammen fingrene om man har ti tommeltotter. Har ingen gode tips jeg, men helt sikker mange dårlige. ;)

  Vottene var flotte! =D

  God søndag snuppelupper!

  SvarSlett
 8. Åååå limpistol, det har jeg hatt i to uker nå. Jeg bare måtte ha en! Meeeen jeg har ikke brukt den ennå.....For jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, men helt sikkert noe greier nå før jul ;) Lotteri er gøy, jeg liker 21 best. Og gammeldagse basarer, i skolehuset mitt pleide det å være basar før i tida, snorene henger der ennå. Snorer til å henge duker og sånt på :) Og basarbøkene ligger i hylla, med navn i. Skikkelig lokalhistorie. Koselig!
  Lykke til med limpistol og del gjerne bruksområdene ;)

  SvarSlett
 9. I all verden, hva er dette årelotteriet? Skjønner jeg har gått glipp av en stor livsnødvendighet her, for makan til kvantitative premier er det lenge siden jeg har sett.

  Da gjenstår det bare å si: GRATULERER!

  klemmmmmmm :)

  SvarSlett
 10. Årelotteri??? Men kjekke premier og de vottene var superfine. Limpistolen kan brukes til f.eks. lime kongler, julekuler eller annet på en krans som kan pynte opp døra til jul. ☺

  SvarSlett
 11. Så gøy å vinne:) Limpistol kan brukes til nesten alt mulig! -Men jeg tror ikke jeg ville brukt den til å lage en sånn lanterne..for limet blir skikkelig varmt, og da tror jeg ballongen sprekker;)
  En lanterne av lim og silkepapir høres veldig brannfarlig ut, ja..tenker på det, og lar den aldri brenne alene. Men jeg har aldri sett at den har tatt fyr, selv når 3-4åringer veiver rundt med dem i hånden på lanternefest;)

  Lykke til med limpistolkreativiteter! Håper vi får se resultatene:)
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 12. Atte Pafrika altså, du er mesternes mester når det gjelder komplimenter.Aldri noen som har kalt meg übermensch før jeg ble kjent med deg.Supre superlativer, takker og bukker for egobyggingen:)
  Men aner ikke hva årelotteri er, men en limpistol er uansett en finfin premie!Jeg har ikke en sånn, men jeg tror det er en lur ting å ha.Når jeg sitter her før jul med superlimtuben min og har limet håndflaten fast til overleppa skal jeg tenke på deg og alle problemene du er spart for.
  Sånne selbuvotter er kjempefine!Vi har en bestemor som strikker sånne, og jeg tar dem på meg med den største ærbødighet.Varmer gjør de også!Bra for meg som har sånne frosne fiskepinner til fingre.
  Vi blogges snart, ha en flottings kveld!

  SvarSlett
 13. Åh - Limpistol er fantastisk! Jeg kunne simpelthen ikke levd uten.... Nesten. Perfekt for jule-mikkmakk: krans, kuler, kort, granbar... Vottene er lekre!

  SvarSlett
 14. Ahh eelsker åresalg jeg OG! DET er koselig det. Og med alle tallene har man jo supre vinnersjanser, hvertfall føles det slik.. Gratulerer med vottene, slike er min favoritt!

  SvarSlett
 15. Hei Pafrika, takk for melding hos meg og for knallfint innlegg hos Mag. Både du og Mag er velsignet med en utrolig morsom penn. Dere skriver fantastisk bra, og jeg lar meg rive med.

  Men du, hva er egentlig et årelotteri? :) Må det være til inntekt for noe, eller er det helt enkelt et vanlig lotteri?

  SvarSlett
 16. Næmmen, hadde eg ikkje kommentert her?!?!
  Eg har lest det jaffal vett eg :o)

  Gøy å sjå at du og Rockefåret har funnet tonen og gjensidig trøst, glede og bonding gjennom "avhengigheten" dåkkas ;o)

  Eg ser og at det e mange som ikkje kjenne te Årelotteri, så der må du visst komma med ein oppklaring :o)
  Spillegalskap e deilig, og du får nå vel sagt det du snuppa! Det e utrulig kor glad ein blir for disse små, (oftest billige og unyttige), premiene som en aldri hadde kommt på å kjøpe sjøl... Limpistol var bra da :o)Speninngen, den spenningen ja ;o)

  Sku egentlig barra innom og gi litt ekstra eksamensstøtte eg, og fortella at Silver faktisk ikkje har nevnt nåke om at han savne Lissie han heller... I grunnen endå merkeligare det enn Lissie sin totale likegyldighet.

  Blir alltid så glad for dei harlige kommentarene snupps!

  SvarSlett
 17. Elskeeer å vinne!!! Så hurra for oss begge som har hatt vinnerlykke i det siste!! :-)

  Hold fast ved gleden over lim-pistol når eksamensavmakten overfaller deg.. Kanskje du kan lime fast en colaflaske i ene hånden slik at du ALLTID har trøst for hånden når du ni-leser!? Værsågod- et gratis limpistoltips fra meg til deg!! :-)

  SvarSlett
 18. Hei på deg! Årelotteri, det var et nytt ord i mitt vokabular også. Hmm, jeg kommer ikke på noen gode limpistoltips i farten, har faktisk aldri brukt en slik, men det ser jo unektelig gøy ut!

  Ååå, SuperDuperMario! Det har jeg og brødrene mine brukt maaange barndomstimer på, og vi syntes det var fantastisk selv om vår 80-tallsversjon sannsynligvis er temmelig simpel sammenlignet med Belkiniens. Hmm, mon tro hvor gammel lillegutt må bli før han kan ønske seg noe sånt..?

  Ellers må jeg få takke for fin kommentar på mitt forrige innlegg! Nå begynner ting å gå seg til her i heimen. Mammaen har som du skjønner begynt å snike litt rundt i Blogglandia igjen mens lillegutt ligger og pludrer for seg selv (eller sover, som han gjør nå). Kanskje blir det tid til noen nye innlegg også etterhvert :-)

  SvarSlett

Pafrika og Belkini blir svært begeistret hvis besøkende legger igjen noen ord!